Скандали в ОП има, но правителството няма да падне

Управляващата коалиция все пак е стабилна
Обновена: 22 окт 2018 21:29 | 22 окт 2018 21:05, Камелия Цветанова
39

Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет до края на деня – 22 октомври 2018 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров с писмо до медиите.
Още по темата
Ако поискам оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне. Това обяви премиерът Бойко Борисов от Обединените арабски емирства, където е на официално посещение. Самият вицепремиер обяви, че няма намерение да подава оставка.

"Със сигурност, когато има сътресение във формацията на управлението, със сигурност, когато има скандали в единия коалиционен партньор, те малко или много засягат голямата коалиция като цяло. Дали ще падне правителството? Според мен не", коментира в "Денят ON AIR" политологът Любомир Милошев.

Според него към настоящия момент ще има синхрон в коалицията, щом се отнася до вота на недоверие. По неговите думи Борисов предпочита да не го занимават с такива теми.

"Проблемът не е политически вече. Той е чисто човешки. За да може да се даде по-ясна картина не трябва да се вглеждаме кой от коалицията какво е казал, защото те много често си говорят едно, а отпред говорят друго. Управляващ използва недопустим език не за първи път. Това мина всички възможни граници", категоричен беше PR експертът Любомир Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

Той също сподели мнението, че правителството не може да падне, защото стои сравнително стабилно. По негови думи, ако обаче продължат ескалациите, не е ясно какво ще се случи.

Относно зачестилите инциденти с участието на роми Любомир Милошев коментира, че държавата има дълг към данъкоплатците, които биват натоварвани с това да издържат тази част от българското общество.

"Наливането на много средства в общество, което е необразовано и се десоциализира, да наливаш пари в такъв тип политика е прахосване на обществен ресурс", коментира политологът.

Според Милошев едно от направленията, по които се е видял напредък, е в това да се връщат деца в класните стаи и трябва да се продължи с такъв тип реформи.

Според Любомир Аламанов е факт, че Министерството на образованието е поело много добра и правилна инициатива, но другите министерства не са оказали подкрепа. Той беше категоричен, че ако няма системна работа във всички направления нещата няма как да се получат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
19
 
6
 
! Отговори
Нъци! преди 5 години
Няма да падне.Нъци!
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щяло да падне правителството.Дрън, дрън.То няма правителство, какво ще падне.Има една шайка крадци.
11
4
 
21
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 5 години
КОАЛИЦИЯТА ДЪРЖИ ЗДРАВО СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ТЛЪСТИЯ КОКАЛ И НИКОГА НЯМА ДА ГО ПУСНЕ ДОБРОВОЛНО.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краде се много щом врагове са в коалиция и постоянно си правят мръсни номера, но не подават оставки/а.
9
3
 
21
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Няма да падне! Колко ли рушвети прибраха за името Северна Македония, изтребители да се купуват, асфалт да се разлива, летище на концесия да се дава. Няма да падне, докато 300 000 не излязат на улиците! Държавата е в пълна разруха. Днес се пътувах с влак от София. Още при тръгването закъсня 30 мин, защото нямало локомотив, не иска да говоря за скоростта и застрашителното клатене по релсите. Хората ходят от стотици километри да пазаруват в Сърбия и Турция. Как така ще падне правителството..!?
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,сега може да не падне.....малко по-нататък!
7
2
 
18
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Все се чудя кой е гласувал за патриотите?Някой ще си признае ли?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък караницата в ОП обединени ***.аци е ясна карат се кой ще прибира подкупите кой ще източва фондовете кой има най-тежка диагноза от 4 километър кой има най- хубавата офшорка и кой ще избяга най-бързо от хорската любов ако дойде при тях на гости Бойко теб чат пат те търпим но тия трима *** къде ги намери бе да не ги изрови от голямата косматка или да бежанци от лъже народна република тюркски Шибанистан егати такъв виц и в Алиса в държавата на шитхола няма сега
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цървените са в цикъл, искат оставката Бойко я дава ония се оплитат, после пак я искат той пак я дава, пак се оплитат, после пак Бойко давай оставката. МИ НЕ СТАВАТЕ БЕ НА ВЪРЗАНО КУЧЕ ХЛЯБ НЕ МОЖЕТЕ ДА ДАДЕТЕ БЕ КАКВИ ОСТАВКИ ИСКАТЕ
4
3
 
20
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Няма как да падне това правителство. Това правителство е съглашение за кражби, далавери, геноцид и всичко останало с цел тотално съсипване на България. Това правителство и хората в него и зад него /НС/ са лишени от чувство за морал, обич към Родината, възпитание. Кълнем ги до 9то коляно. По някав начин ще има възмездие. Няма начин. Толкова хора ги кълнат при това с основание. Не на тях. А на най-милото им. Иначе ще е загуба на енергия. А това ще е невъзможно. Това е вселенски закона.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо да падне крепят го кафеви и червени *** чужди разузнаваня всемогъщата сила на свети кокал медиите на Пеевски и свещенара любеница на Бойко дето я галили три папи единия бивш офицер от Щази и два нацистки диктатора
2
1
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
а тия много добри празнодумци бяха ;) Пълнят времето :) А за ромовете що не ги цензорирахте ? Искат насилствено да ги правят професори :))) Това си е насилие в ефир :)
1
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е железен - толкова години управлява, разни *** се закачат за него и с тях се разправя, червени вампири дебнат постоянно и тях пържи яко