Радев поиска: Да преосмислим образователната ни система

"Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще"
Обновена: 21 сеп 2018 18:45 | 21 сеп 2018 18:43, Красимир Ангелов
30
Радев поиска: Да преосмислим образователната ни система
Снимка: Президентство

Важно е да преосмислим философията в образователната ни система, да преосмислим начините, по които предаваме нашите ценности на младите ни хора, заяви президентът Румен Радев, който отличи младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма "Награда на херцога на Единбург – България".

В изказването си президентът постави въпросите доколко успяваме да приобщим младите към тези ценности, доколко успяваме да ги приобщим към процеса на познание и доколко създаваме среда, в която този процес на познание, на самоизграждане, е достатъчно забавен и емоционално привлекателен за тях.

Президентът посочи, че програмата стимулира младите хора да си поставят високи цели и високи амбиции, които сами формулират. Тази програма кара тези млади хора да бъдат много по-отговорни за собственото си бъдеще, сами до контролират това бъдеще и по този начин да допринасят за напредъка на цялото ни общество, отбеляза държавният глава, цитиран от своя прессекретариат.
 
По думите на Радев в днешно време на нашата планета има близо два милиарда младежи и всички те са изправени пред предизвикателства, непознати на поколенията преди тях.

Малко по-късно Румен Радев присъства на церемония по отбелязването на Международния ден на мира пред Паметника на Незнайния войн в София.

"Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще. Бъдеще, в което мирът няма алтернатива, а съхраняването на крехкия дар на разбирателството се превръща в обща отговорност и споделена задача", бе част от поздравителния адрес на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ПРЕОСМИСЛИМ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМАТова някакъв лозунг останал от комунизма ли е
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали заради преосмисляне все повече ученици и деца напускат БГ образованието и отиват там, където и без това ще живеят и работят после. Вие преосмисляйте как с оставащите предимно индо-граждани ще правите държава и производство.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние няма какво да преосмислим. Преосмислете вие какви директори в училища назначавате, какви учители, събрани от кол и въже, назначавате, избирате ги по партийна принадлежност и по възраст, а не по компетенции. Цялата ви държавна политика в сферата на образованието е ГРЕШНА.Хиляди дипломирани учители с опит ги изритахте от системата и назначавате 25 год. протежета на партии.Къде е министърът на образованието?Това не е работа на президента.
2
4
 
4
 
! Отговори
Павел Ставрев преди 5 години
Организмът е съвкупност от клетки - Двойникът!
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да преосмисляме бе, ти преосмисляй нали си президент направи нещо, защо другите да мислят. Оставка.