Каракачанов: МВР не е хор "Бодра смяна", нито репресивен апарат

Военният министър отново се обяви в подкрепа за Унгария
23 сеп 2018 14:30, Красимир Ангелов
36
Каракачанов: МВР не е хор "Бодра смяна", нито репресивен апарат
Снимка: БТА

От новите министри всички очакваме едно – и хората, и ние, техните колеги – да се работи бързо, енергично и в интерес на гражданите. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за предаването "Неделя 150" по БНР.

Още по темата
Той защити назначението на Младен Маринов за нов вътрешен министър, въпреки критиките на президента Румен Радев. Според Каракачанов бившият главен секретар на МВР "разбира проблемите и знае как да ги реши".

"Това мога да ви го гарантирам. В качеството ми на вицепремиер, отговарящ за сигурността, в мое лице той ще има пълна подкрепа за всяка негова стъпка, която ще бъде насочена към това да бъде ликвидирана, или поне обуздана битовата престъпност по селата, в малките населени места, в градовете, в които има гета и т.н.", посочи лидерът на ВМРО.

Според него проблемите на МВР са от много години и много от тях са свързани с политическото отношение към институцията. "Целият този натиск на обществото, едва ли не полицията да изпълнява ролята на някакъв хор "Бодра смяна", без да използва сила, а от друга страна полицаите се страхуват да не бъдат обвинени, че са репресивният орган от бившата комунистическа държава, доведе до това, че част от правомощията на полицая да респектира престъпният контингент не се използваха пълноценно и това доведе до засилване на самочувствието на същия този престъпен контингент", отбеляза вицепремиерът.

Той коментира и войната по пътищата в страната, която всеки ден води до нови и нови жертви. Каракачанов заяви, че нещата не опират само до завишаване на контрола, а проблемът за поведението на пътя за цялото общество е и морален, и психологически.

"Основното нещо, което може да се направи и трябваше отдавна да се направи - това е видеонаблюдението. Не само на някои участъци, които са рискови и където традиционно се нарушават правилата. Да има един по-сериозен контрол по пътищата на страната, което между другото освен до предотвратяване на пътно-транспортни произшествия, би спомогнало и за борбата с другите видове престъпления, които се извършват", смята военният министър.

По отношение на случващото се в армията, Каракачанов отбеляза, че модернизацията на въоръжените сили и поддръжката на наличната техника трябва да вървят паралелно

"В българското общество все още има хора, които ей така говорят на едро: щом сме в НАТО, трябва да имаме западна техника. Тази западна техника не я раздават безплатно, като подарък, тя струва пари. Тази западна техника, за която говорят много хора, ей така, без да разбират, и говорят да си правят евтин политически пиар, тя струва много милиарди, тя струва 20 милиарда евро, ако искаме да превъоръжим армията", посочи военният министър.

"При наличието на съществуваща техника и в авиацията - хеликоптери и самолети, и в сухопътни войски имаме танкове, бронирани машини, които могат да бъдат поддържани и обновлението във въоръжените сили да върви поетапно, това е разумният подход", смята още лидерът на ВМРО.

Той все отношение и по друга наболяла тема от последната седмица за ЕС – ситуацията с евентуалните санкции срещу Унгария. "Страната ни трябва да подкрепи Унгария - случващото се срещу страната днес може да се случи срещу Полша или България утре", категоричен бе Каракачанов.

"Предложението, което ние сме внесли, и което се прие, е за изработване на позиция в подкрепа на Унгария, и когато този въпрос бъде поставен - а той няма да бъде поставен утре сутринта или след една седмица, България да заеме тази позиция да не подкрепя предлаганите санкции, отнемането на правото на глас на Унгария и т.н.", подчерта Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До селянин 28"Каракачанов винаги изглежда ,като фолк изпълнител и не може да бъде министър на отбраната"Много обича песента 'ако зажалиш някой ден, за люта ракия'!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28 По зле и от НКВД.Осомено сега при ГЕ...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Военният министър отново се обяви в подкрепа за Унгария"- Като ги привикат Каракачаном при ББ. съвсем друго ще проговори. Не е за първи път.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелии, тоя на тая службица вече е станал троен мислих че ще стане на края на мандата му.Преди седмица господарите снимаха как в парламента внасят чували с тоалетна хартия сега разбирам защо.А за техниката думи нямам иска да му идват хора в армията, а им дава оръжие дето е почти брак, с това никой няма да се съгласи да иде да воюва.Тоя номер в САЩ самл един път го прибеаха и армията излезе на протест.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сте напълно прави тоя е пълен ***.Пак е изцепил дъжд от бисери.Имали сме стада техника да сме я поддържали.Ми то и на майка ми втория мъж така разсъждаваше и за това живееше в една съборетина дето беше на път да му падне на главата и трябваше да ходим внимателно на горния етаж.Мвр пък по дефинцйя е репресивен апарат, тестват го редовно върху нас.
26
0
 
16
 
! Отговори
селянин преди 5 години
Този май изобщо не разбира нищо. МВР винаги е било и ще бъде РЕПРЕСИВЕН ОРГАН НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ. Каракачанов винаги изглежда ,като фолк изпълнител и не може да бъде министър на отбраната.
25
1
 
17
 
! Отговори
ARES преди 5 години
Дабелият лайновоз пак е грухтял!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР е точно репресивен орган, ала НКВД....
23
7
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Иване, откога гей- клубът спря да бъде репресивен апарат?Успя ли да пробягал 150 000 000 /словом: сто и петдесет милиона/ кмилометра за 8 /словом: осем/ минути?
22
3
 
24
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Не е репресивен апарат, само фалшифицира избори и арестува журналиста. За сега!
21
3
 
19
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Прав е! Но трябва да се добави, че МВР е нищо. Абсолютно нищо.
20
1
 
24
 
! Отговори
Веско Маринов преди 5 години
На министъра шкембето,има по-голям бюджет от МВР-то,като преяде, тогазинашата полиция го пази.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малееее , карачаканке млъкни , че много глупости дрънкаш....Ако трябва да вкарваш някого в затвора трябва да почнеш с твоя началник .
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със синьото ц..ук ал..о ми изглежда много по-авторитетно....па си е практично при нужда !
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....и още по-страшното е че подхвърлянето на дрога ставало с благословия от "горе",просто нямам думи,нашето МВР заслужава масов иск и то в Страсбург това е престъпления не просто безобразие.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако обясни каква е разликата м/ у милиция и полиция и защо не трябва да се става от милиционер полицаи тогава да остане на поста ,нека да обясни защо в Бг няма лустрация и да коже ,ако имаше той щеше ли да ие на този пост Няма да ме водят хора които вчера ме водиха към светъл комунизъм ,а днес към демокрация . Вчера с ония днеска с тия ! А в ЕС какво дремят -- нека се запънат малко и да не искат да кореспондират с хора от стария ти.м.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов: МВР не е хор "Бодра смяна" - този път сме на едно мнение с минисера - какъв хор, каква бодра смяна, бе човеко! Там отдавна всеки грачи на свой глас и за своя сметка... А народа - кучета го яли, вече дори не се и оплаква, когато го обират и пребиват...
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи МВР ще се занимава с битовата престъпност.Ясна заявка, че големите престъпници ще ползват чадър, в затвора ще се хвърлят хора за 1 пастет или маратонки от МОЛ-а. Както е било винаги. В добавка и зачестилите самоубийства на следствени или арестанти.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж, Каракачанов, за второто съм готов да поспоря. Държавата сама по себе си, по едно известно определение, е механизъм за легална репресия. МВР е един от инструментите на тази репресия.
12
0
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ако скоро не те направи чистка и реформа в полицията,същата ще стане заплаха за народа и държавата.