Борисов иска от Европа: България и Румъния заедно в Шенген!

"Коалиционните партньори не са лесни, но варианти няма"
219
Борисов иска от Европа: България и Румъния заедно в Шенген!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се надява България и Румъния да бъдат приети в Шенген заедно.

"Минавали сме през различни периоди - те са били по-напред от нас, ние също сме били по-напред от тях. България и Румъния заедно влязохме (в ЕС), заедно ще влезем в Шенген. Това са нашите обични съседи, трябва да правим всичко възможно да вървим заедно и да си помагаме. Би било грешно да се възползваме и да казваме: "Идете настрани", каза премиерът пред журналисти в Брюксел в отговор на въпрос за обстановката в Румъния.

Още по темата

По думите му нашата сила в региона е единството и подкрепата. Борисов каза, че е възможно в най-скоро време
да бъдем приети в Шенген с въздушните и морските граници.

"Там риск няма. Егоистичният риск идва от сухопътните граници, защото, ако ние станем външна граница на Шенген, до Амстердам няма къде да ги спират (бежанците)", посочи премиерът.

Борисов заяви, че коалиционните партньори в правителството не са лесни, но това е изборът на българския народ.

"Непрекъснато демонстрирам уважение и разбирателство. Знам им характерите, кой кога се пали. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Други варианти няма - това са - патриотите и ние", заяви той по повод коментарите за напрежение в управляващата коалиция.

Премиерът участва в заседанието на Европейския съвет, на което една от темите е бюджетът на Съюза след напускането на Великобритания.

Той посочи, че по-изгодното за България е да се увеличи вноската в бюджета на ЕС, защото сме сред нетните получатели - средно на едно евро, внесено в бюджета на ЕС, страната ни получава обратно три евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънците напреднаха много последните години.У нас рфинственото нещо, което видимо напредна рязко, е на Боко шкембака.
152
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха!Голям майтап,"Борисов иска!!!Слугата не може да иска,той само изпълнява,каквото му наредят господарите!Той може да врещи,че "иска",само пред подопечните му роби,т.е,всички ние!В този смисъл,онуй "ха-ха" се отнася за нас робите,които стоим и чакаме колониалните администратори да благоволят,да ни отпуснат нещо!Абе,умрял "народ",умряла работа!
151
3
 
24
 
! Отговори
Навигатор преди 6 години
До поздрави от влашко, а за заплатите им да не говорим- правят ни дубъл вече (от вчера официално), а беха 50 години зад нас...........долу банския селянин и цялото елит.
150
1
 
8
 
! Отговори
Ohaml преди 6 години
Holandcite nemat nikakav interes ot bg v shengen. Daje naprotiv, mnogo im e komfortno v offshornia bg haos da pecheliat offshorni evra...
149
1
 
28
 
! Отговори
Ама това преди 6 години
преди или след като напазарува EРП-тата го иска?
148
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАМ ОТГОВОРА:ОЩЕ МААЛКО РАБОТА НАПРЕДВАТЕ.:)
147
2
 
20
 
! Отговори
Xaxaxa преди 6 години
Той посочи, че по-изгодното за България е да се увеличи вноската в бюджета на ЕС, защото сме сред нетните получатели - средно на едно евро, внесено в бюджета на ЕС, страната ни получава обратно три евро. БУДА ПЪК ПОЛУЧАВА ЕВРАЦИ ЗА КЪРДЖАЛИ
146
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междувременно стана ясно, че собственикът на Енерго Про (чешкият милиардер Яромир Тесарж) е загубил битката за сделката за ЧЕЗ от никому неизвестно семейство, разполагащо 90 000 лева фирмен актив!
145
2
 
26
 
! Отговори
боц преди 6 години
Доколкото имам информация, има само две държави в света, в които вождовете на управляващите партии се избират с пълно единодушие - 100%.Ииии това са държавите Северна Корея и.... България, управлявана от самодържеца Борисов.
144
2
 
31
 
! Отговори
поздрави от влашко преди 6 години
Преди 20 години се смеехме на румънците колко са изостанали и спрели в развитието си, я сега минете от другата страна на Дунав мост - дори и в най-забутаното село - пътища като стълко, с марикировки, тротоари, бордюри, светофари, библиотеки, паркове , РПУ и патрулки във всяко село, частни ферми, къщи като прогимназии, няма срутени запустели къщи, сметища и каруци с железо, обърнати турски тирове...Кога ще ги стигнем румънците бе, Боко ?България не е само Софето , Слънчака и Бансо
143
1
 
27
 
! Отговори
BOC преди 6 години
Абе 160, не виждаш ли, че всеки който има мозък и интелект в главата си, е антиГЕРБЕРАСТ.Само плиткоумните и кариеристите гласувате на вашите конгреси за Борисов, личния слуга и бодигард, както някога се гласуваше за неговия учител Т. Живков!
142
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На БКП-БСП всичко им се изплъзва. Енергетиката не е в тяхни ръце и разни енергийни експерти търкат банките в парламента, но никой не ги брои за живи. Вижте червения *** как се пени от злоба, това значи , че ГЕРБ са на правилния път.
141
2
 
28
 
! Отговори
боц преди 6 години
Абе Бойко, не ни искат в Шенген, не защото не охраняваме границите си, а защото БЪЛГАРИЯ е инкубатор на престъпници, корупция и безнаказаност на ГОЛЕМИТЕ С МНОГОТО ПАРИ!!!Ако в България имаше прокуратура и съд, половината ти правителство и 100 % от гербераските кметове, трябва да са в затвора!!!
140
3
 
26
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Тоя взе да го тресе, че ще ни откачат от Румъния.При гадния Станишев бяхме против да ни обвържат с тях, сега сме против да ни разделят. 10г Герб!!!!
139
1
 
28
 
! Отговори
ВУЮ преди 6 години
ЗАРАДИ ТОЗИ НИ СЕ СМЕЯТ СЪС ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ.ГОЛЯМ ШУТ.АБЕ ПОЖАРНИКАР БЕ.
138
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то поне да си бяха направили труда едно АД с капитал 10-20 милиона да открият , а сега отдалече мирише тая сделка.
137
1
 
23
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Айде да й е честито на Гинка ЧЕЗ-а!!!
136
2
 
28
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка, а да дойде в България да отговаря
135
1
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
до 152Румънски турист - добър турист.Докарва прилична печалба.
134
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По какво Румъния е пред нас с километри - по борба с корупцията, стандарта на живот, сигурност на гражданите икономическа и физическа, имат сериозна икономика, законите действат с пълна сила за всички и най вече за крадливите политици и пр. Къде бяхме ние до 1989 г. и за 28 г. до къде ни докарата да сме много назат и след румънците.