Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!

Ставало дума за политически кампания според вицепремиера
Обновена: 19 окт 2018 18:59 | 19 окт 2018 16:15, Елка Василева
255
Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ли отговаряше за демографската политика?
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този индивид на снимката не е раждан в родилно, майка му се е напънала в тоалетната! И ей го на, на този свят, е малко смърди, но това е нормално за това което е!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери, АКО беше мъж, щеше да си подаде оставката без да влиза в обяснителен режим.И обясненията му агресивни и цинични, човек без скрупули и морални принципи. Само ла.пачката го интересува.
34
1
 
4
 
! Отговори
Извънземното преди 5 години
Езвенете, тоя може ли да ни го дадете да ви го клонираме безплатно, че Ви е малко само един, тапунгери такива!
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То че Нинова не е свени да изкара и куцо и сакато в, подкрепа на паравоенната секта Русофили за смяна на модела е очевидно, но за Симеонов е противопоказно заради демагогията която е задължителна за поста, който заема.
32
4
 
9
 
! Отговори
Една мозъчна клетка преди 5 години
ГРОБ и ОП са мозъчни инвалиди, но вижте как мозъчните инвалиди управляват цяла държава, а избирателите им са ментално увредени - безвъзвратно.
31
0
 
9
 
! Отговори
Не.Човек преди 5 години
Ще експлоадирам от ПТОСТОТИЯТА КОЯТО НИ ЗАЛИВАААА !!!!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това животно е типичен представител на политическият ни "Елит" безграбначно малко човЕче, със страшно много комплекси!
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе какво стана с хазарта, нали там нещо щеше да забранява рекламите, да ги облага с данъци.......... или всичко беше шум да си получи $$$
28
4
 
16
 
! Отговори
Един преди 5 години
Протеста е в Понеделник в 12.30 пред сградата на Министерски съвет. ОСТАВКА валерка!
27
1
 
9
 
! Отговори
Сс преди 5 години
Аман от нагли *** ! Но ония отгоре си знае работата !
26
0
 
8
 
! Отговори
народ преди 5 години
Изчакаха им лятната ваканция, сега уж нещо се почна в НС но докъде?Имате цялата власт повече от година какво искате още?Трябва да работите за интересите на народа, а от този народ не всички са здрави, прави и богати.Вие сте слуги на народа, не обратното.Проумейте го!
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката си е безпардонен главоч, но остана ли читав човек, до не му е писнало от ,,майките''!?
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че понякога приказва глупости да ,но само той казва в прав текст.Лошото е ,че много използват темата за лични облаги за сметка на болните дечица и техните родители.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери, Валери дано никога не ти се случва такова нещо, че .......... Дори да е недоволен от протестиращите - това ли е езикът, обръщението, въобще цялото отношение, което трябва да има един вицепремиер???? Като първосигнален б.и.к се втурва през глава и тъпче всичко подред!Загубихме всякаква човещина и този човек ни го навира право в лицето!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това правителство няма ли премиер да си озапти заместника, бе?! Тоя продължава да се държи цинично и да настоява за това да бъде абсолютно гoвeдo. Все сме виждали, но как изобщо такъв човек може да бъде допуснат до политиката?
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Българина ако се събуди нищо няма да го спре. Сега протестират малко хора но ако се надигнат 50 000 ще има ефект.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е с тежка форма на инвалидност - изключителна мозъчна недостатъчност! Жалко, че все още не правят мозъчни трансплантации, така ще си отиде инвалид човека!
19
1
 
15
 
! Отговори
реалист преди 5 години
"ПАТРИОТЧЕ", ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА СИ НА ТЯХНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И ТИ ДА "СПЕКУЛИРАШ' ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЗИМЕ И ЛЕТЕ. ТЕЗИ ХОРА СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ ДА НИ СЛУЖАТ. ГОРКО НИ. ОСТАВКА!!!
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Секи ден само глупости от ГЕРБ И ,,Патриотите,, всеки ден вдигат по нещо цените на стоките тока водата гражданки данаци въздуха и заплатите не и живеййй ама живейй ОСТАВКААААААА!!!!!!!!! мъъършиии никакви кой ви създаде