Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов

Ако действал силово щял, да хвърли страната в хаос
Обновена: 22 окт 2018 16:18 | 22 окт 2018 15:23, Камелия Цветанова
371
Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да иска оставката на вицето си Валери Симеонов, защото това би означавало да хвърли страната в хаос.

Още по темата

Той е на посещение в ОАЕ и оттам коментира поредните скандали в "Обединени патриоти". Сред крехкото примирие, което постигнаха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Симеонов през септември, страстите отново се нажежиха заради изказването на вицето по адрес на протестиращите майка на деца с увреждания.

Симеонов ги наречи "кресливи", а децата им - "уж болни", което изкараха на протест под прозорците на властта не само майките и провокира Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет на ГЕРБ-Обединени патриоти, в което премиерът да се включи с конферентна връзка от Дубай и да бъде разгледан въпросът с "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", коментира той, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

"По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията", настоя Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: "Аз имам телефон, нека ми се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Положението става все по-тъжно, но не само за майките, децата с увреждания, ами за всички нас!Всички сме хора, граждани на тази държава, повечето плащаме чинно и данъци даже...Проблемите трябва да се решат за всички, не само за майките на деца с увреждания.Аз не съм майка, нямам дете с увреждане, даже и жена не съм, но ми удържат по фиша за майчинство, за рисковете "бременост и раждане" и т.н.Демек, цедим всички, които са будали да декларират доходи, за да ги дадем на нашите избиратели...
249
3
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
тоя ултранаглец продължава да плаши хората с някакъв "хаос"!Хаоса го създавате ТИ и К_ЕЛЕМЕТАТА покрай теб бе!!!!!!МАХАЙ СЕ,нагла мутро!!!!
248
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седите ли в лай...ня..ните вми..рисани фотьойлчета? Цъкате ли коментарчета? Тоз виновен, оня виновен... Нинова, Борисов, тоз не става оня не става. И си мислите, че като ги обсъждате и придобивате някаква власт над тях. ***....ници! НЕ СТАВА ТАКА. НЕ ГИ ИЗБИРАЙТЕ ПОВЕЧЕ. Никого от тази пасмина. Нито едните, нито другите, нито третите. Всичките са из...мет! Жал ми е за вас и за мен... Животът ми е напълно ос..ран. И да знам, че аз съм си виновен. Но много ми помогнаха, честно!
247
3
 
14
 
! Отговори
До 255 преди 5 години
Иска я унизения народ бе ***
246
3
 
15
 
! Отговори
До 218 преди 5 години
Рецептата е да се краде по-малко ама Боко "не знае" тая работа та си краде как и колко иска.
245
8
 
12
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Тоя Борисов нормален ли е Как така заради един Симеонов ще пада конструкция и правителство.Тоя го изкараха най-важния в държавата Вдигнаха му още повече акциите.Голяма работа Да дава оставка.Друг ще го смени.Пак от Патриотите.Давай оставка Симеонооооов!Стига клати правителството о кръвното на Борисов
244
1
 
17
 
! Отговори
ГЕНОЦИД преди 5 години
причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група от хора.......
243
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква оставка... Кой я иска= маpиoнетките на Нинова...
242
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вие половината дето пишете тука сте същите лай. на. ри. Нямате сърца, нямате съвест, подкрепяте из. ро. ди. и техните методи. Забравили сте морал, добрина, а за Бог дори не може да се говори. Той вече не е "уместен" нали? Май...на..та ви на всичките. Тровете и себе си и останалите. Давайте: само пари, стари БМВ-та и вечерната ракийка са ви в главите. Цъкай минуси, народе! Бъди форумен цар! Той живота си върви и свършва за всички...
241
5
 
21
 
! Отговори
Теофан преди 5 години
Гледах Симеонов с присвитите от омраза дръпнати очички и в главата ми изплува "Време разделно".Този е потомък на черкезите които са клали българския народ ,гените никога не лъжат!!!
240
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов е прав. Протеста на майките се *** в политически.
239
1
 
29
 
! Отговори
КОНСТРУКЦИЯ преди 5 години
"МИГНОВЕНО ЩЕ СЕ СЧУПИ ЦЯЛАТА КОНСТРУКЦИ" - КАЗА ББ.....АМИ ДА СЕ СЧУПИ...ЩОМ СЕ КРЕПИ НА ТАКИВА АМОРАЛНИ ТИПОВЕ......
238
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата деградира заради изместената ценностна система сред управляващите.Държавата е в симбиоза на АИК и КРИБ.Държавата НЕ Е на народа.
237
3
 
21
 
! Отговори
Банчо преди 5 години
Здравейте овце....и днес изгубихте битката май а?Стягайте печките че идва студ..и си кротувайте че ще останете и без хляба и кис.мляко което ви дават управниците...сега на новите избори нали знаете,под строй...като овце през дойлнята.Нещо май горивата ви вдигнаха,нафтата 3лв станала,хляба и той нагоре върви,нещо като инфлацийка май...ей тез вашите господари ще ви закачат кожите по дърветата ей.Нищо бе,пейте си-българи юнаци,,...да са надъхвате от време на време,то само туй ви остана..
236
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да я иска и да не я иска не о от значение ако не се реши проблема. Защо не увеличат помощите на майките на деца с увреждания?Децата с увреждания не са толкова много и не е трудно да се отделят повече пари.
235
1
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
За да си запази властта, няма да му иска оставката.
234
2
 
23
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Или бягате от БГ. Или пълните затворите с политици и бг.олигарси.друг изход за нормална България няма!!! В Бг. явно е по зле от Сомалия.
233
5
 
14
 
! Отговори
БОЙКО ВЪН преди 5 години
ХАЙДЕ ПОДАВАЙ ОСТАВКА ДАНО И ТИ ИМАШ ТАКИВА УЖ БОЛНИ ДЕЦА ПДА ВИДИШ КАКВО ЕБОЙЧЕ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ВЪН НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ БОЙЧЕ ?????
232
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ ПРИЗ-НА,1 ЧЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ Е КОЛЪТ, ПНА КОЙТО СЕ КРЕПИ ПРАВИТЕЛСТВОТО
231
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези деца ще се увеличават, и нацията ще деградира още повечеНацията не деградира заради децата с увреждания, нито заради помощите които държавата им плаща. Нацията деградира заради хора с нисък умствен капацитет, които са на ръководни постове и заради потъпкването на всякаква нравствена система, така по капиталистически, което води и до появата на ***, на които им липсва всякакво чуство за съпричастност.