5 години след първата оставка на Борисов – промени ли се нещо?

Масовите протести стихнаха, но напрежението премиер–президент се усилва
20 фев 2018 19:15,
274

Навършват се 5 години от оставката на първото правителство на Бойко Борисов. Тогавашният и сегашен премиер cдаде властта след масови протести заради сметките за ток.

Датата е 19 януари 2013 година. Часът – малко след осем вечерта. Хората вече десет дни са по улиците на големите градове, заради високите сметки за ток. Впоследствие обаче искат оставката на правителството. Навръх отбелязването на обесването на Васил Левски "Орлов мост" е окървавен, припомня Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Близо 12 часа по-късно Борисов подава оставка. Оттогава минаха 5 години. Смениха се две редовни правителства, три служебни, а на власт е третият кабинет на Бойко Борисов.

Как изглеждат обаче нещата сега? След заплахите на бизнеса, че ще излезе на протест отново заради цените на тока, има ли основание за оставка на кабинета? Докато масовите протести този път изглеждат малко вероятни, то напрежението между президент и премиер се нагнетява.

Напрежението расте и по коалиционната ос. Лидерите на Патриотите влизат във все по-остри сблъсъци и дори говорят за отделно явяване на изборите. Анализатори и социологически изследвания обаче сочат – основания за предсрочни избори няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
32
 
! Отговори
Статистика преди 6 години
Ни една реформа, пари много, народът тъне в мизерия. Националисти ли са патриоти ли са, не знам, но нищо не направиха за заплати и за пенсии. Неграмотност навсякъде, болниците мизерни, лекари и учители унизени и стъпкани. Но ние сме в ЕС, значи, всичко е наред.
11
1
 
24
 
! Отговори
Кръстьо Пишурката преди 6 години
Евала, бацe, добро театро беше,ама не знам има ли хора дето да ти вярват вече на етюдите?
10
2
 
30
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 6 години
Борисов Управлява България от 2001 година - това са 17 години .Одърте човека .Файдата е само за него - за България само назад .За това време Комунистите след 1945 година направиха Индустрия в България .
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е верно, промени се нещо! Килограмите на Боце се промениха и вече са към 150!
8
0
 
30
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Промени се как да не се промени .Още половин милион Българи напуснаха страната
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След малко ще се появят коментари как с ГЕРБ сме вървели напред . Та искам да изпреваря събитията и да кажа , че един от сигурните показатели за напредък и растеж в държавата е РАЖДАЕМОСТТА , та задавам въпрос към ГЕРБ , повишава ли се или продължава да спада населението на България ????
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не се промени.Остаряхме с още 5 години,СУДЖУЦИТЕ из Добричко се разсъхнаха,а шестгодишни деца почнаха да пуцат със законни пищови на общински председатели по рожденни дни....
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терминалите не могат да смогнат !И чейндж - бюрата също !Не е малко ,нали ?!:))))
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за трета и последна оставка.
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успешно копаем дъното, ако баце продължи достатъчно дълго да е на власт нищо чудно да стигнем до другата страна на Земята.
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не си кривим душата,не само Борисов е виновен а всички управлявали страната досега.Сега просто копаем дъното.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой не му пука за народа