ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол!

Депутатите от партията ще гласуват срещу документа в НС
104
ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол!
Снимка: архив, БулФото

Депутатите от ВМРО ще гласуват "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, заяви на пресконференция заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки.

Още по темата
По-рано днес правителството прие проект на закон за ратификация на конвенцията, която е насочена срещу домашното насилие и насилието срещу жени и момичета.

"Против сме, защото в тази конвенция се вкарват определения като "социален пол", особености на пола, и задължения за българската държава да финансира gender образование от ниво детска градина", обясни той. От ВМРО са разтревожени, защото за тях това е промяна на традиционни устои на българското общество.

Няма социален или трети пол, има два пола - мъжки и женски, отбеляза Джамбазки. Според ВМРО въпросът за еднополовите бракове трябва да се постави на обсъждане в българското общество. За нас основна ценност е бракът като съюз между мъж и жена, заяви той, цитиран от БТА.

Според Джамбазки заблуда е, че целта на конвенцията е борба с домашното насилие. Той посочи, че насилието над жени и деца е укоримо и престъпно и се преследва от българското законодателство. По думите му тук проблемът не е в текстовете, а в дейността на правоохранителните и правораздавателните органи и с подписването и ратифицирането на една конвенция това няма да се промени.

Джамбазки посочи, че конвенцията предвижда и задължение за прекратяване на процедури за репатриране на нелегални имигранти или на хора, които нямат право да получат бежански статут, ако съответното лице заяви, че в държавата, в която трябва да бъде върнато, го дискриминира по полов признак.

Насилието над жени и деца е нещо чудовищно и трябва да бъде наказвано най-строго, но това не става, когато се смесва с особености на пола и въвеждането на "социален пол" и когато под това заглавие говориш за особеностите при даване на бежански статут, смята евродепутатът.

Той посочи, че Истанбулската конвенция е подписана и обсъждана в много по-широки рамки от ЕС. По думите му 26 държави са я подписали и ратифицирали, в 19 от тях са разрешени или еднополови бракове, или фактическо съжителство.

Джамбазки посочи, че конвенцията е подписана, но не е ратифицирана от 17 държави, между които са Великобритания, Ирландия, Исландия, Люксембург, Лихтенщайн, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Словакия, Чехия, Хърватска, България, Македония, Гърция и Кипър.

Според него няма да има последици за България, ако не ратифицира конвенцията. Джамбазки коментира, че днес не се предвиждат промени в Конституцията, но изрази опасения, че утре на база на ратификацията на конвенцията може да се поискат такива изменения в основния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
24
 
! Отговори
н преди 6 години
България независима държава ли е или е протекторат управляван от Брюксел !?Ако сме независима държава защо се подчиняваме безпрекословно на хомосексуалистите от Брюксел !?Ако не сме независима държава тогава за какво ни е това правителство и този парламент - да ги разтурим, поне няма да има нужда га ди хрантутим тези продажници, и без това никаква полза от тях
38
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко 1 на 30 деца се ражда гей ,и то от нормални родители .Това е статистиката ,молете се да не е вашето
37
3
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ се о...ха преди 6 години
Боко за кражби и власт е готов не само да приеме "третия пол", ами направо да се присъедини лично. Естествено, платените *** на ГЕРБ ще ви пишат 10000 пъти, че признаването на "третия пол" е не извращение, а демокрация.
36
1
 
9
 
! Отговори
681 преди 6 години
Трети пол са дупедавците! Е, как да ги няма? ОПредателите какво са?
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез дето най много плюят , да знаят че няма гаранция децата им дали няма да са обратни
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ежте суджук бе шматки хахахаха гейовете фалираха КТБ и докараха болниците до фалити ***.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Защото на вас ви е добре другите да работят и вие на свобода да си крадете .
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и ВМРО не са патриоти, но...
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо са за офшорните интереси на банкерите от ПЙБ.Варели Хотелиери да каже
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, айде оправдания
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29Как да правиш като имаш на гърба по 5 рома да храниш с данъци как?
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюс това повечето гейове които познавам имат деца !
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27 То като гледам сте се скъсали да правите деца . То за това Б-я няма да я има след 50 години
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Знам, че правите секс,, но трябва и деца да се правят! Защото изчезвате, и после и гейове няма да има! Хаха
25
2
 
9
 
! Отговори
от конвенцията преди 6 години
Предвижда се и приемане на бежанци с проблемна полова идентичност
24
2
 
8
 
! Отговори
от конвенцията преди 6 години
В документа също се призовава за обучение в училищата срещу домашното насилие, половата дискриминация и, забележете, НЕСТЕРЕОТИПНИТЕ РОЛИ на половете!!!
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ква е тая гай конвенция, тук такива няма. Тук има сам пед.........
22
8
 
2
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Еее как тогава ще станете истински европейци ако няма...:-) :-) :-)
21
1
 
13
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Истанбулска конвенция? Те се опитаха това лято да правят парад и полицията им разби главите в Истанбул. Ако това е конвенцията добре.
20
1
 
20
 
! Отговори
глас от морето преди 6 години
Няма такова животно като трети пол. Има само мутации с недоразвити органи и те са 0,0001 % от населението. Уникално редки са. Тия с полите по парадите са просто ***. Не бива да се приемат такива *** споразумения.