Оставката на Теменужка Петкова – добре обмислена

И все пак станала поредният удар върху имиджа на управляващите
90

Покрай новината за голямата енергийна сделка - продажбата на ЧЕЗ, заваляха и политическите атаки. Те бяха допълнени с една министерска оставка, втора в кабинета "Борисов 3" - тази на вече бившия енергиен министър Теменужка Петкова.

Още по темата

Подозренията, че действията на Петкова са калкулирани и зад тях прозира образът на премиера Бойко Борисов не закъсняха.

"Оставката на Теменужка Петкова беше добре обмислена. И мисля, че ако изобщо е имало изненада, то тя е била за широката публика", коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR политологът Димитър Димитров.

Той подчерта, че цялата ситуацията около продажбата на ЧЕЗ и политическите трусове безспорно будят съмнение. Въпросът обаче е доколко са достоверни твърденията, които обикалят медийното пространство.

Припомняме, че миналата седмица енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, а в мотивите си посочи съмненията, които са възникнали, че има нещо общо с решението на ЧЕЗ да продаде активите си на "Инерком груп".

Тя призна, че познава собствениците на пазарджишката семейна фирма, която придобива ЧЕЗ, от 20 години.

Фирмата купувач е еднолична собственост на Гинка Върбакова. Бившият енергиен министър обаче опроверга публикациите, че е кума на Върбакова и съпруга й.

"За всички е ясно, че се става въпрос за непрозрачни и нечистоплътни игри, в които участва и правителството. Това е поредният удар върху имиджа на управляващите, който все повече и повече започва да бие на очи", отсече политологът Кольо Колев.

По думите му, случващото се не би довело до политическа криза, но ерозията на имиджа на правителството приближавала ГЕРБ все по-близо до предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
5
 
! Отговори
ДОНЧО преди 6 години
До асен : ХА , ИСКАШ ДА КАЖЕШ ЧЕ ТАЯ ДАЛАВЕРА НА БОРИСОВ И ГЕРБ Е ЕДИНСТВЕНАТА И КАТО СЕ ЗАМАЖЕ , БСП НЯМА ЗА КАКВО ДА ГИ ГОНЯТ. ДЪЛБОКО СЕ "ЗАБЛУЖДАВАШ "-ДАЛАВЕРИТЕ ИМ НЯМАТ КРАЙ. КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ПЕЧАТАНЕТО НА БЮЛЕТИНИ ,БИРИ,СУДЖУЦИ ,КТБ И КАКВО ЛИ НЕ. НАРОДА ВЕЧЕ СЕ УБЕДИ И ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА. ОСТАВКА И ДА ОТИВАТ НА СМЕТИЩЕТО ПРИ СДС.
84
1
 
3
 
! Отговори
ДОНЧО преди 6 години
До Мари : АМИ , АЗ НАПРИМЕР, ПРЕДЛАГАМ ПРИ СЛЕДВАЩИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И ГЕРБ " СПЕЧЕЛЯТ " ОТНОВО , ДА ДЕКЛАРИРАТ ,ЧЕ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЯМА ДА ПРЕДЛАГАТ ВОДЕЩИЯ ГИ БЕЗХАБЕРНИК ОТНОВО ЗА ПРЕМИЕР. ЕЙ ТОВА , АКО НАПРАВЯТ , ЩЕ ГИ ПРИЗНАЕМ ЗА ПАРТИЯ МИЛЕЕЩА ЗА НАРОДА. ИНАЧЕ , ЩЕ СИ ИГРАЕМ НА ИЗБОРИ И ПРАХОСВАНЕ НА МИЛИОНИ.
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe a man ot komunisticheski poklici sicko I'm e samnitelno samo v bps sa izriadni .care na zadkolisieto.trebva da vi zakarat n.a. belene .
82
1
 
4
 
! Отговори
до Мари преди 6 години
До МариНе се заблуждавай че нечие предложение има смисъл. Шахматната дъска е подредена и играта си има правила. Който определя правилата, той диктува играта.
81
5
 
2
 
! Отговори
Мари преди 6 години
До АнонименТи кого предлагаш да е следващия - Р.Овч. ли? И тях ги видяхме!!!
80
0
 
12
 
! Отговори
хипотеза преди 6 години
Всичко си е по реда. След около година ЧЕЗ ще бъде продадена отново, тъй като няма да може да обслужва кредита си, дори и след увеличаването на цената на тока.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
78
1
 
17
 
! Отговори
срочно проверки преди 6 години
НЕК да докладва произвеждат ли ток годен за мрежата фото волтаичните централки или ..ТАМ въпреки засечена досадна уж печатна грешка за свърх високи искупни цени народа им плаща яко месечно..Сега с този сняг НЕК трябва да провери произвеждат ли ТОК тези централи или Ментосват с измамни схмеи.
77
1
 
15
 
! Отговори
аман от крадци преди 6 години
появи се съмнение при предишнат а оставка на тн министр на тн здравеопазване е след като гушнат десетки милиончета при прокарани нагло престъпни проджектчета подават смело оставките../примерно разорителен за българия проекто б'джет за тн"здраве"..
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само знам че тиквата се подиграва жестоко със нас, но в крайна сметка всичко зависи от нас.
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЗК трябва веднага да спре сделката! Това е скандално.
74
3
 
3
 
! Отговори
Селянина със сланина преди 6 години
До СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТОАре ве брато, за тебе Енерго Про, за мене Ивиена. И я иам кинти, че го купим со свинете дето глеам у кочините (иам неколко) у Кабото(онуй зеленото). Той и баце си има същите там ама че го изпревариме за покупката, както го превариа за теа.....Чес ли беа Чез ли.
73
1
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
БАНКАТА Е НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА
72
1
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
зад сделката прозира Бойко Борисов
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да очакваме сметки по 1000 лв значи...
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е банката, която дава прите?
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите ли че нещо толкова важно става без да знае тиквата и неговата мафия гроб.
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак изберете тиквата и сме чао завинаги.
67
1
 
24
 
! Отговори
Сандо Кан преди 6 години
МАФИОТСКИ ГРАБЕЖ! КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА?!
66
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много е важно да се разбере коя е банката стояща зад сделката защото тя е фактическият собственик.