Румен Радев за вота в Македония: Политическа смелост!

Този акт ще доведе до сближаване на двете държави
20 окт 2018 17:34,
43
Румен Радев за вота в Македония: Политическа смелост!
Снимка: БТА

Резултатът от проведеното на 19 октомври 2018 г. гласуване в парламента е важна стъпка за Република Македония по един дълъг исторически път. Той трябва да доведе до още по-голяма близост между нашите две страни на принципите на приятелството, добросъседството и сътрудничеството. С тези думи президентът Румен Радев коментира вота в македонския парламент.

Още по темата

 
"Перспективите за развитие на двустранните ни отношения и изчистването им от идеологическите наслоения от близкото минало са от изключително значение за затвърждаване на подкрепата на Република България за интеграцията на Република Македония в Европейския съюз и НАТО", посочи президентът.

Държавният глава приветства всички прояви на политическа смелост, лидерство и държавническа отговорност, които водят към сближаване между нашите две държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Вземи най-после научи историята. Македония е дадена на Сърбия след Първата световна война. Оттогава до 1992-ра година беше в състава на Югославия. През 1992-ра обяви независимост и се отдели като самостоятелна държава.
11
2
 
11
 
! Отговори
тангра преди 5 години
Още 1991г.един възрастен шиптър в Гостивар ме попита дали знам къде минава границата м/у България и Албания??? по Вардаро .И наистина тогава отсам Вардар нямаше шиптъри.Как е тръгнало след 15г.Шиптърите са мнозинство в парламента.Какво ще правят макетата тогава.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво !Да се разберем какво значи "Обща история" ! До Балканските войни има само българска история и техните предци са просто част от нея ! И няма нищо позорно в този всеизвестен за света факт ! Историческата истина не може да бъде предмет на политическо предоговаряне !
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е Северна Македония? Окупирана от Сърбия територия, която беше спасена от пълно сърбизиране от Коминтерна, чрез създаване на отделна Македонска република в Социалистическа Югославия.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония беше отделена от България от Сталин , за да угоди на Тито. Димитров и Станишев баща започват анти- българска политика там в угода. От 1991 г е насаждана омраза у македонците към България под вещата диктовка на Русия. Откак Заев е на власт се вижда промяна. За истинските българи, това събитие е добра вест!!! Дай Боже да няма скоро граница.
7
3
 
7
 
! Отговори
Браво ! преди 5 години
В същото време обаче гърците свършват и част от нашата работас факта, че им налагат две важни промени в Конституцията - Първо, че т.н.македонска нация и държавност са създадени през 1944 г. и Второ, че се пресича конституционнотозадължение на Скопие да сее сепаратизъм в съседните му държави. Следователно нанас ни остава с европейската си стоп-палка да доразплетем възела на тяхнатаспецифична история, а тя е - целенасочено културно раздалечаване от вековния имславянобългарска корен след заграбването на земята им от Сърбия и конституиранена нова националност в Югославия през 1944 г.
6
1
 
10
 
! Отговори
Браво ! преди 5 години
Да, с името Северна Македония гърцитеразрешават своя проблем и прехвърлят горещия картоф на присвояването на чуждакултура и история в нашето поле. Но за да започне разплитането наманипулативната македонистка политическа доктрина, трябваше да сестартира все пак с по-мека бъданарка. Такава бе ролята на договора задобросъседство с България.
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В час ли сте? Имаше допитване и 91 % казаха ДА. Стига вече с вашите смешки! Радев е прав. Дано вече анти- българското говорене под диктата на Русия спре. Разделиха един народ и го настроиха един срещу друг, а рублолюбците пляскат от радост. Браво на македонците!
4
8
 
6
 
! Отговори
tangra преди 5 години
неустойчиво решение. След смяната на властта ще се върне старото име.Единственото решение е промяна на границите и разделяне на Македония, както и Косово. Проблемът е, че турците ще поискат Кърджали. Което е и предсказано.
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен провал, но правителството на Заев продължава упорито да манипулира и изопачава смешно и жалко фактите. Големи напъни да отива Заев в НАТО и ЕС.....
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да спомена че като видите мангалаклеветник минжев да го заплюете като заклет българофоб и долен гейжендър
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Политическа смелост!" за сметка на потъпкване на закона, и най-вече на морала!Един тотално провален референдум, съгласно правилата за признаването му, се представя за "успешен", чрез погазване на морала и волята на мнозинството, изразена, чрез "мълчаливо отхвърляне"Единственото, което прави чест на македонците е изобщо решението все пак да се "допитат до народа", което чисто административно ги прави по-демократични от нашите 240 ка пута, които никога не питаха народа за нищо, освен за гьола!