Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...

Цветанов: Борисов се извини, че "Южен поток" е направен от БСП
Обновена: 31 май 2018 18:34 | 31 май 2018 15:45,
217
Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
19
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
Той Бойко и газ може да произвежда ама много мирише!
150
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Комунистите от ГЕРБ се молят за руски газ!Обаче и руснаците вече не обичат бивши милиционери!
149
3
 
21
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
Ей, оставете я тази "азиатска ***"! Нали сме в ЕС! Нали в морето на Норвегия има огромни количества газ, пък и норвежците са богати и смятам ще успеем да ги измолим да продават газ на нас, бедните, на символични цени! Отделно нали американците ще доставят шистова газ до гръцките прицтанища с танкери! Ей го къде е Гърция. Тя и тръбата от там насам е почти готова, така че къде е проблема не виждам! Предлагам гербаджиите начело с Цветан и Росито да порицаят Боко, че е ходил в Русия!
148
1
 
16
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Тия руснаци били много тъ.пи,всеки знае какво блазни Цецо-апартаментите!Толкоз ли нямат някой и друг излишен?Ще направят Ухото техен приятел до гроб,ха-ха...
147
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Българските проекти няма да мръднат и милиметър,докато не свърши войната* САЩ-Русия в която ние сме заложници и безгласни букви!А когато свърши тая война,ще се окаже,че всички други вече са готови с проектите(с Русия),а ние сме на нула,както винаги.Изобщо-умряла работа....*Очертава се да продължи още около 3-4г
146
1
 
16
 
! Отговори
хазяина преди 6 години
ШЕСТ АПАРТАМЕНТА !!!
145
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе верно ли? Току що го чух. Путин и кмета на Симитли станали баджанаци.
144
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До избори на есенСлед като Газпром бе осъден от шведски арбитраж(най-вероятно поръчково,но това не ни касае) със сигурност окончателно ще отреже Украйна от всякакъв газ.Румъния на практика няма нужда,а ние сме много малък клиент.Турция и Гърция ще купуват през "Турски поток".Така че или ще вземаме от Турция,или от 2-3 места на дребно.Ама като се има предвид,че разцвет на българската промишленост не се очаква,а и населението прогресивно намалява-може и да не е проблем.
143
1
 
23
 
! Отговори
цецооо преди 6 години
верно си голям пъпеш . папконосец
142
1
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Както се казва: ОТИДЕ, ВИДЯ И СТАНА ЗА СМЯХ, но това защо ли не ме учудва.
141
2
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
До Анонимен 147"JALKO 4E ZAEDNO S CVETANOV CHE SI OTDAT I GERB."Не, хубавото е че с ГЕРБ, ще си отиде и Цветанов...
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел е бесна на турците защото непрекъснато я обиждат и и се подиграват и е пратила марионетката си Боко с указание да направи опит за саботаж на Турски поток. Целта на тоя офирта е да се забави строителството на Турски поток и никога тръба да не мине през България. Италия и Гърция са се разбрали тръбата да е през тези страни.
139
2
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако Баце изпрати Цецо някъде много надалеч,та хората да забравят за него(примерно посланик),ГЕРБ ще спечели поне още 3 до 5%.Обаче явно си държат на тоя полу-и****т!Ами щом им харесва-те губят....Впрочем Цецо е и крещяща анти-реклама и на евро-атлантическата идея.
138
2
 
9
 
! Отговори
1984 преди 6 години
Може ли една анкета - въпрос Кой е по-богат от власттъ? Зелен бутон Бойко, червен бутон Корнелия
137
1
 
16
 
! Отговори
Борисов напълно неко преди 6 години
Борисов показа, че е напълно некомпетентен. Този беше близане на всякакви части от тялото на Путин, че даже на Путин му стана неудобно. Не само, че не защити българските интереси, но е готов да продаде всички интереси за поколения напред. Не става човекът
136
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Българскиятт "Маккейн"(демек отк.ач.алка) тръгнал да дава акъл за международното положение.Тоя е от хората,твърдящи,че да купуваш газ направо от производителя е по-скъпо,отколкото през 2-3 други страни.Като стана въпрос за газ,за едно е прав-Южен поток бе създаден И като хранилка за БСП.После към далаверата се присъедини ДПС.Но Цветанов удобно пропуска факта,че ГЕРБ също поиска място на яслата,това пределно натовари корупционната страна на проекта и го блокира.А видяхме,че строежа става бързо-2г
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иеалист"Не се бойте, Цветанов .е ни докара газ от Америка."---Евтин газ, втора употреба ... :)
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИеалистПо-добре Балдуин Фландърски!
133
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
До Анонимен...kolega hich i ne se kaharete ...da si zminavat vsichkite i da ne se vrashtat nikoga v Balgaria ! S neia te niamat absoliutno nishto obshto !
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
JALKO 4E ZAEDNO S CVETANOV CHE SI OTDAT I GERB.