Туит на Захариева: България зад Лондон срещу Русия!

"Използването на опасни химикали трябва да се осъди"
Обновена: 15 мар 2018 16:05 | 15 мар 2018 16:00,
811
Туит на Захариева: България зад Лондон срещу Русия!
Снимка: архив "Булфото"

Външният министър Екатерина Захариева обяви, че България застава на страната на Лондон в спора му с Москва по повод отравянето на двойния агент Сергей Скрипал.

В Twitter българският дипломат № 1 написа:

"България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-категоричния възможен начин".

Още по темата

Тя адресира туита си до външния министър на Великобритания Борис Джонсън.

Скрипал бе открит в безпомощно състояние на 4 март заедно с дъщеря му, в момента двамата са в болница в тежко състояние.

Британският премиер Тереза Мей обвини Русия, че е отговорна за отравянето на шпионина и изгони 23 руски дипламоти като ответна мярка.

Междувременно стана ясно, че веществото, с което Скрипал е отровен, е силно токсичният нервнопаралитичен "Новичок".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


811
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо смешнаta и неизвестна министърка си мисли, че ангажира държавата с позицията си. След всичките обиди, които Великобритания изрече по адрес на българи и румънци през последните години никога не бих ги подкрепил в нищо, те не са никакви съюзници. Винаги са били използвачи и изключително двулични в политиката си. Тази министърка трябва да напусне работа понеже е прекалено ***.
613
3
 
1
 
! Отговори
БББ преди 6 години
Захариева демонстрира типично руско поведение -самомнително,надменно,неуважително към България.Не е много ясно тая жена така е инструктирана да се държи като махленска клюкарка,или просто няма достатъчно мозък,нито пък дипломатично държане.Държи се така сякаш от кревата на някой високопоставен служител е скочила направо в международната политика....Защо Русия се излага с такива жени!?!!.....
612
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 6 години
Е това ако е дипломация, ибах ти министъра на външните работи си имаме.
611
1
 
10
 
! Отговори
истинната преди 6 години
Тая *** незабавно да се арестува и бъде съдена като национален предател.
610
3
 
13
 
! Отговори
Стоянка Манолова преди 6 години
Дипломацията не се изучава в креватите на шефовете...
609
2
 
11
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Тереза Мей не ви ли прилича на дявола? Не се шегувам, погледнете снимките и. А нашето недоносче да не остане незабелязано подскача ли подскача, ето ме тук съм вижте ме, ще ви нося опашката. Унижение бива бива ама тези хора съвсем са паднали.
608
2
 
18
 
! Отговори
Съседа преди 6 години
Тая мазна очиларка кой и дава право от името на целия български народ да прави изявления че заставаме зад Лондон. Тя ако си предлага *** на Лондон Ние НЕ. Време е да се осъзнае къде и какви обещания и изказвания прави. Захариева е крайно време да разбере веднъж завинаги че България не и е бащиния за да се изказва от наше име. И друго важно трябва да знае ако иска да се задържи на службичка---Когато двама батковци си мерят ония ми работи да не застава между тях.
607
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България от 90-та година не е оправлявана от такива *** като тези.Тяхното мнение се различава коренно от мнението на народа,ама няма проблем тях не ги избира народа от край време сами си се избират.И тая *** не че някой от Москва или Лондон ги *** за мението и,както и коя страна взема треторазрядна страна като България,но ако все пак някой и е пойскал мнението трябва да се изкажи малко по дипломатично,да угоди на едните но да не засегне другите ама тя едва ли има толкова акъл!
606
3
 
9
 
! Отговори
Поздрави на майките преди 6 години
Все така да е, дори още по-смело да го дават нашите корифейчета..... Уникални сме! Скоро поне половината земно кълбо ще е наше! Евала :-) :-) :-)
605
2
 
19
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Чудесно Бойко! Само така! Подкрепяй вещицата на джихада Тереза Мей!! Ама то за никой не е тайна, ти си си дружка с Джихадист Номер 1 - Реджеп Т. Ердоган! Позор.....
604
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая освен да държи бастуна на тереза мей за,друго не става.. *** секретарка става министър..
603
5
 
22
 
! Отговори
rado71 преди 6 години
...шизоидна , безмозьчна пикла... Меи дори не знае кьде се намира Бьлгария
602
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорителят на Белия дом, днес отказа да назове Русия за виновник за отравянето....А Захариева готова с разследването! При това се води дипломат!Значи САЩ може да си гледа интересите и запази мълчание, а България ще обяви война на Русия;)заради Тереза Мей!
601
5
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ето, започва се. Някой трябва да им каже на управляващите просто да си траят. Има хубава българска поговорка "Когато атовете се ритат...". Ако има нещо ясно в тази история с двойния агент Скрипал, то е, че нищо не е ясно и че на нищо не може да се вярва.
600
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Одрин трябваше да има оставка.Истанбулската конвенция от името на България, пак я подписа същата тази."Калинка" на Плевнелиев-строителство, правосъдие, външни работи....бижута по себе си за 40 000лв.
599
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнала глупачката да говори от името на България! Ето България току-що ти показа колко струваш.То цяла Европа лаеше по същия начин и за остров Крим,но какво се оказа накрая че ситуацията е съвсем различна.Айде како почини си малко и престани да плещиш глупости,за да не те прати същия този народ във където ти е мястото във дълбоката забрава!
598
4
 
32
 
! Отговори
Симо преди 6 години
Накрая да не стане.като химическите оръжия в Ирак. Нищо не е доказано,. а се напада. И нашата *** да не остане по-назад. Уважаеми политици поучете се от другите европейски страни, без Германия и Франция
597
3
 
30
 
! Отговори
българина преди 6 години
Захариева отмени 3 март в одрин за което нямаше последствия а сега говори от името на народа, който не й е дал думата, защото тя не е избираема. Предателствата на герб са всеки ден, чез, Плочев, ИК, 3 март в одрин, белене, сега декларацията, Кирил новия шеф на антикорупциония орган..
596
6
 
39
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
Оставка на цялото антибългарско правителство.
595
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ти иска мнението? Кой иска да заемаш страна? Стига сте се слагали на всеки с вазелин в джоба и отворени "бузи"! Аман!