Таско за поста си за водата: Не било информация, а призив!

Все пак обаче той поднесе извинение на гражданите
22 май 2018 15:07,
29
Таско за поста си за водата: Не било информация, а призив!
Снимка: Bulgaria ON AIR, архив

Червеният Таско Ерменков настоя, че с поста си във Facebook за отровената вода в София не е разпространявал информация, а е отправил призив към институциите да действат и направят проверка.

Още по темата

Преди дни Таско Ерменков съобщи в профила си във Facebook, че има информация, че водата в София е отровена. Малко по-късно Столичната община, концесионерът и здравните власти отрекоха официално това. Публикацията на социалиста обаче накара ГЕРБ да поиска оставката му като депутат.

Ерменков днес обясни от парламентарната трибуна, че е получил информация по телефона и лични съобщения за съмнения за качеството на водата в София и въпроси дали това наистина е вярно.

"В интернет потърсих становища на институциите, които са длъжни да следят ежедневно качеството на питейната вода, но такива нямаше. Имайки предвид изразените тревоги, пряко свързани с живота и здравето на хората, писах на страницата си призив за намеса на компетентните органи за информация по този важен въпрос", разясни червеният депутат.

Той добави и че не е бил разбран правилно от медиите. Все пак обаче той поднесе извинение на гражданите.

"Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен", каза Ерменков и настоя, че никога не е целял създаването на паника, но вярва в правото на хората да бъдат информирани за неща, пряко свързани с живота и здравето им.

Той се обърна и към управляващите, които искат оставката му заради скандала.

"Не ми искайте оставката, това не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си от мен, тогава сам ще си подам оставката и няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да предприеме действия", зарече се той.

По-рано днес соцлидерката Корнелия Нинова призна, че начинът, по който съпартиецът ѝ е представил информацията не е правилен, но настоя, че това не е достатъчно основание той да напусне парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.