Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37,
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Бойко магарето по-добре въобще да не се появява по медийте , прави лоша услуга на господарите си , тъкмо народа беше позабравил този срамен мандат при койтобеше президент.
50
6
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Това говорещо *** не го ли е гнус като се погледне в огледалото, ами е седнал с Радев да си го мери, че и акъл да му дава, дето на самия него му е яко дефицитен, *** жалък кудкудякащ!
49
38
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
Колко голем мъж е Радев, видяхме на срещата с цигарения поп...иначе с умрели кучета като Цветанов е много силен...
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя да стои под фустата на гендъра от времето, да не се обажда !
47
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоооооо редакцията на сайта, защо изобщо ни занимавате с тоя политически труп с рейтинг жалките 7% в последните две години от безславния си престой в президентството? Никой в БГ не се вълнува от неговите мисли, изцепки, блянове , изобщо от неговото съществуване. Престанете ако обичате да ни го натрапвате. Това е гавра с интелекта ни.
46
4
 
6
 
! Отговори
PLUVNIOOO преди 6 години
pluvniooo strapona I bankqnskiq OLIGO FREn se djaskat qko s strapona
45
5
 
37
 
! Отговори
ДНН преди 6 години
Аз не мога да разбера какъв защо този Роско го въртят по всички телевизии, вестници и радиа? Той е абсолютно политически неадекватен за събитията днес! Все едно аз или някой от пишещите във форума да ни канят и разнасят по всички ефирни медии да си казваме мнението като фактори! Та и Роско така! Да вземе да си гледа бизнеса и имотите, да не ги окраде някой, и да не се занимава с неща, от които няма и елементарно понятие, че става за смях, че подобно лице и било Президент...
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, откога "сила на д..уха" се цензурира? Господи, света неграмотност!Смайвате ме с неадекватните си модерации, Днес.бг! А думата "л..изане" си е съвсем на място - това е подмазване - дума, която тъй хубаво приляга на нашите управленци, в частност и особено силно на Плевнелиев, че няма по-уместна.Жалко, и писачите, и редакторите, и *** ви са много слаби.
43
7
 
44
 
! Отговори
някой преди 6 години
Същински мистър Бийн...голяма карикатура е този Плевнелиев
42
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ГЕРБ не го подкрепи за втори мандат? ГЕРБ предпочете друго недоразумение, пред старото.
41
4
 
33
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Сериозно говоря държат го с нещо. Забележете , че всеки път когато Радев почне да рита срещу Борисов, нашия го играе "мека Мария", уж разбирателство да има. В същото време пуска веднага Цвъ Цвъ и Плевнелиев срещу президента. Забележете винаги си пасва по време. Два нахъсани добермана лежат до ботушите на вожда... Змия като Цветанов да е толкова коротък... рано или късно ще се разбере, в тая държава тайни не могат да виреят
40
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плевнев е джендер Мазохист !появява се -плющи некоя глупост и се Радва на народната "любов"чете коментарите и получава ***
39
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха м, герб сериозно треперят от Радев , усещат накъде отиват партиятаим
38
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам по-надолу в 2-3 поста Плевнелиев сам се хвали колко е велик.Е,нека,нека си се радва.Завалията ,хич не му пука,че стана за смях и продължава да ръси небивалици и злобни подмятания,очевидно без резултат.Народа харесва сегашния президент и пак ще го избере с още по-голям резултат.Разбра ли Роско?
37
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЕДИН МНОГО ЖАЛЪК ЧОВЕК, СЛУЧАЙНО ИЗПЪЛЗЯЛ НА ВИСОКО.
36
2
 
18
 
! Отговори
Рене преди 6 години
По-добре от мишка, изкрала държавата , като теб.
35
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв виц! Плевнелиев не може да стъпи на малкия пръст на сегашния президент нито по представителност, нито по ум, нито по сила на духа и по присъствие. Той бе едно недоразумение в политиката, което, слава Богу, ни освободи от присъствието си. Срам ме беше, че това е държавният ни глава. Такова *** и мазане по западния господар, като неговото, рядко се среща.
34
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се интересува от мненията на третополови ***. Гледай си там страпончето и си мълчи ***. Че да не те накаже пак Бог.....
33
5
 
45
 
! Отговори
Чехъловакия преди 6 години
Наглостта на Плевнелиев, Цветанов и останалите агенти рано или късно ще бъде наказана по единствения начин, по който се наказва безочието на предателите. При това показно.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34А после и магарица се опита да ни пробута.