Борисов от Атон: Винаги ще подкрепяме Българската църква

Премиерът откри обновеното южно крило "Св. вмчк. Георги Зограф"
87
Борисов от Атон: Винаги ще подкрепяме Българската църква
Снимка: Министерски съвет

Бойко Борисов приветства духовниците по случай храмовия празник на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф" в Света гора. Той им пожела здраве, успех и да пазят българския дух и отбеляза, че правителството винаги е подкрепяло и ще продължава да подкрепя Българската православна църква.

Борисов подчерта, че през вековете православната вяра е помагала най-много при преодоляването на тежките изпитания пред българите и посочи, че тя ни е съхранила като нация.

Премиерът участва в откриването на южното крило на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф", чийто ремонт беше подпомогнат от българското правителство. Крилото на манастира е изгоряло през 1976 г. и от тогава до сега не е имало възможност да се използва. Кабинетът отпусна 940 хил. лева през миналата година за пълното му възстановяване.

Бойко Борисов и българската делегация проведоха и среща с духовното ръководство на Света гора в Карея. Протос Христофор поздрави премиера Борисов и подчерта, че е впечатлен от грижите, които кабинетът полага за Зографската света обител и от личните усилия на министър-председателя за възстановяването и изграждането на нови православни храмове.

При посещението си в Атон министър-председателят беше заедно с министрите Владислав Горанов, Кирил Ананиев, Ивайло Московски, Николай Нанков и Боил Банов.

По-рано днес премиерът присъства на литургията и литийното шествие и заедно с министрите от делегацията подариха комплект свещници на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Бойко БорисовАтон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чул, но не разбрал8 Българските комунисти-социалисти,са най-богатите хора в България.По празници летуват не само в Халкидики,но и в цяла Западна Европа,САЩ и други атрактивни дестинации.
15
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
др.борисов,защо преди 10.11.1989г.не подкрепяше църквата,или партията ти любима,ти беше забранила,гонеше посетителите на църквата,а сега си станал,по християнин от папата.
14
4
 
4
 
! Отговори
13, преди 6 години
и какво по-точно направи?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чул, но не разбрал8 Понеже комунистите,днешните социалисти,бяха забранили влизането в църквите,по почина на съветите,които ги разбиваха с метални гюлета,нашите свети обители бяха изоставени и се нуждаят от средства.Затова правителството заделя пари,за ремонт и възстановяването им.БСП,Атака са ***.
12
14
 
8
 
! Отговори
Стига сте плюли преди 6 години
Борисов!И той направи доста за страната.Недейте така!
11
4
 
2
 
! Отговори
Барселона преди 6 години
До Анонимен...Ракия намаше но отците правеха вино по 15 20 тона грозде...Като се замисля агнешко не си спомням да сме хапвали но за сметка на това морски деликатеси...на корем...Ракия си купувахме от сърбите в Хилендарският манастир...освен Метаксата и Узото де...Хубаво време беше и най важното....бяхме млади...млади...
10
8
 
12
 
! Отговори
радев преди 6 години
най-добре да се замонаши и да не се връща
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не беше на парада,а Бойко? Нещо се криеш.
8
6
 
11
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 6 години
Там да си остава и да се замонаши.
7
4
 
14
 
! Отговори
чул, но не разбрал преди 6 години
какво и бат Боко ли запраши за празниците в Халкидики...???
6
1
 
8
 
! Отговори
Барселона преди 6 години
Гледам го и се кефя...нашата бригада начело с бригадният Ангел Божков го ремонтира през да лечната 1999 год. с фирма ГБС.Чудесни спомени останаха...Странното е че от тогава минаха почти 20 год. и чак сега е готово...Свято место...
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е светска държава , Боко,стига с тази религия! Има разделение между църква и държава, което ти потъпкваш!
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анатема!Анатема!Анатема!За онзи който унищожава българите,анатема!
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да кажеш нещо за българската армия?Да ги поздравиш например за празника и да им обещаеш подходящи условия,за да бъдат по-сигурни в изпълнение на бойните им задачи,за да не бъдат винаги на косъм от...знаеш какво?Или не ти дреме?
2
2
 
8
 
! Отговори
Корнелия преди 6 години
В Солун кои държавници отидоха?
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикво, що народ тежи на съвестта ти как въобще влизаш в храм.ЮДА, ще плащаш един ден!