ГЕРБ дава Елена Йончева на прокурор. Защо?

Депутатът Делян Добрев я обвини, че е свързана с офшорки
62
ГЕРБ дава Елена Йончева на прокурор. Защо?
Снимка: Булфото

ГЕРБ дава соцдепутатката Елена Йончева на прокурор. Освен това депутатите от най-голямата група на НС искат тя да бъде проверена от НАП и от Комисията за противодействието на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Още по темата

Това е поредният момент от конфликта между нея и Делян Добрев от мнозинството. Двамата влязоха в остри спорове още в началото на година, когато червената депутатка го обвини, че кадрува в родния си град Хасково, откъдето пък тя е народен представител. Още тогава Добрев я попита дали нейна фирма е съдружник с офшорка, а тя категорично отрече.

Сега обаче Добрев реши, че още днес ще я даде на прокурор и ще настоява обвинението да провери дали не е замесена в пране на пари.

По думите му, той разполага с данни, че тя е свързана с офшорни компании и кухи фирми, участвали в източването на КТБ.

Според информацията му, съгласно решението за учредяване на дружеството, капиталът е 10 000 лв. – разделен в 100 дяла по 100 лв. Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хил. лв., а офшорката „Дали трейдинг лимитед“ внася 315 хил. лв. за едни и същи дялове в КТБ.

Така Добрев настоява, че явно Йончева е била съдружник със собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, който е подсъдим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е върлата *** Йончева да бъде проверена! И да не се извинява с Добрев,а да обясни как и защо?! Май ще вадиме зъбки!
12
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадеца вика: Дръжте крадеца! Безсрамници гербаджийски, толкова брутално нагли станахте, че май скоро ще бъдете изгонени от МС и парламента!
11
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновна Елена Йончева, не е виновна и Десса фризьорката...не може нашите другарки да са толкова корумпирани..не, не, не! Абсурд! Ние се борим за задкулисието, защото сме социалисти! :))))))))))))
10
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не моа е трая тая. Лъха на нещоо....
9
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева казала, че въпреки тия клевети, тя ще продължи да разследва къщата в Барселона.А, сега се сетете защо я компрометират!
8
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарочно ни отклоняват вниманието от случващото се в страната. Омръзнаха ни тия врътки и насочване на фокуса встрани.Като стане напечено, хоп- сензация!
7
15
 
19
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Комунистка да краде?Ко? НЬе!АбсирдКТБ?Червените текезесарски *** на барикадите!
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали разследването на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ , Пеевски и Цацаров по закона МАГНИТСКИ в САЩ не е започнало ???!!!! Помним обещанието на Тиквата преди изборите , да върне това договореното в някакъв гараж някъде в Банкя .
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тръгнат да разследват, за всички там ще излзе по нещо такова. Чист депутат няма.
4
13
 
29
 
! Отговори
Мишо бирата преди 5 години
ГЕРБ не могат да преглътнат осъдителната присъда за клевета на техният ВОЖД срещу Йончева
3
9
 
33
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Абе КУМГЕЙТ,така де Добрев....какво още прави в парламента?? Това легитимен народен представител ли е ?? Вместо да е по-нисък от тревата с шуробаджанашките си врътки и пълното си осиране по казуса ГИНКА където като председател на енергийна комисия в парламента се оказа че не е чувал нито за гинка нито за сделка....но пък и не вижда никакъв проблем
2
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за великата българска ограда, или тиквата не дава? А в асково всички роднини на делянчо джендъра, са на държавна ясла.
1
12
 
21
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Току що прокуратурата показа Елена Йончева и Банго Васил са съдружници и заедно са източили КТБ, оставка и съд