Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Тя упрекна премиера, че настройва хората един срещу друг
19 авг 2018 17:26, Красимир Ангелов
211
Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да не лъже българските данъкоплатци за случая "Олимпик".

"Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа Нинова в своята страница във Facebook.

Още по темата
Лидерът на БСП упрекна премиера, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", пише още Нинова. 

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в Стара Загора Бойко Борисов обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне, до колкото позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
14
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
2. клон на застраховател от трета държава, регистриран в Република България само за извършваната чрез клона дейност в страната
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потърпевшите да търсят сметка на държавата и отговорните лица не да се наказват всички.
37
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
Нинова като е смела да пита Горанов следното:Колко държавата/общините/държавните предприятия плащат ежегодно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за застраховки и колко обезщетения получават.Ще лъснат едни десетки милиони годишно източени от бюджета по този начин.Хайде Нинова - докажи че не си за олигархията и защитаваш интересите на хората. Питай.
36
21
 
9
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
И второ Олимпик Е КИПЪРСКО, А НЕ БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО! Тоест парите в случая трябва да дойдат от кипърският гаранционен фонд, а не от българският! Българският е в случай, че фалира някое българско, застрахователно дружество, като ДЗИ например! Или какво? Дайте сега да източим българският, гаранционен фонд за чужди дружества, а утре, ако не дай си боже, фалира някое българско ще се чудим какво да правим!
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма схема първо пускат техни хора на пазара на застраховане взимат се едни пари, после хората остават без застраховки и накрая няма пари във фонда взети са парите на хората и след това липсващите пари за застраховките се взимат от останалите. Кои си напълниха гушите?
34
3
 
27
 
! Отговори
Боцунар преди 5 години
Боцко,шаран такъв,като не помагаш на обикновените българи,защо бе да ти плащаме данъци,а?!!За да те издържаме теб и политическата ти *** ли бе?!!Защо бе *** ни упрекваш нас,че ние сме се доверили на Олимпик,а държавата да питам аз, къде беше ,че допусна тази пирамида в България бе?!!Не получили под масата няколко стотин хиляди под формата на зелени гущери,за да ни мамят,бе?!!Никаква гражданска няма да плащам,ако ме глобите дупенце да ви е яко!! Държавата да плаща итвоятнекадърен мини
33
23
 
8
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
Тая или е голяма пат-ка или толкова много и се иска да лапне кокала тоест властта, че вече изобщо не мисли какво говори! Първо парите в гаранционният фонд не се вземали от българите! Внасяли ги самите застрахователни дружества! А застрахователните дружества от къде ги вземат?!? Да не би да ги вадят от джоба си или пък да ги отделят от печалбата си? НИЩО ПОДОБНО! Вземат ги точно от хората! С някакъв допълнителен налог, като този, които електро-дружествата и ВИК налагат за поправка на мрежите си!
32
1
 
24
 
! Отговори
до кога ли преди 5 години
Само си спомнете при кое управление стана грабежа на века КТБ и грабежа не е приключи с същите хора на власт....
31
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Проблемът е, че всеки загубил от мошеничествата на даден, амбициран да забогатее, европейски развиващ се, за сметка на всички останали, идва на портите на държавата и почва да тропа за помощ на тях. Като преди това, сам се е отрекъл от същата държава, давайки парите си на един оръжеен бос, имайки му, много повече доверие, отколкото на собствената си държава, която собственоръчно е разсипал. М-да...
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирани от Обезпечителния фонд вземания към застраховател в несъстоятелностЧл. 565. (1) При условията на този кодекс се гарантират вземанията на лицата по чл. 564, ал. 1 при несъстоятелност на:1. застраховател със седалище в Република България;2. клон на застраховател от трета държава, регистриран в Република България само за извършваната чрез клона дейност в страната.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на Нинова не е така тезата. Данъци плащат частните фирми. ДДС, ДОО, ЗАСТРАХОВКИ. Но частни.Прависи сметката и се лишава от нещо.ДЪРЖАВАТА как ги плаща тия данъци. ??? "От единия джоб в другия." Сивата дейност работи за партиите.
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популистът пак ще раздава наши, на данъкоплатците париза да може да си купи още няколко мизерни гласа.Но хората вече не са толкова глупави както през 2009.За тези години българите прозряха и поумняха.Краят на Геноцидът на Тиквите над БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е близо.
27
6
 
20
 
! Отговори
Под ботуша преди 5 години
Нинова пак го закопа онова недоразу.мение!Но овчиците,овчиците с мишите сърчица са.проблема!
26
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 23 Е защо да не направи? Какъв е проблема?
25
1
 
16
 
! Отговори
нищо преди 5 години
А какво е правила КФН ???
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата да счете, че тези хора са си платили и да не ги закача, ама няма да се вземат едни пари нали.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТВ Алфа засне как Боко Тиквата командва шефа на РЗИ-Бургас, както старшина млад войникГледайте видеото докато Мафията на суджуците още не го е свалила.Има го във ФРОГ НЮЗ.
22
4
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Ами права е. Това не е държавна помощ, че Горанов и ББ да мислят и разрешават плащането. За това са вноските към този фонд, за да се задейства при такива ситуации. Но много вероятно е герберите да са го изгребали и него, за това се правят на замислени сега.
21
12
 
10
 
! Отговори
тв преди 5 години
Нинова каза най-голямата простотия(но това е присъщо за сдс коменистите).Представяте ли си ,какво ще стане ,ако държавата започне да изплаща на една част от българскити граждани в такива случаи,какви далавери ще започнат?А тая хитрушка след това ше забрави какво е искала!
20
6
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Помните ли Петко Корнаджев? Е,благодарете му...