Виновните за чумата? Търговци на животни

Заразата тръгнала заради лични печалби, твърди Симеонов
Обновена: 16 юли 2018 18:31 | 16 юли 2018 18:27, Камелия Цветанова
49
Виновните за чумата? Търговци на животни
Снимка: Булфото, архив

Нерегламентирана търговия между български и турски гражданин е причината за появата на чума по животните в Странджа. Това съобщи в Несебър вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от БНР.

Още по темата
Той е подал сигнал в ДАНС за нарушението.

Според него човешкият фактор е причина за разпространението на болестта.

"Не е възможно животни, преминали през българо-турската граница да са разпространили заразата, защото построената ограда спира достъпа им", настоя Симеонов.

"Подал съм сигнали в ДАНС за разследване на огнищата, подал съм информация как са се появили и така нататък, всичко това е намеса на човешкия фактор. Вероятно ще лъсне истината каква е, аз я знам каква е, става въпрос за пренасяне на зараза с цел лични печалби", отсече той.

Според него унищожаването на животните е неизбежна мярка.

"Държавата се опитва наднормативно да компенсира нанесените вреди и щети на стопаните", подчерта той.

"Продажбата на животни е довела до разпространението на заразата", твърди Валери Симеонов. Той смята, че наложените мерки не са спазвани от българите.

"Те тръгнаха, като разбраха, че животните могат да бъдат изтрепани, почнаха да ги товарят да се опитват да ги продават в близките общини на ниска цена", отсече вицето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Крайно време е виновните за безполезната тараба на границата, която не може да спре дори по-дребни животни да бъдат настанени в общежитие Кремиковци Хилтън или друго подобно заведение с по-сериозна ограда, да се научат как се прави.
10
9
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 5 години
ДОЛУ БКП
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
де дряма до сега тоз циркaджия, като разполага с такава ценна информация. Укрива престъпление ли, що ли, ДАНС къде е да се самосезира?
8
0
 
23
 
! Отговори
Хеле па тия преди 5 години
Защо на територията на една суеренна държава под носа на институциите се извършва нерегламентирана търговия, защо района с чумата не е отцепен и всеки си влиза и излиза като си иска, защо сред дивите животни няма чума и също и в Турция.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И добре че е премиера-слънце да ни направи ограда която да спира болните животни и разни други....... в крайна сметка и овцете и мигрантите минават оезпрепятстврно през оградата
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е вицето да ни каже как се правят тия неща. Capitan Obvious.........
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говори се,че това е атентат,намерили са бутилки от вода с чужд етикет до болните животни,но болестта не е чума,защото пробите за чума са отрицателни.Останалите животни са здрави.Някой иска да унищожи дребните селски стопани,но те тррябва да бъдат компенсирани с нови животни,някои от животновъдите са теглили и кредити,които няма как да върнат,защото животните им са избити.
4
3
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Чичо му,Ангел Балевски,беше академик ама тоя е *** като боб...
3
6
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всъщност е турговия между турски граждани и турци на бг земя! Демек акция на мит и цру. От казвам че трябва да прекратим всякави отношения с турция завинаги, 5 м стена бетон и минно поле
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** как така го установи то бива да си ***,но твжито е прекалено
1
2
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Твърдо съм - Валери Симеонов МАА КАТО ЖЕНА БЕЗ МЪЖ .Убедих се окончателно . (това е пернишки лаф - ходи като жена без мъж , от цвят на цвят и се напива , тоест сгодна жена която няма граници и морал)