ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
18
 
! Отговори
Ъ? преди 6 години
А "Кеймбридж Аналитика" е европейска и затова може всичко.СПоток и СП2 са европейски и затова могат да бъдат посторени.Педофилският скандал във Великобритания е Европейски и затова може да убиват и изнасилват хиляда и двеста деца безнаказано.Украйна е Европейска и затова може да убива бремени жени и мирно цивилно население. Украйнските депутати са европейци и затова могат да убиват със снайпери.Ирак, Сърбия, Сирия, Япония не са европейски и могат да бъдат бомбардирани.Да ви имам "Европейско
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36 въпроси за таскоти знаеш ли като питаш ? не са прай на умен кат немаш мозък
33
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тома Биков и Иво Инджев, Антон Тодоров, Георги Харизанов - много злобни хейтъри. Отнъде толкова отрова в тях бе ?!
32
20
 
1
 
! Отговори
въпроси за таско преди 6 години
Колко джамии има в Крим , знаете ли?А дали знаете колко украински църкви има?А дали знаете колко католически катедрали има там?А дали знаете колко руски църкви има в Крим?
31
4
 
27
 
! Отговори
НЕЕЕЕ.... преди 6 години
НЕМОГА ДА ПОНАСЯМ ТОЗИ БИКОВ ЧЕТИ, ЧЕТИ И НИЩО НЕ КАЗА САМО КОЕТО МУ НАПИСАЛИ А ВИГЕНИН БРАВО! БРАВО! УМНОТО СИ Е УМНО АКО 80% БЯХА КАТО НЕГО ПАРЛАМЕНТА ЩЕШЕ ДА РАБОТИ А НЯМАШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА САМО С КЛЮКИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ А.ТОДОРОВ,БИКОВ А ЦВ.ЦВ.. ДА ГИ ИЗПОЛЗВА
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ГЕРБАВАТА СМРАД ДА ОТИДЕШ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА И ЧРЕЗ ВОЙНА И ИЗБИВАНЕ НА ЦИВИЛНИ КАКТО СТОРИХА ТОВА ИНГИЛИЗИТЕ С ФОЛКЛЕНСКИТЕ ОССРОВИ В АРЖЕНТИНА И ГИ АНЕКСИРАХА -МОЖЕ,ДА ОКУПИРАШ ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ КАКТО ПРАВЯТ ТОВА ЕВРЕИТЕ С ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ И С ПАЛЕСТИНА ЗА ГЕРБАВИТЕ =МОЖЕ.,ДА ОТКЪСНЕШ ЦЯЛА ТЕРИТОРИЯ ОТ СЪРБИЯ И ДА Я ДАДЕШ НА ИСЛЯМИСТИТЕ КОСОВАРИ КАКТО СТАНА С КОСОСВО ЗА ГЕРБАВИТЕ-СТАВА ,АМА ЗА КРИМ ГЕРБ БИЛИ ПРОТОВ-ХА ХА ГЕРБ СА ПРОДАЖНИЦИ,И АНТИБЪЛГАРИ И СЛУГИ НА ЦИОМН
29
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Ерменков да си говори каквото си иска, но да не стъпва повече в Народното събрание на България
28
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавната позиция отново несъвпада с народната!В нози смисъл, сещайте се защо от НРБ стана РБ
27
5
 
29
 
! Отговори
тоя па преди 6 години
Биков, джeндъp-демократ, от кога изразяване на собствена позиция в т.нар. "демократичен и свободен" свят при наличието на такива"свободи" на словото е нарушение на националния интерес?А и какъв е "националния интерес" на България?
26
23
 
8
 
! Отговори
Ерменко преди 6 години
Комунисти и русофили винаги са действали срещу националните интереси,обслужващи единствено евразийската ***!
25
21
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
До Анонимен 17Ти като употребяваш думички като джендер, имаш ли представа какво означават или като подобните ти по идеи неграмотни рубладжии-само повтаряш изтъркани простащини от форумите? Понеже явно се опитваш да обидиш някого с тази дума, пак питам неграмотнико-имаш ли представа какво означава? Сега погледни в паспорта си (или в личната си карта, ако нямаш паспорт). Изненада- и там пише ***.Ай сега, пий един бояршик и гънчай празния самовар.
24
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този арменков е отвратителен, както си спомням той лобираше за беленския гьол. Явно всичките му изявления имат антибългарски характер
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не признавам изборите в РФ защото към тях са добавени резултатите от гласуването в окупирания Крим"На кой му пука кво признаваш? Типичен западнал
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23 EMIGRANTпиши на български бе *** . кво се прайш на нещо кат си нула ?
21
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е назначил, Еременков за говорител на народите населияващи Крим?
20
24
 
7
 
! Отговори
ТАСКО преди 6 години
Ерменков за пореден път потвърждава тезата на съпартиеца си, мислещ се за "умен"( забравих му името- стои като зам. председател на БСП в НС)- и двамата са в 80%-те процента.Таско, Таско... "бедава' получаваш всички облаги на ЕВРОПЕЙСКИ гражданин.Щ е се впишеш прекрасно в Подмосковието , ще общуваш с Депардйо...
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени, жълти, сини, зелени .. всичките са едно !Продажници на България .... Всичко в името на парите, говоренето е друга работа !С това говорене само казват кой искат да им плати .Иначе трябва нов народен съд за всички докопали се до властта през последните 30 години !
18
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Еременков е още едно доказателство, че БСП, нито е партия, нито е българска, нито е социалистическа
17
3
 
26
 
! Отговори
ЗЛОУПОТРЕБИ преди 6 години
ГЕРБ да се разграничи от шефът на БДЖ, който поръчва ремонт на стойност 17 милиона, а ще плати 137 милиона ... къде потъват 120 милиона ? Партийни каси ли? Скрита приватизация ? Защото ремонтът за 5 години струва цената която е като да ги купят на лизинг нови?
16
8
 
22
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Един честен човек трябва да защитава преди всичко справедливостта и истината, а не ЧУЖДИ *** позиции !!! Народът на Крим за втори път се произнесе категорически - че е част от Русия !!!