Симеонов да отговаря за хората с увреждания? Виц, скандал, провокация...

Проектът бил обсъждан преди да избухне скандалът с вицето
25 окт 2018 13:00,
132
Симеонов да отговаря за хората с увреждания? Виц, скандал, провокация...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания? За БСП това звучи като виц, а за ДПС е скандално.

От ГЕРБ пък допуснаха, че може да се направят поправки между първо и второ четене в закона и Симеонов да не отговаря за хората с увреждания.

В закона, който ще гласуват утре депутатите, е записано, че ресорният вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, който в момента е Валери Симеонов. Досега тази функция е изпълнявал социалният министър. Проектът обаче бил обсъждан преди да избухне скандалът между Симеонов и майките на деца с увреждания, който той нарече "кресливи жени", а те пък поискаха оставката му като вицепремиер.

Според БСП идеята тази функция да бъде изпълнявана от ресорния вицепремиер не е лоша, проблемът бил в конкретния човек.

Още по темата

"Звучи като виц, но истината е, че законът е писан много преди да избухне скандалът с Валери Симеонов. На мен не ми изглежда лош самият закон. Проблемът е, че в този случай вицепремиерът е нелепо избран - лоша кандидатура на лошо място. Проблемът не е в закона, а в човека", заключи Антон Кутев от левицата.

Соцдепутатът настоя, че Симеонов не може да изпълнява и друга своя функция - да отговаря за съвета за интеграция на малцинствата. Според него и двата случаи са комични.

От ДПС пък ще настояват да се направят поправки между първо и второ четене, с които отново в закона да се запише, че социалният министър ще оглавява съвета за интеграция на хората с увреждания. Според Хасан Адемов възможността тази функция да се изпълнява от Валери Симеонов е скандална.

Според Явор Нотев от "Атака", които също се обявиха за оставката на Симеонов, това предложение е провокация и за момента не е удачно.

Светлана Ангелова от ГЕРБ пък допусна, че след консултациите между четенията може да се направят поправки в текстовете.

"В закона не се визира името Валери Симеонов, а тази функция да се изпълнява от ресорния вицепремиер. Ясно е, че има напрежение и след консултации този текст може да претърпи преработка", каза тя.

Йордан Апостолов от партията на Симеонов - НФСБ изтъкна, че този текст е записан много преди да избухне скандалът между протестиращите майки и Валери Симеонов.

"Винаги има обществен натиск, когато се върши нещо. Само човек, който не работи, не греши. Когато лежиш на леглото, само тогава не можеш да паднеш", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този се оказа пълен неадекватник. Акъл не ми побира как е възможно хем да се е нас..ал, хем да се държи по този начин. *** кой е тоя, откъде - накъде си позволява такъв тон и език. Да не си мисли, че държавата му е бащиния. Изкара няколко месеца в Министерски съвет и вече се мисли за Дънкан Маклауд. Втриса ме от мисълта, БСП и ДПС могат да дойдат на власт, никой не иска нови избори, но въпросът е принципен. Ако цената е нови избори - така да бъде, но няма как да остане на поста. Баста!
69
11
 
5
 
! Отговори
Ден преди 5 години
Нека майките, които искат оставката на Валери Симеонов, да се закълнат, че не са пушили цигари и не са пили алкохол по време на зачеването на горките си деца! Нека се закълнат, че и бащата, който са избрали за детето си, не е бил пушач или пиян по същото време! Искате ли да позная дали могат да се закълнат искрено в горното?!?! Сега моята заплата е наполовина по-малка, както и пенсията на майка ми (никога не сме пушили и кусваме алкохол само на празник) за да може горните майки да получават моята и нейната недостигаща половина! Дали, ако ги призова, горните майки ще се извинят на нас и
68
4
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До ай сиктирАз също гласувах за Патриотите и съм много доволен от избора си-тия провалят Боко по-добре и от Цецо(Ухото).Нека продължават в същия д.у.х и до година-две ще се отървем от гербаджиите завинаги!Жалко само че се губи време,другите държави се развиват,а ние тъпчем на едно място.
67
8
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
не само 59...и аз гласувах за Валери,тъй че много сме....познавам и много други ,които го харесват...но ти вероятно си някоя ***,на която им викат ***...и аз съм недоволен от хора като теб,които се продават за пари,но така или иначе се правя ,че те забелязвам,за да не заблуждаваш хората...
66
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е поредната подигравка с хората.От ГЕРБ и ОП какво друго да чакате? Направиха ни на маймуни.
65
2
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Ей това вече е върхът на айсберга на нахалството!На това се казва да поставиш вълкът да пази агнетата!И чудно защо сега оня критикар-метеоролог си мълчи като бълха в ***,а не излезе да критикува довчерашните си братовчеди по политика?Става дума за оня измисленият президент!???Това е подигравка със целия български народ те не го пуска в селото той пита за поповата къща!
64
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Валери е абсолютно неадекватен!Помните ли историята с турските бабички на границата?Грозно и...неефективно!Ако искаше да спре наистина гласуването на хора дето не знаят дори български и нямат нищо общо с България отдавна,то трябваше да предложи закон,забраняващ гласуването на хора живели извън страната над 25г(примерно).Така обхваща всички изселници в Турция.Законът щеше да мине в Страсбург,защото там мина аналогичен закон от Англия с 12-годишна забрана.Та всичката му е такава на Валери...
63
2
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
До Анонимен 59 Абе *** говори само от твое име и не брой другите аз съм един от гласувалите за тоя WC и съм отвратен .
62
5
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Тия са пътници не само заради езика, а и заради високите цени на всичко. Ако не днес, то утре когато зимата дойде и с нея дойдат, и високите сметките е сигурно, че хората ще им бият шута
61
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Да назначиш Симеонов за решаване проблемите на майките с болни деца, при при положение че не го е гриза за същите майки и деца е върха на цинизма и подигравка не само с тях, но с целия народ. Властта се изплю в лицето ни. Това ми напомня времето когато назначиха Пеевски да ръководи ДАНС. Оставка днес!!!
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери е циничният глас на Бойко. Използват го да казва някои неща по народен начин. Казвам ти дъще, сещай се снахо.
59
0
 
3
 
! Отговори
Ден преди 5 години
До Професор Вземи си направи справка с правописния онлайн речник - все ще се справиш щом си толкоз пък чак "професор"!
58
5
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
и сега бсп, дпс и атака, като си направят една дружинка.........! едните ше отговарят за парите и управлението, другите ше защитават свободите , третите вечна дружба - да живее кпсс! да, ама...... това е само в мечтите на другарката провокаторка нинова!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 31сТОЙ СИ ТАМ И НЕ СЕ ПРАВИ НА ЗАГРИЖЕН
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен личните им политически скандали кой с кого ще бъде в коалиция и кой от кого ще получи повече пари, ние друго не сме видели при тези три кабинета. А, да, само лъжи и прах в очите. Европа, Русия, САЩ обаче пишат в докладите си интересни факти относно последните девет години.
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Конспирация"Така провалиха и Радан Кънев."Говориш за същия Рамадан Кънев, който влизаше в метрото да чете книжки, за да може неговите съпартийци да го снимат и да качат снимката в интернет и да я пробутват наляво-надясно като "вижте, нашият фронтмет обича да чете и се вози като вас, без помпозности, в градски транспорт".Да, ама не... Защо после не сме го виждали вече Рамадан Кънев в метрото... нито пък да чете книжка, където и да било. ;)))Или те четат само по време на избори, а? :)))
54
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз и много други сме гласували за Симеонов и сме доволни от неговата работа в правителството...А тези,които го плюят(предполагам въобще не са ходили на избори) ряпа да ядат...като дойдат избори ,да си изберат когото си искат....ако щат и Корнелия...
53
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Самозабравили се корумпирани и неграмотна шайка от мутри. Ние ви дадохме власт и ние ще ви свалим. Оставка!!!
52
2
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Валерко е като влюбен таралеж в гащите-хем л.и.ж.е,хем боде.Да се чуди Баце ползата ли е по-голяма или вредата.То и Цецо е същата стока,ама нейсе...
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проектът бил обсъждан преди да избухне скандалът с вицето"A на вицето не му се занимавало с това, но не знаел как точно да откаже на "шефа" и затова заформил скендълче като тийнейджърка... ;)))