Проф. Близнашки: Влиятелни среди искат президентска република

БСП не е убедителна на политическата сцена, оцени той
Обновена: 15 юли 2018 09:01 | 15 юли 2018 07:30, Анисия Иванова
100

"Има влиятелни среди в България, които искат да преминем към президентска република. Това е опасно за страната ни, авторикратизън се усеща във въздуха. Много е трудна коалицията, която ни управлява. Има много разминаване там." Така оцени политическата обстановка у нас проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател в периода август - ноември 2014 година, в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него нашите управляващи се сещат за Конституцията, когато има криза.

"Радев е прав да критикува европредседателството. Добре подхванахме темата за Западните Балкани, но това са неща, които ще се решават в определено бъдеще. Изпуснахме големия дебат за бъдещето на Европа. България, въпреки че беше председател, не успя да повдигне тази тема и това е грешка", смята юристът.

По неговите думи БСП не се справя убедително на политическата сцена, а желанието за нови лица им изиграва лоша шега.

"Там няма хора с тежест и авторитет. Няма как да има "Нова визия за България" без визионери. Там няма хора, които да убедят обществото. Навремето БСП ме използва да напиша Конституцията, след това ме отстрани, защото станах неудобен", каза той и добави, че за левицата е направил толкова много, че понякога съжалява за изгубеното време.

"Лилов беше човек от апарата. За него важно беше да си спаси партията. А партията е инструмент, с който да решиш проблемите на държавата. С това започнаха разминаванията ни", обясни проф. Близнашки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Комунистите лъжат": Хайде стига г'лупости. Ако става дума за л'ъжи, бат'ти Бойко никой не може да го надмине. Колко пъти разправя например как добре си охраняваме границата, води гости до оградата (където я има) и т.н. а съвсем наскоро призна колко хиляди емигранти сме пропуснали. А сърбите това го казваха отдавна - нали от България отиват на тяхната граница.На гербаджите им харесва да лепят етикети, но нека първо погледнат себе си.
70
2
 
14
 
! Отговори
мерки и теглилки преди 5 години
Айде да не си ги мерим.Приватизаторът разпродаде всичко на безценица за вторични суровини.Ликвидаторите закриха селското стопанство с голям кеф.Сегашната мантра са обществени поръчки ,концесии и милиарди заеми.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гугълИмаше да бензина беше 20 стотинки едно кило салам от месо 1 лв това не е ли споделяне на ресурси или ти искаш съвсем без пари всичко, а някой да те опъне отзаде не искаш ли пита ли гугъла ?
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа гьотверени
67
1
 
4
 
! Отговори
150 преди 5 години
До Комунистите лъжатНа 4-ти км.има дежурни.
66
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Комунистите лъжат,и най-много лъже,бойко-комуниста.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва най-после да се тури ред в държавата, демонократите ни докараха до под кривата круша и както е тръгнало скоро ще останем толкова народ, че да се събираме под сянката на таз круша.
64
5
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
да се гласува за човека? И сега мнозинството гласува за човека - Бойко Методиев Борисов. А той се прегръща с Меркел, с Макрон, и електората вика "Ура". А си оставаме най-бедната държава в ЕС, и даже изоставаме от предпоследните.Мажоритарните избори не са решение. Не случайно са измислени политическите партии - партийният кандидат е проверен по някакви критерии (може и да са спорни, но критерии), а мажоритарният е продукт на медийна реклама. Малко хора го познават лично.
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При БСП и ДПС източиха язовира Изкър. Един купи и източи Кремиковци. Същия каза че газ ще прокара Русия под вода над вода дори и във въздуха. Редехмесе за вода с туби.1994-1995г
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се цени честността, състраданието, позитивността, доброто, ценят се парите, да знаеш как да напечелиш, да си хитър, да си "играч". После чудно ли е , че такива хора ни управляват и ни скубят естествено, какво ги интересува, че народа бил беден, важното е те да си напълнят джоба.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек се вози в градския транспрот, защото не може да шофира. Думатата почтеност изобщо не се връзва с Близнашки!
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторитарна власт и военно поожение само може да пребори тоталната мафиотщина и безчинства с лозунги за демокразия и гей-паради какво тябва да постигнем, мишките си лаят котката си краде.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61 А кой ще бъде.
58
11
 
7
 
! Отговори
Комунистите лъжат преди 5 години
А бе нали комунистите преди 3-4 дена твърдяха, че всички язовири ГЕРБ ги е изпразнил нарочно под санитарния минимум за да предизвика спиране на тока при служебното правителство на льотчика. И кво, това се оказа поредната опашата лъжа на червените. Те комунистите лъжата я имат за добро утро и не случайно прякора на *** е г-жа Лъжа.
57
9
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
Да др.близнашки,президентската република е единствената алтернатива,България да се спаси от геноцида на герб.Няма да има бойко, физкултурника,корнелия,карадайъ,болен балевски джамийски,агент-иван,цецка-парторг,комсомолски-десито-плевналиев.
56
4
 
6
 
! Отговори
гугъл преди 5 години
Комуна-доброволна общност на хора,живеещи заедно и споделящи общи идеи,интереси,собственост ,ресурси,власт,работа и доходи....Отговорете си сами имало ли е някога комунизъм.За комунисти да не говорим.
55
4
 
4
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Да не като едно време да има предприятия сега няма нищо при частника едно хале е завод неможе повече да построй
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ккво му е лошото на авторатиризъма законите трябва да се спазват една каста еврожендъри като не може да ги приложи не са ни нужни, време е за военно положение таз армия за какво я раним. Врагът не винаги е външен, имаме нужда от разузнаване и здраве институции
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40 Като не искате комунистите ,ами оправете го вие положението в държавата вие младите, амбициозните, можещите, знаещите -хайде да ви видим? Но като ви гледам никой не иска да работи нито в предприятията, нито на полето клечите по-голямата част по кафенетата и си приказвате, че за малко пари не се работи!Направете богата държавата за да вземате големи пари а не да ви лъжат разни хитреци по-прости от вас!
52
2
 
8
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Крайно време е да има смяна на системата тази видяхме че се изчерпила и остаряла трябва да има мажоритарни избори да се гласува за човека а не както сега за партиините листи и за незнайни кандидати затова и нещата не вървят пък толкова население в България 240 депутати много ми се виждат