Арест до 48 часа: Близките не е нужно да се уведомяват!

Тихомълком бе прието предложението от правителството
26 окт 2018 15:00, Петя Славова
101
Арест до 48 часа: Близките не е нужно да се уведомяват!
Снимка: архив, Булфото

Нови промени в Наказателно-процесуалния кодекс позволява ареста да остане в тайна до 48 часа.

Парламентът одобри предложението от правителството, според което властите могат да задържат и дете до 24 часа без да уведомяват родителите, предава "Дарик".

За задържането ще бъде съобщавано на Държавната агенция за закрила на детето.

Поправките са в Наказателно-процесуалния кодекс. Те обаче са прокарани през преходните и заключителните разпоредби на законопроект за промени в Наказателния кодекс, внесен от Министерския съвет, които беше приет вчера на първо четене.

С проекта за промени в Наказателния кодекс се въвежда и понятието конфискация на "непряка облага".

Текстовете предвиждат отнемане в полза на държавата на "пряка и непряка облага", която е придобита чрез престъпна дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Не искам да съм лош пророк, но както е тръгало-ако задържи още на власт, Борисов ще върне и феодалното право на първата брачна нощ, да водят булката да преспи първо с местния феодал на Герб, а стадото си пасе , радва се че овчаря е добър , и си гласува пак за Герб....
76
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Общо взето автокртизма е по полезен от демокрацията".......Да, ама ползата от тоя автократизъм да е за цялото общество, или голям процент от хората в него, а не само за диктатора, близките му и обръчите от фирми. И да води до възходящо развитие на обществото, към по-добро във всички сфери. За Ирак- само две думи- от неграмотни овчарчета преди 30 години, Садам изгради страна, в чийто светски университети, от Саудитска Арабия пращаха момичетата си да учат, без страх от каквото и да е....
75
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
обаче обърнахте ли внимание ПО ЧИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ са приели тоя "закон",който ни връща В НАЙ-ТЕЖКИТЕ ВРЕМЕНА на фашистката диктатура?..-е,предложението е НА "ПРАВИТЕЛСТВОТО",тоест,ЛИЧНО НА другаря "министър председател",който, както знаете ,е "всьо и вся" НЕ САМО в "партията" си,НО И В БЪЛГАРИЯ!Да му викнем едно голямо "Благодаря",ваше Нищожество,че ни върнахте в годините на ЗЗД!.........../разбира се,ако идеята не е на "кардинала в сянка"-оня с "Цинковата мутра на милиционер",физкултурника
74
0
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Очевидно е че се правят закони които няма да важат за ченгеджисти и гербераси ;) Нали никой не вярва че ако синчето на ченгеджист или герберас е в панделата тати му няма да разбере ??? Целта е да се мачка с двойни стандарти .Същия номер герберасите ми го направиха и на мене ;)
73
1
 
21
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Оставка на целия парламентарен картел,а *** не пак д си седят на креслата. Да нямат право да упражняват тази професия повече никога в тази държава.
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте смели вскички зад мониторите !!!!!!
71
1
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Оставка, *** герберастки, оставка!
70
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако моето дете изчезне и 24 часа не знам къде е и накрая разбера, че онези мухляри от МВР през цялото време са го крили от мен само са се подсмихвали, ще им навра **** те си знаят къде.
69
1
 
22
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
#ОСТАВКА ! И марш от тая Държава!
68
1
 
22
 
! Отговори
Отговор @к.23 преди 5 години
До АнонименМислят, че сме овце. Послушни , покорни овце, кандидати за клане от Порожанов и Дамян Склерито.
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И се започна...
66
1
 
17
 
! Отговори
До: Бекащия преди 5 години
Другарю Бекащ - предполагам в начален стадий "демократче", когато искахме чист въдух за Русе, и бяхме разпитвани и държани в килиите сте бил "замисъл" в очите на баща си!Няма да я бъде вашата. Лошото не е планът Ран-Ът - това са пари, които за десет години можем да върнем в държавата.Лошото е, че такива като вас създадоха обществото на неуките, агресивният език от трибуната на НС, и деморализацията на обществото.Е, няма да я бъде, на Площада сме!Честито, наиграхте се 30 г. No More!
65
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нима някой вярва, че като падне Герб утре ще стане по-добре?същите типове ще дойдат - комунисти, но ще бъдат по-алчни защото не са управлявали вече 8 години и ще са по-нагли. кажете честно Кирил Добрев ли предпочитате или ген. Маритнов. Последният поне не пикае във фонтани.
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
66 - какво си се борил бе, кой си ти?Борба....ха! революциите в цялата история се осъществяват "отгоре". Ако Рейгън не се бе разбрал с Горби и досега нямаше да има "революция". Борил се някой. Кой сте се борили бе? зелените, които в цял свят са пребоядисани червени? Александър каракачанов, синът не комунистическият генерал? или - Румен воденичаров? Спас Ганев? сашо Томов? кой се е борил? Костов - преподавателя по политикономия? цялото СДС бе създадено от Живков.
63
5
 
14
 
! Отговори
Демокразия ли? преди 5 години
Всички страни с демокрация се провалиха, освен ако нямат ужасно много ресурси.Я да вземем за пример Либия - беше прекрасна страна преди там да дойде "демокрацията", а сега плачат за Кадафи. В Ирак пък плачат са Садам. А сирия, преди войната сес мяташе за една от най-светските държави. България преди демокрацията имаше индустрия и спорт, нулева безработица... Общо взето автокртизма е по полезен от демокрацията
62
1
 
24
 
! Отговори
Не, не, не преди 5 години
Не мога да простя на себе си, за това ли участвах на кръгли маси, затова ли отказах да съм в политиката, затова ли се борихме 1989 г., за нова диктатура?За да гледам комунистическия подмазвач преди 1989 г. Спас Гърневски - ГЕРБ,за да гледам общински съветник от БСП депутат от ГЕРБ - Данаил Кирилов, сега ярък демократ.Потресен съм, тези хора нанесоха морални и духовни щети на българите.Оставка на режима на ГЕРБ.Да запазим достойнството на България от тези лакеи, те нямат срам и чест.
61
3
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега 1, САЩ!
60
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 5 години
В коя африканска ,държава роднините не се уведомяват,та ченгетата,могат да ликвидират,задържания,и после ще се оправдават,че не са задържали,такова лице.
59
0
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
я да чуем мнението на БХК и "Комитета по правата на човека"....Намират ли са такива по нашата измъчена географска територия?
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедна ви е фантазията, как се фабрикуват обвинения и какви схеми и врътки се прилагат. Не е за вярване, но който изпати, знае.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe