Борисов за Путин: Знае, че първо са България и ЕС! С Русия - каквото можем!

Премиерът очи в очи с президента: Обиден съм, но уважавам институцията
Обновена: 23 апр 2018 15:32 | 23 апр 2018 11:00,
240
Борисов за Путин: Знае, че първо са България и ЕС! С Русия - каквото можем!
Архив: Булфото

България е на първо място, а външнополитическите приоритети са ЕС и НАТО. След тях е каналът за комуникация с Ердоган, а Путин знае, че след ЕС, всичко, което можем, го правим  с Русия.

Тези и други признания министър-председателят прави в интервю за Дир.бг.

В него той обяснява, че никой не е имал нищо против позицията на България по случая "Скрипал". Страната ни не изгони руски дипломати, както направиха редица страни от ЕС.

"За радост вече съм си извоювал позиция с мен да разговарят, а не да ме осъждат", казва Борисов. Той обяснява, че приоритетите му във външната политика винаги са били ЕС и НАТО. В същото време държи канала на комуникация с Реджеп Таип Ердоган, а с президента на Русия е в много добър, работен, изпълнен с доверие контакт.

Още по темата

"Той знае, че първо гледам България, второ ЕС и тогава всичко, което можем да направим с Русия го правим", казва Борисов.

Той е категоричен, че не гледа към президентския пост, а след пет години се вижда само като партиен лидер.

"След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, но само Господ разполага", отвръща Борисов на въпроса къде се виждате след петилетка.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че не се стреми към президентския пост, целта му стига до това да си изкара мандата.

"Да си изкарам мандата. Ако питате директно президентската институция никога не ме е интересувала", казва премиерът.

Той дава да се разбере и че управляващата коалиция е стабилна. Борисов е категоричен, че с Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов има прекрасен диалог.

Премиерът коментира и отношенията си с президента. Той признава, че е обиден, но е готов да превъзмогне това от уважение към институцията на държавния глава.

Борисов обяснява, че на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност в четвъртък е казал на президента очи в очи каквото има.

"Аз съм казал на КСНС това, което имаше да казвам в очите, че се чувствам обиден и в същото време уважавам институцията", казва той.

За сделката около ЧЕЗ премиерът казва, че всичко, разиграло се около нея, е един голям балон. Според него БСП са против всичко, което правят управляващите.

"Но както и да е, това е тяхна работа", казва Борисов.

Премиерът се връща до влизането си в политиката. "Не бях наивен, а ядосан, когато влязох в политиката. Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да си марширувам по плаца", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАТРИХТЕ ДЪРЖАВАТА,СРАМА НЯМАТЕ!
189
1
 
29
 
! Отговори
ШМАТКА преди 6 години
''Борисов за Путин: Знае, че първо са България и ЕС! С Русия - каквото можем!'' Кой е тоя дето знае бе, човек?Научи го тоя пусти български в него има ВИНАГИ подлог и съществително ,та да можем ние поданниците ти да те разбираме какво искаш да кажеш.А пък що се отнася до Путин ти просто не си в категорията му - много си дребен ,за да те забележи за него си невидим!
188
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лъже тоз човек.Всичко, което прави се диктува от Козяк.А електората може да се баламосва колкото си иска. Голем е специалист.
187
2
 
29
 
! Отговори
А преди 6 години
Да беше останал на плаца.....продадохте нашата родина за стотинки , родителите ни живеят в мизерия , децата им са пръснати по чужбина. Крадливи лъжци сте всички!!!!
186
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турски слуга и съответно руски,оставка!
185
0
 
22
 
! Отговори
Връщане преди 6 години
Вчера чух, че всички страни членки на ЕС, които си прибраха диплома от Русия с гръм и трясък, много тихо ги върнаха обратно в Русия! Тук никой не казва нищо!
184
4
 
10
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До За РусияТо България оправи , та и Русия подметна!Тяхна си работа да си организират обществото!А нашето не зависи от отвън!Та да обвиняваш външните фактори вс ее едно да си признаеш некъдарността!
183
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За каква България,мислиш,бе байо?Че нали заради собствения ти егоизъм,за да си спасиш ***,загроби България!Къде е населението на тази страна?Защо изчезва от "рая" ти?
182
35
 
17
 
! Отговори
За Русия преди 6 години
Преди много години, някъде в зората на 19 ти век е казана една много вярна фраза, отнасяща се за тогавашна Русия (много актуална и днес за тази страна естествено):"Русия е жандарм (агресор) за Европа и тюрма за народите"- това и нашите възрожденци са го знаели. Русия е същата и сега.
181
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия потъва 190Ехоооооо........сънищата и кошмарите си ги разправяй на психиатъра си!!! Той си е доктор, той ще ти помогне!!!! Тука сме нормални хора, без психически отклонения!!!
180
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха....колко сме смешни! Даже ме няляга тих скептицизъм като ги слушам КАК СИЛНО надавай вой и гръмко се опитав да "доказват" нашата "привързаност" към еуропката и отан-чето!!!! И НЕ ВИЖДАТ КОЛКО СА СМЕШНИ!!!! Със същата "отдаденост" бяха "верни" на партията и източния Голям Брат! СМЕХОРИЯ! Киряк Стефчов сменя ту феса с каскет, ту потурите с пробити дънки.....абе, жалка работа! И КАКТО ВИНАГИ, " верност" - ОТ ДЕН ДО ПЛАДНЕ! Ще задуха друг вятър, северо-източен.....и всички ще се обърнат!!!!
179
37
 
8
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
178
31
 
10
 
! Отговори
не ти вярваме преди 6 години
Бойко заради страхливата ти реакция да изгониш руски шпионин голяма част от народа се отдръпна от тебе Хората искат силен лидер демократ и европеец а не мишка комунистическа
177
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LoSho - А кой Путин ,те са трима и ги сменят .
176
1
 
15
 
! Отговори
съвет преди 6 години
До Анонимен 184Чети американското издание,но първо с вожда ти научете английски.
175
7
 
30
 
! Отговори
АХА,БОЙКО преди 6 години
Кажи за доклада на американците за повсеместната корупция в държавата.Нали само ни се привиждало.А янките къде ли са гледали.Президента нали поне тук не участва-питам теб защото знаем,че според Цецко президента ви топи в корупция-нищо,че презэ 2 месеца им ходи на гости.Като го няма по сутрешните блокове или предаванията около 19 часа знаем,че е там.Защитава интересите на България естествено.И между другото плюе Радев-след като водеше кампанията на Цецка и тя загуби сън не го лови.
174
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за орбан първо е унгариязатова изгони сорос и руски депломати си почва строителството на два руски реактораза кратунков на първо място е собствената му персона която силно зависи от краварчетата и затова прави само това което са му написали- инак лошо до ушите сме затъналипомна си генерала от панама дето беше президент- и рече че канала е на панама а не на краварчетатаза два дено го обявиха за наркобарон и го прибраха - вече 20 години нищо не се чува за него- да гледат и да се учат другите
173
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се ,само да отбележа и попитам ,това тук руско издание ,в смисъл подържано от българските комунисти-социалисти....
172
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редактора...,триеш....триеш.....,защо ,за да служиш на мърсотията....Няма да бъда краен ,само ти пожелавам и тебе да трият така коментара ти ,и така да те изтрият и ,когато вземаш заплатата....
171
12
 
28
 
! Отговори
Манго Мангала преди 6 години
..гледаш ти към Таип с надеждата някой ден да те направи велик везир , затова му пробутваш България...На времето твоят велик учител бай Тошо правеше горе долу същото , само , че гледаше в обратна посока... А за дедя Вова приказвай с по - голямо уважение , защото не си му на нивото...