Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!

Той представи книгата си "Една цел - България" в двореца "Врана"
Обновена: 25 сеп 2018 06:39 | 24 сеп 2018 22:33, Анисия Иванова
259
Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!
Снимка: БТА

Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между 2010 и 2016 г., озаглавена "Една цел - България", беше представена тази вечер в двореца "Врана". Пред присъстващите Сакскобургготски първо говори за актуалността на написаното в книгата, а след това изрази огорчението си от отношението към него. 

"За съжаление, за мен тези дни атмосферата е извънредно тягостна и ме боли да го кажа - донякъде стига до момента да прелее чашата", каза Сакскобургготски. Той сподели, че му е болно след решението на съда за двореца "Врана" и от "това ожесточение, систематизирано преследване, като се има предвид, че в нашата страна всеки има право на собственост, още повече че това са наследствени имоти трето поколение".

Още по темата

"Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание и то една република, която е от ЕС и е демократична", коментира Сакскобургготски по-късно пред журналисти и посочи, че това ще се отрази лошо на имиджа на България.

Той отбеляза, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да консумира властта. Бих искал да намекна за хората, които ме мерят с един по-специален аршин, че моите предци са внасяли милиони, а днес в някои страни се вижда, че политиците изнасят немалко пари в други страни, каза Сакскобургготски.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с депутати от Движението, беше гост на събитието, коментира, че казусът трябва да се реши по един достоен начин. Въпросът за собствеността на имотите, отнети от държавата, вероятно стои в полето на законодателния орган, посочи той.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев коментира, че "комбинация от неграмотност, завист, алчност и парвенющина днес чука на вратата на този парк и на този дворец". За книгата той посочи, че статиите в нея са написани в типичния за Симеон Сакскобургготски "успокоен, сдържан стил, в който прозира една ненатрапчива, но многозначителна дълбочина".

Журналистката Красина Кръстева, която е написала единия предговор към книгата, посочи, че във всички тези статии я няма злобата на деня, а звучат благо и мъдро. Ако някой ги чете разбъркани, няма да познаете кога точно са писани, защото в тях винаги се призовава за трите "Р" - разум, работа, родолюбие, коментира тя.
Автор на другия предговор е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Книгата със статии е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа. На премиерата й присъстваха и евродепутатът Илхан Кючюк, настоящи депутати и бивши министри от НДСВ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако БГ е царство с действащ цар, царвт щеше да ползва разните постройки, предназначени за царя. Царство обаче не сме и историята си е казала думата. Нещата са ясни и точни. Нвкой се опитва да бъде цар не в царство, а в Република.Което си е абсурд отвсякъде.За какво изгнание става дума, моля? Това е само фантастика, разбира се. НЕнаучна фантастика. Нещо като панаири.
62
2
 
40
 
! Отговори
фифи преди 5 години
Горския цар има само една цел- да ограби България!!!
61
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още от 1944 г. си никой по-различен от обикновен гражданин. В Испания защо не ти дадоха част от кралството? Помниш ли какво приказва при Кеворкян - "Аз не съм дошъл да търся имоти, а да помагам!" Точно за имоти си дошъл. Хората не ти изкарват кирливите ризи, но много потвърждават финансовите ти задължения. Искай пари от тия дето те докараха. Аз не знам защо комунистите са те оставили жив? Те ще излезат големи демократи, а ти неблагодарен, че са те оставили жив и дишаш.
60
2
 
23
 
! Отговори
Принц Кирил преди 5 години
Успешното обслужване на бизнеса на шишкото на Мама от кантората на Герджиков ескалира до назначаването на Герджиков за премиер в служебното правителство. Ролята на Спас Русев беше да прокарва през власта поръчките и назначенията на политическите инж. ибизнес схемаджии на истинският властови център, който не беше очарован от нестихващата алчност на царя и затова го замени с ГЕРБ
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, явно е прихванал от нашия манталитет. В желанието си да бъде оригинален се превръща в гротеска!Ако направи това, което прокламира ще бъде първия монарх самоизпратил се в изгнание! Иронично, но смятах, че историята с Тодор Живков по време на войната няма да се повтори толкова бързо.
58
1
 
22
 
! Отговори
Принц Кирил преди 5 години
НДСВ беше създадено от тези, които създадоха и ДПС. Около 1 година преди да спечели изборите, кръгът около Любен Гоцев планираха бизнес схеми и хитрият цар договаряше условията на царуването си. Принц Кирил стана съдружник в десетки фирми. Тогава шишкото на мама стана председател на младежкото НДСВ а Герджиков вожд в изпълнителната власт. Шишкото на мама стана и парламентарен секретар по транспорта и управляваше всички обществени поръчки. В последствие кантората на Герджиков защитаваше бизнеса
57
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте една общинска гарсониера в Обеля на Н.В. Симеон, за да не се чувства изгонен, ама да е под наем, че инак ще я проиграе на "блек джак" в най-близкото казино.
56
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеон Втори е голям аристократ и масон..............братовчед на английската кралица Елизабет Втора...................има синя кръв той във вените си!!
55
1
 
22
 
! Отговори
Аптикадир преди 5 години
СимеонХасан-Президент !
54
1
 
39
 
! Отговори
Марш и не се връщай преди 5 години
Ох,"разплакахме"се от "умиление",цял народ, без подло гите!Марш и не се връщай повече! Чамкория вече я изсече! След 500г.ще можеш пак!
53
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някоя масонска банка дето ги доведе ,да му купи един едностаен с лихвите докато ни сваляха кожите..
52
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все едно Бойко да претендира след време да му дадат Евкдиноград -резиденцията ,че да има наследство за внуците,или президента Радев да поиска вилата ,която обитава в Бояна докато е с през.мандат.Нагло испанско същество.Сватбите на внучките иска да прави на наш гръб.
51
2
 
37
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
"и посочи, че това ще се отрази лошо на имиджа на България" ?!?! Моля ?! Това недуразумение се опитва нещо да плаши ли ?!?! Какъв имидж имаш ти, потомствен комарджия?! Кой изобщо те бръсне за слива ?!
50
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не го принуждава. Демократична държава сме, да живее на улицата, като няма пари за двустаен мутробароков дворец. Така е в капитализма.
49
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сакскобургготски: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание-------------И колкото по-бързо си тръгне - толкова по-добре!!!!
48
1
 
30
 
! Отговори
ARES преди 5 години
С две думи най-големите крадци на прехода са били на едно място.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е "главата" на Клекситания, първомъдри и незаменими, побелели и объзпърхутени, зачервени,ваше "величество, багатур-пластелинЪТ, Симо-Клекса и фамилия Плекса! Събирайте за паметник!
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А можеше ти да участваш в експеримента с рицина, независимо от кои служби беше организиран. Така де, трябва да покажем на света, че всички са равнопоставени.България е република и царе, дори и Киро да се казват, нямат никакви привилегии. Е с Бойко нали играхте танц със саби в Саудитска Арабия. Там един кладенец с петрол не ти ли отпуснаха, като на техен човек, а цар отгоре на това?
45
1
 
26
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
БЯГАЙ КРАДЕЦО ЧЕ СКОРО ДА НЕ ВИСИШ НА НЯКОЙ СТЪЛБ НАРЕДЕН ДО ВСИЧКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ УБИЙЦИ ОТ " ПРЕХОДА "
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава и Клинтън да цъфне у нас и да си поиска НДКто! :))))) ОК добре, негови са, но нали каза че не ги ще а дошъл да ни Упрая за илядо дни! Сега изведнъж за мойте деца оти сино царски профука бая имане на комар! Предполагам че ще спечели пред евро съда но това което загуби е много повече от един български имотен курник. Спомням си народните опашки пред урните и радостта на хората че се връща. А то какво излезе, дупе и *** с червените и ДС! Държава не е държава ако народа в нея е обезверен