Убиваш – получаваш адекватно наказание! Кога?

Идеята не е нова, обясняват от "Обединени патриоти"
11 окт 2018 11:15, Петя Славова
14

След убийството на журналистката Виктория Маринова от "Обединени патриоти" направиха предложение да се направят промени в НПК, с които да се сложи край на практиката на редуциране на присъдата с 1/3 при призната вина от подсъдимия.

Още по темата

"Това не е нова идея. Предложихме я още на 43-тото Народно събрание. Не стигна техническо време, за да се разберем по този въпрос. Законът е готов, днес го внесохме отново, защото е на дневен ред", обясни депутатът от "ОП" Александър Сиди в "България сутрин".

Според него големият проблем е, че в този случай в обществото няма усещането, че който извърши такъв тип тежко престъпление, ще получи адекватно наказание.

По негови думи всеки криминалист спрямо първоначално представената информация би казал, че е много трудно да се говори за убийство поради естеството на работата на Виктория.

Журналистът Васил Петев коментира пред Bulgaria ON AIR, че в основата на такива случаи е превенцията.

По негови думи въпросът е бил решен бързо, но проблемът е, че изобщо не е трябвало да се случва.

"Това е призмата за интелект и зрялост на едно общество. Способността превантивно да се справя с някакви проблеми", заяви журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Справедливи и тежки наказания за подобни престъпления имаше по времето на Живков!
12
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Откога Сиди е българска фамилия?
11
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Народа иска смъртна присъда за подобни изверги - но му отговарят че не може защото сме демокрация. То демокрация беше управление на народа и да управлявт както иска народа ама нищо. Важното е да сме демокрация??!!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво намаляване на присъда, признал си е след като са го хванали.Да бе се обадил той на 112, не да го гонят през 3 страни.Сега доживотен затвор и работа в полза на семейството на момичето и на държавата. Такъв трябва вече да се третира като РОБ. Смисъла да го храним е точно нула. Цял живот е бил на чужд гръб!
9
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
Чакайте от Лъчо Мозъка, Киро Добрев, Волен Сидеров, Дилян Пеевски и пр. законотворци да ви напишат свестен закон.Гласувате за едни списъци с затъпели послушковци на ББ/КН/АД и после очаквате от тях адекватно законодателство - няма как да стане.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСКАМЕ ОБЕСВАНЕ ЗА ТАКИВА ***!!! НИКАКЪВ ЗАТВОР, ДИРЕКТНО БЕСИЛО. ЩЕ ОТНЕМЕ ТОЙ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ,ЧЕ КАКЪВ СИ ТИ БЕ *** ПЪЛЕН?!
7
0
 
8
 
! Отговори
затвор трябва и за-- преди 5 години
.... други !!! Трябва да има големи наказания от 5 до 20 г. затвор за такива дето преди избори говорят едно ,а след избори правят друго --това е измама в особено големи размери водеща огромна част от народа до безизходица и до напускане на страната... като след избори се види резултата и разбереш че не можеш да изпълниш програмата която си обещал казваш ; извинявам се че не мога да изпълня обещанията и със чест се отегляш--- а не да почнеш да изпълняваш на другия програмата и да го крепиш..
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо приоритет не бъде превенцията?! Задължително е всяко престъпление да се наказва адекватно, но защо не се работи в посока такива тежки престъпления да намалеят? Най-лесно е да се промени един текст, но държавата не полага достатъчно грижи за своите граждани. Дори 1000 години затвор да се въведе, нищо няма да се промени, даже и по-зле ще става, ако не бъдат взети мерки в посока намаляване на престъпността.
5
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
ПАТРЕОТЕТЕ....
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не измислиха нещо градивно и конструктивно поне веднъж тия ОП!Как мислят само за мъст, жестокост, потъпкване на права, за които хората са се борили с векове в демократичните държави! Все към азиатските сатрапи ги влече.Предложете работещи механизми- работа с психолози, промяна на нагласи, мислене, начин на живот на осъдените, образование, трудова заетост, социална адаптация, програми за работа след затвора... Нещо такова правено ли е в Бг?!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако оставим ОП да правят закони, ще налагат доживотни присъди наред,щото смъртната присъда е отменена.Където се намесят ОП създават тежки, неразрешими проблеми и етническо противопоставяне. А те се врат навсякъде.Сринаха ТЕЛК, оставиха много хора без помощи, пълна каша във военните дела, образованието го забатачиха с тяхното патриотично обучение, което не доведе до нищо градивно, омотаха изборния закон за българите в чужбина, ще внасят чужди работници...Какво стана с обещаните пенсии- 300 лв?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ли?На кукуво лято.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че се разшумя с известна личност да го променим ... иначе другите простосмъртни дето са били убити по още по жесток начин какво ... кучета ги яли ... Големи сте! Тука всичко е така ... когато ножа опре до кокала ... аре да променим тука, че ще си ******