Нинова на висок глас от НС: Народът да си каже иска ли ГЕРБ и ОП!

В парламента текат дебатите по вота на недоверие
187
Нинова на висок глас от НС: Народът да си каже иска ли ГЕРБ и ОП!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Крайно време е народът да се произнесе на нови избори дали иска ГЕРБ и Обединени патриоти да продължат да управляват, смята червената шефка Корнелия Нинова.

"Правителство не гарантира сигурността в домовете на хората от кражби, на улицата от убийци, на митниците от контрабандисти, на границите от мигранти", обвини тя по време на дебата за внесения от социалистите вот на недоверие срещу кабинета заради провал в сферата на сигурността.

Според нея правителството на Бойко Борисов не изпълнява конституционното си задължение да пази живота и собствеността на българите.

Още по темата

Тя посочи като пример поредното бягство на арестуван. Този път от РПУ в Пловдив, където по-рано днес арестант, задържан заради дрога, избяга от втория етаж.

"Хората не само са незащитени, но и престъпниците остават неразкрити", продължи с критиките соцлидерката и се мотивира с факта, че 75 на сто от най-масовите престъпления – кражбите, остават неразкрити, както и 85% от ало измамите.

Нинова обвини управляващите, че са излъгали като са обещали, че ще има полицай във всяко село, защото такива няма, а хората са пропищели от крадците.

Освен това според нея е цинизъм това, че МВР шефът Валентин Радев определи като малшанс убийството на избягалия от затвора Владимир Пелов от друг престъпник.

"Над 900 такива осъдени се разхождат по свобода, а това е престъпна некадърност на МВР и на правителството", скочи тя.

Червената шефка припомни протестите на надзирателите и на полицаите, които месеци наред настояваха за скок на заплатите и подобряване на условията им на труд, които в крайна сметка се стигало дотам, че напускали системата, защото са демотивирани.

Корнелия Нинова смята, че заради това се стигна и дотам роми от махалата в Ботевград да нападат с камъни полицаите и жандармеристите, които са се отзовали на сигнал за шумна музика.

"Човек с 16 присъди бие с камъни полицаи, вместо да е в затвора", коментира тя.

Според Нинова проблеми има и по митниците заради контрабандата, както и с мигрантите, които не са спрени на границата по вина на управляващите.

"Дали е вярно, че Бойко Борисов е напуснал тази най-важна среща за миграцията в неделя, за да гледа мач от световното първенство, както твърди Financial Times?", попита още соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приватизаторката се е развихрила :)
127
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми народа го каза *** овцооооо :)))) Колко пъти да ти каже народа??????? Вече 10 години народа ти го казва, че не иска и да чува за социалистическата ви коооака, коята фалира държавата и за онова недоразумение Орешарски.
126
8
 
20
 
! Отговори
hajl преди 5 години
таз кокарджа грозна да не дава акъл, а да каже как придоби Трансимпекс...До кога крадци ще поучават тези които знаят как си изкарат хляба с честен труд. Съгласуван ли беше вота с политиката на Москва?
125
13
 
25
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 5 години
Стандартът ни непрекъснато расте! Спомнете си какво беше при комунистите. БКП/БСП управляваха 10 г. и какво се случи? Фалираха държавата - спомнете си Луканов, Виденов, Станишев, Нинова... Пълен крах - дефицити, немотия, нямаше нищо - бензин, ток, стоки от първа необходимост, огромни опашки, мутри, убийства през ден, озверели от глад хора. Там е работата, че десните партии трупат пари за държавата, после идват червените и изхарчват всичко, без никакъв видим резултат. Ще изберем ГЕРБ след 3 г.
124
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето грабаджийте не ги избираме! Самоизбирар се!
123
6
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
И като гласувахте за С(ДС ) агентите на ДС бяхте прости и сега като гласувате за номенклатурата на БКП -ГЕРБпак сте прости...а
122
0
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Нова републикатака е, но това съм го казал и писал аз. Поне ме цитирай, не си го приписвай като авторство;)))
121
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъчваровата сто пъти повтори, че била много горда дето любимия и Борисов спрял три руски енергийни проекта. Най-после САЩ ЩЕЛИ ДА РАЗБЕРАТ КОЛКО СМЕ ИМ БИЛИ ВЕРНИ. Е, разбраха. Ние също. Сега газта от която можехме да печелим милиарди, ще я взима Турция. ОСТАВКА, БЕ БОРИСОВ!
120
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов! Какво направи с 16-те милиарда, които изтегли? До сега дума не се чу за какво ги похарчи. Само няколко месеца след като забрани на Ореха да изтегли един милиард.
119
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой и защо свали предаването на Милен Цветков снощи ?
118
14
 
16
 
! Отговори
Бях на митингите преди 5 години
Бях на всички митинги срещу БКП/БСП. Измръзвахме от студ, но бяхме оптимисти. Лошото е, че олигархическата партия БКП/БСП предаде властта, като най-напред ограби и фалира България. Разграбиха всичко с червените куфарчета, разбиха и разграбиха предприятията, здравната каса, пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки... Сега са с хотели по морето и страната, станаха рентиери и работодатели...Социална партия??? Ха-ха-ха! Ние гласувалите за СДС сега сме твърдо за ГЕРБ!!! Няма други десни!!!
117
12
 
12
 
! Отговори
до 115 преди 5 години
Първо се обърни към милиардерите от ГЕРБ за пари, че при тях има повече. И да върнат парите, които откраднаха от КТБ. Не случайно забраниха да се публикуват протоколите от разпитите за КТБ.
116
11
 
21
 
! Отговори
НИНОВА ДА КАЖЕ преди 5 години
КАК СПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН И ЗАЩО ПРАТИ СИНА СИ ДА УЧИ В САЩ, А НЕ В РУСИЯ И КАК МУ КУПИ КЪЩА ТАМ!
115
3
 
7
 
! Отговори
гербов чиновник преди 5 години
не пипайте бб,че оставам без мъни
114
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично не мага да ги трая гербавите. А пък за лидера им и за Цветанов мисля, че трябва да лежат в затвора за това, че продадоха България.
113
7
 
17
 
! Отговори
Милионерите на БКП преди 5 години
Милионерите - Р.Овч.; К.Нинова (г-жа Лъжа); Г.Гергов-предс.БСП/Пловдив; Гуцанов-Медузата-предс.БСП/Варна; Бриго Аспарухов; Манджуков; Гущеров; Гоце - агента-милионер; Весела Лечева и още много, много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. Искаме си парите обратно. Да се раздадат на пенсионерите! Леля Корни да извика синът си да се върне от САЩ, защото иначе ще са й нужни още много средства...
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, тролов.ете на Костов, що не ходите да си драскате в прокопиевия п.арцал Дневник, ами пишете тука?
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един дол дренки са всичките, и на тия и на ония се сме им сърбали попарата
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
109
5
 
12
 
! Отговори
Нова република преди 5 години
БСП - тесни комунисти, ГЕРБ - широки комунисти.