Бакърджиев: Време е за реформи, да се свърши несвършеното!

Основните теми са образованието и здравеопазването
23 апр 2018 11:45,
40

В момента България е председател на Съвета на Европа. Погледът е обърнат към нас - какво правим с външната си политика, как действаме със Западните Балкани и т.н. След тези 6 месеца е крайно време системата да се рестартира и да започнат реформи в страната. Това каза бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев в студиото на "България сутрин".

Според него това правителство е дошло с идеята да се реформират голяма част от секторите, които "висят" още от края на миналия век, но това все още не се случва заради председателството.

"Тема номер едно - образованието. Там нищо не се прави. Същото се отнася и за здравеопазването. Не може да имаш над 400 болници - как ще стигнат парите? Не е наред системата. Всяко управление се изтощава, когато започваш да правиш реформи", категоричен е анализаторът.

По думите му в България най-накрая трябва да се свърши несвършеното.

Мнението на председателя на Тракийските дружества Красимир Премянов е, че има сериозно разминаване в дневния ред на ЕС и този на България.

"Виждаме едно упорито противопоставяне в политическия живот на страната, от което няма ползи за държавата. Трябва да се търсят силни теми, по които да има единство и разбирателство. Много събития се случват без нашето внимание", уточни Премянов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Тракийските дружества смята, че политиците трябва да се обединят около теми, свързани с разпределянето на средствата, даването на висок статус на майките и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Изпълзяват все повече гадове,явно се очаква нов обществен катаклизъм.Много другари,много нещо,край нямат.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конан разрушителя,Евгений Бакърджиев,разрушителя на мавзолея през 1999г.Само с това ще те запомним разрушителю.
27
0
 
5
 
! Отговори
Огорчен 48 годишен преди 6 години
Трябва само да ви избесим бъки. Това не свършихме и останахме завинаги в перестройката на прехода!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-здравословното за тази жалка твар е да се скрие и да не се показва! Всичко помним!Тези дни на екраните ми се мернаха персонажи като Гений Михайлов, Кунева, Саксо, шафьорчето на "Трабант" Мони...Журналята съвсем ли изперкаха, че започнаха да търсят героите си по прашни тавани,смрадливи мазета, миши дупки?
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не беше ли се изтекъл в канализацията, какво се обажда като черна станция?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Медникаров е много прос. Забравил, че Мавзолея има подземия и сега ще откриват галерия там. Сега трябва всички истински седесари да се изредят да го заплюят в лицето, като предател на синята идея.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъки и компания добре осребриха постовете си навремето- докопаха софийските имоти и днес могат и да не се занимават с политика...
22
0
 
16
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Този едни мавзолей не можа да събори, тръгнал държавата да оправя!
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да се свърши несвършеното" - означава да се продадат всички училища и болници на същите мафиоти. Правителството на Костов искаше да продаде всички болници, с изключение на Правителствена. Това му беше следващата "реформа", която не успя да извърши заради загубата на изборите. Ужасът за българина и България можеше да е много по-голям.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Реформи" означава "експерименти" и "опити" на гърба на народа. Време е за край на експериментите и опитите на неуки и корумпирани експериментатори. Експериментите им се оказват неуспешни и отново започват да говорят за "реформи", т.е. за нови експерименти.
19
0
 
19
 
! Отговори
Георги Димитров преди 6 години
Много крадна и ти бате....
18
0
 
12
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Кой си ти та да ни поучаваш ?
17
3
 
11
 
! Отговори
Премянови мечти преди 6 години
"... политиците трябва да се обединят около теми, свързани с разпределянето на средствата" !!!!!Откакто са се пръкнали, социалистите само за това бленуват - те да са на власт и ДА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ БЛАГАТА така, както на тях им скимне, а друг да работи, за да създава тези блага, но да бъде безгласна буква, подчинена на комунистите/социалистите!Ама как ще им се промени мисленето на социалистчетата, ако им се наложи сутрин рано с лопата на рамо да тръгват на работа, за да си заработят хлебеца!
16
1
 
27
 
! Отговори
ТЕМИДО...ПРОГЛЕДНИ преди 6 години
НАЙ ДОБРИТЕ РЕФОРМИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ КОГАТО ТАКИВА КАТО КРАДЛИВОТО ....БАКЪРЧЕ, СОФИЯНЧЕТО И ТЯХНАТА ШАЙКА ГИ ВИДИМ В ЦЕНТРАЛНИЯ В ЕДИНИЧКИ , НЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ПО СТУДИАТА И ДА СИ ТРЕНИРАТ РЕЧНИКА !!!!
15
0
 
23
 
! Отговори
РЕЗИЛ !!! преди 6 години
... даването на висок статус на майките ...На кои майки бе, шефе?точно майките са един от големите проблеми на България днес. Онези, които наистина биха заслужили висок статус, защото биха се справили отлично със задълженията на майка, са принудени да отлагат във времето раждането на първото си дете и обикновено не могат да си позволят второ. Тях държавата отдавна ги е загърбила.Онези, които раждат, за да ядат пари наготово и не възпитават децата си, те са приоритет на държавата днес!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора изхвърлени от центробежните сили на политиката, изобщо да не се опитват да дават акъл! Попадат в полезрението и се срещаме колко бели са натворили.
13
3
 
28
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Бе ти още ли не си в затвора ,барабар с Иван ман-го!?Ето ти довършване на започнатото!!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли омръзна да интервюирате политически трупове? То не бе Плевнелиев, Софиянски и т.н., сега пък Бакърджиев!? Защото на нас ни омръзна!!!
11
4
 
25
 
! Отговори
АБЕ преди 6 години
АЙДУК,КВИ РЕФОРМИ БЪЛНУВАШ БЕ,НАЛИ ВИЕ СЕДЕСАРКИТЕ ОГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЕ,ВЗЕХТЕ ИМ СПЕСТЯВАНИЯТА И ПЕНСИЯТА,АБЕ *** МИРИЗЛИВ--Я СИ НАПРАВИ ЕДНА БОМБА И СЕ ГРЪМНИ БЕ *** ***
10
2
 
23
 
! Отговори
Наивник преди 6 години
Този 'херостратов' *** няма ли какво да събаря/взривява та се показва по телевизията? Най-големия срам *** СДС - пълен кр..ен!