Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов

ГЕРБ продължава да води пред БСП с около 5%, сочи проучване
3 апр 2018 12:17,
293
Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов
Графика: "Барометър България"

65% от българите одобряват позицията на кабинета да не гони руски дипломати заради скандала "Скрипал". Това показва проучване на Агенция "Барометър България", проведено между 30 март и 1 април.

11,7 на сто не одобряват оставането на руските дипломати, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за позицията на правителството, става ясно още от данните.

Премиерът Борисов обяви решението си да не експулсираме на този етап руснаци в петък. Позицията му бе посрещната с одобрение от социалистите, но в редиците на ГЕРБ се появи напрежение заради призива на Цветан Цветанов да се следва категорично евроатлантическата политика по скандала.

Още по темата

Позицията на България обаче се приема от обществото именно като европейска, показва проучването. За хората решението изглежда и консенсусно тъй като и опозицията го е подкрепила.

"Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, но българското общество традиционно е с положителна нагласа към Русия или поне не е антируско настроено", анализират социолозите от "Барометър".

Според тях решението на България да се откаже от изгонването на дипломати повишава нейната тежест на европейската геополитическа сцена.

"На фона на противопоставянето между Москва и Лондон се формира търсене за компромисна европейска позиция, която страната би могла да предложи, въздържайки се от резки ходове, както вече беше демонстрирано в релацията ЕС – Турция, където движеща бе посредническата роля на България", смятат още от Агенцията. 

"Барометър България" тества и електоралните нагласи на анкетираните. В тях няма изненада, ГЕРБ водят с около 5 на сто пред БСП – съответно 26% към 21,1%. Трети са Обединени патриоти с 8,4%, слезвани от ДПС – 5,7%. Под чертата остава Воля  с 1,7%.  Хората, които на този етап не смятат да гласуват са 29,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До червен Колю: И как разбра точко обратното на това, което показва проучването?
192
13
 
7
 
! Отговори
червен Колю преди 6 години
народа е доволен че сме с Великобритания против руските терористи.
191
2
 
3
 
! Отговори
Yordanka Kralik преди 6 години
Dami i Gospoda, kato bivsh Accounting sluzitel za edna nemska Energiena kompanija, bih SE izrazila taka. "Nie sme gaso-predlaga4i i to na predna i zadna, kakto i grupova, lizete po natatak zadnizi." Sto sme tapi be, balgarite? Stoto ni prodavat gasta s 22.8. % po skapo ot na Germanija, fakti OT 2013.T'va i Evrostat go znae i dannite SA publi4ni.
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агенция "Барометър България" няма нищо общо със социологията.
189
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
glas naroden glas bojii
188
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз още не знам какви са тези анализи и анкети като никой не е питал мен за мнение? Как се дава оценка за нещо, за което една голяма част от населението не е казало мнение?!
187
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извод: Колкото повече руски шпиони ръшнат из България, толкова повече, народа одобрява Борисов!
186
12
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До гажг: Жалко за Великобритания. Не им върви на русофобите пропагандната кампания у нас. А и като помислиш, какво добро сме видели от тях.
185
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гажгАми к,во да направиш, социология. Там е идтината, не в празните приказки по сайтовете.
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джони, който много се хвали работа не върши. Стара истина.Сигурно още си вярваш...
183
10
 
5
 
! Отговори
гажг преди 6 години
До АнонименАко е така наистина жалко за България
182
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕРГО:РУСОФИЛИ - 65 %ЕВРОАТЛАНТИЦИ - 11, 7 %Без коментар.
181
1
 
1
 
! Отговори
johny преди 6 години
Григорий Распутин и 192 благодаря за снисходителното момче на 48 съм тия четирите са история преди 15ина години не бих казал че се старах много но те бяха брагодарни!
180
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ГЕРБ КУПИ 300000 РОМЕЙСКИ ГЛАСА, НА СЛЕДВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНАТ ЗА 600000.Само че може и други сили да се намесят.Знаем: Тодор Живков плати за властта си с живота на дъщеря си.Жельо Желев - с живота на дъщеря си.Плевнелиев - с живота на сина сиИвайло Московски с живота на сина си.За по-нататък не искам да гадая, но скоро ще разберем.
179
3
 
7
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
До JohnyИ като се събуди чаршафа навит на топка,гъзъ ти мокър и в ръката ти 50 лева)))Остави рускините на специалистите бе момче има си хора за тази работа.
178
4
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Той българина много отдавна е готов да убива за да придобива без значение дали майка ,баща и после да каже ,че вярва в Господ ,все пак голяма част от нашите църковни служители се оказаха доносници на комунистическата ДС.
177
4
 
4
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
130% от българите са доволни от решението за Скрипал. 130%, защото са гледали серията за Скрипал на два телевизора едновременно!
176
2
 
8
 
! Отговори
Тато Борисов преди 6 години
Снишаване , докато бурята отмине
175
3
 
11
 
! Отговори
до Johny преди 6 години
Обичам младите рускинчета !Боднал съм четири броя две заедно !------ДжонЧо, стига с този она---ни---зъм, бе, момче!Намери си какво да е гадже и се успокой.-)))))))
174
15
 
7
 
! Отговори
Johny преди 6 години
Обичам младите рускинчета !Боднал съм четири броя две заедно !Гледайте да не са над 25 че бързо се развалят!