2017 г. – рекордна по обвинения след акции на ГДБОП

Радев: Отговорностите на антимафиотите вече са по-големи
13
2017 г. – рекордна по обвинения след акции на ГДБОП
Архив: Булфото

Миналата година е рекордна по брой повдигнати обвинения след акции на ГДБОП.

През 2017 г. антимафиотите са провери 220 специализирани операции, при които са разбили 109 организирани престъпни групи, а броят на повдигнатите обвинения по образуваните разследвания в резултат на акциите на ГДБОП е 860. Това отговаря МВР шефът Валентин Радев на писмен депутатски въпрос.

Оказва се, че през 2015 г. броят на повдигнати обвинения е наполовина – 409, а спецакциите на ГДБОП също са били доста по-малко – 116. При тях са били разбити 54 организирани банди.

През 2016 г., въпреки че операциите на антимафиотите са били цели 267 и при тях са били разкрити 127 престъпни групи, повдигнатите обвинения са били едва 437.

Радев обаче отчита, че след законови промени в края на 2016 г. ГДБОП вече има отговорност и по ареста на каналджиите. Освен това антимафиотите са били натоварени и с разкриване на корупцията в държавната и местната власт, прането на пари и киберпрестъпността.

Това е станало в отговор на глобалните рискове и заплахи от тероризъм, незаконна миграция и компютърни престъпления, обяснява още МВР шефът.

Освен това антимафиотите работят съвместно с ДАНС, ДАТО, НАП, Агенция "Митници".

Важно било сътрудничеството и с чуждите служби като Европол, Интерпол, ДЕА, ФБР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
Повдигнатото обвинение не означава НИЩО. След повдигане на обвинения се чака решение на първа инстанция, после се обжалва на още две. Да ви светна: всичките тия обивнения, арести и разкрити престъпления най-често са "дилъри", хванати с 0,5 гр. амфетамин или хлапета, хванати да пушат канабис в някоя градинка. Празни и изкуствени статистики за пред баба ви Меркел. Дебелите герберасти, които колят, бесят, крадат и се разпореждат безнаказано с човешки съдби съд не ги хваща.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Да бе защото Бойко твърди че бил зелен! :))))))) А кой вардеше фараона - червенио! :))))Не беше ли чичо Бойко!? :))))))
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да видим кметовете с "патриотичните" държавни поръчки! Къде изчезна Васил Иванов с неговите разследвания? Пак си потомците на фараоновата семка успяха да го заглушат като едно време Свободна Европа и Гласа на Америка!
8
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
И колко са обвиненията в корупция от общо 860 ? 1,2,3 ?
7
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
А колко са осъдените, но тези които си излежават присъдите ???
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато БКП-БСП са толкова нервни и злобни значи Правителството е на прав път. Въпрос на време и др. Нинова да влезе в затвора. Сега се пече постепенно този въпрос . Никой не и възразява на празните приказки и плюенето срещу ГЕРБ , но тя постепенно влиза в капана. Накрая- хитрата сврака с двата крака.
5
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не очаква от червения *** да похвали правителството на Борисов. Иначе в този мандат Борисов е ефективен на 100 % във всички ключови задачи за борба с престъпноста . На червените не им харесва защото 100 % са в нарушение на законите.
4
2
 
22
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Нелепа статия...повдигнали обвинения...разбили...а накрая когато повечето обвинения от тая стъкмистика след 5-6 години отпаднат какво става...лъсват лъжите и некадърността на милицията, но назад никой не гледа и никой не помни...жалка история...
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То разни "рекорди" имаше и при Цвъки, а после присъдите бяха равни на нула и отделно дето държавата трябваше да плати обезщетения.
2
1
 
21
 
! Отговори
ареееее преди 6 години
Почна се с милиционерската стъкмистика !!! Не само колко са ефективните, какви по вид са престъпните групи в йерархическо отношение и до какви резултати са довели тези акции по съответните линии на престъпления. Сериозните структури на МВР трябва да се борят със сериозни неща, не със статистика !! Това не е ли ясно ?
1
0
 
23
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Интересува ме колко са ефективните присъди сам ;)