От Воля доволни: Европа вижда по-добре, отколкото България

Партията се възприема като патриотична, обяви Андон Дончев
Обновена: 2 мар 2018 21:28 | 2 мар 2018 21:12, Красимир Ангелов
10
От Воля доволни: Европа вижда по-добре, отколкото България
Снимка: Bulgaria ON AIR

Партия "Воля" влезе в партньорство с "Движение за Европа на нациите и свободите". Преди ден лидерът Веселин Марешки бе на работно посещение в Брюксел по покана на лидерите на движението. Той проведе среща с домакините си в сградата на Европейския парламент, където се състоя и съвместна пресконференция за бъдещото партньорство.

Още по темата
"Явно в някои случаи Европа вижда по-добре, отколкото България. Това припознаване на "Воля" като патриотична партия е признание за нас", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Комисията по политиките за българите в чужбина Андон Дончев.

Той категорично обяви, че партията също се възприема като патриотична.

Все пак дойде и въпросът кое надделява във "Воля" - бизнесът или патриотизмът, тъй като политическата организация на Марешки се възприема по-скоро като бизнес насочена.

"Ролята на държавата трябва да бъде значителна във всеки един сектор, който е от значение за националната сигурност. Трябва да взимаме пример от държавите, които през последните години, дори десетилетия, продължават да се развиват - например Китай, която има 50% държавен дял", отговори на въпроса гостът на Bulgaria ON AIR.

Но коментарът му дойде и във връзка със скандалите около "ЧЕЗ", за които Дончев изказа личното си мнение: "Да приемем държавата да има много по-голям дял, а не само контролен... Защо не и 100%?"

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
За нищо не ставате продавайте си хапчетата и бъдете доволнилек ден
6
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Закачили са се към някоя европейска хранилка, да им е честито. Но полза от тя за България просто не се вижда. За тоя парламент са една от уж скритите патерици на ГЕРБ, (а уж са и опозиция) но за следващия са аут.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек може да бъде националист и без да иска разпускането на ЕС.За да запазим спецификата на цивилизацията от европейски тип, трябва да бъдем повече националисти, отколкото глобалисти!
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не понасям дърварските речи на Бойко, но когато видя, че Марешки ще се изказва, изпадам в отчаяние! От неговите глупави еднотипни тиради дори и виц не може да излезе!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма работа са Воля! Хем били европейци, хем в съюз с ЛьоПен - за разпускане на ЕС! Хем в опозция, ама не на управляващите, а на опозицията! Уж са против "нищоправенето", но досега нищо не са направили! Що ли не се прекръстят на Роля и да си играят етюдите на воля?
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа вижта по-добре, отколкото БългарияНима? Тогава защо ни карат да им приемаме "гостите" ?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Воля доволни: Европа вижта по-добреЕвропа вижТа съгласен съм.