Борисов доволен: Ангажиментите към майките – изпълнени!

Видяхте в бюджета – 150 млн. повече, отчете премиерът
Обновена: 26 окт 2018 14:07 | 26 окт 2018 14:00, Красимир Ангелов
93
Борисов доволен: Ангажиментите към майките – изпълнени!
Снимка: БТА

Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на приетите от парламента на първо четене Закон за хората с увреждания и Закон за личната помощ.

Още по темата

"Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави", отчете премиерът.

"Вчера в МС в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни", коментира Борисов.

Той коментира и продължаващите протести срещу вицепремиера Валери Симеонов, въпреки извинението му. По думите на Борисов в рамките на демокрацията той не може да каже на никой да не протестира.

"Това, което поехме като ангажимент в МС и парламента е изпълнено в пълен обем в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП. Толкова мога да кажа на тези хора", подчерта министър-председателят.

Борисов наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийски меч 2018" на учебния полигон "Ново село". Той прие строя на ротите от 68 бригада "Специални сили".

Сред гостите са още началникът на отбраната Андрей Боцев, председателят на парламентарната комисия по сигурност и отбрана Константин Попов и представители на дипломатическия корпус на държавите участнички.

Многонационалното международно учение се провежда на учебния полигон "Ново село" край Сливен. В него участват военни подразделения от всички балкански страни и авиационен компонент на ВВС на САЩ. Учението започна на 22 октомври и в него ще бъдат отработени съвместни тренировки по скокове с парашут, стрелба на къси и дълги разстояния, снайперска стрелба и оказване на медицинска помощ в тактическа обстановка - действия при засада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
да да да преди 5 години
900 лева са на месец
61
5
 
5
 
! Отговори
нямям думи преди 5 години
На едно дете с хидроцефалия на ромка което никога няма да стане човек и ще умре след 3-4 години държавата дава 900 лева а за нормалните нищо
60
5
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
ОСТАВКА !!!!
59
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко пъти да ти се връзваме на селските номера, че режеш от едни бедни, за да "дадеш" на други? Кога ще си резнете краденото, субсидийте, околосветските командировки, новите джипове, мощната лична охрана и още и още? Скоро ще прогледнат и слепите, че всичко е за замазване на положението и настройване на хората едни срещу други! Идея нямаш как ври казана!!!
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ama gemaite gi na razhodka po voennite uchenia i maikite s decata im...kachvaite gi na zilovete, na beteerite, na spartanite, razhojdaite gi s angliiskite harizani jeepki po sinorite, po fabrikite za bg recycling da se poradvat malko i te na vashia hubav jivot....hem i da imate vesela kompania...
57
5
 
20
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
тоя де***бил в час ли е ???? Къде живее и какво вижда и чува ???? Народа го плюе и му иска оставката ,той пък бил щастлив - изпълнил исканията на майките !!!!!! ??????
56
4
 
29
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
ДНЕС.БГ пишете за новия фашистки закон с които имат право да ме арестуват дори да съм невинен за 48 часа без да съобщят на близки и работодатели !!!БОЙКО ЧЕРНИЯ БОРИСОВ отрочето на ТОДОР БЕЛИЯ ЖИВКОВ !!!
55
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
Слънцеееее,остана,само един ангажимент,освобождаването на черкез-балевски.
54
21
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 5 години
"А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите?" Докато БКП/БСП беше 9 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Всичко естествено е голяма шега и всичко, което направи ГЕРБ за 7 г. никой досега не е правил. Най-доброто управление, което сме виждали. Строи се и се действа във всички области на живота и се мисли за хората. Как може бакиите надробени от комунистите за 74 г., да бъдат оправени само за 7 г. от едно правителство?
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А здравите деца, защо са лишени от детски надбавки, нищо за тях. Кой е бъдещето на майка България, здравите или болните деца? Вземате от бедните работещи хора, да давате на майки, които незнайно защо все са без мъже.
52
19
 
5
 
! Отговори
Управление след 1990 преди 5 години
БКП/БСП управлява 9 г. - падение, падение и пак падение!!! Беднотия, фалити, мафия, убийства! След тях, всеки път е потоп!!!ГЕРБ управлява 7 г. - възход, възход и пак възход!!! Всеки път всичко започва от нулата, след всяко управление на хищниците от БКП/БСП, които ограбват, саботират и унищожават България. Естествено по заповед на Москва.При ГЕРБ непрекъснато се строи - магистрали, улици, пътища, метро, спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции, паркове, ремонти и др.
51
3
 
15
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
50
4
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и хора,престанете с тоя ИЗМИСЛЕН "двубой" Боко-Нинова!!!!!!!!!!!!Тия две персони ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ НАЦИЯТА!!!!!!!!!НЕЗАВИСИМО от "позициите",на които са турени!!!.................Айде,Бог да ви прости!...Не съм звяр..
49
4
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Ти явно си грамотен ама не виждаш по-далеч от носа си, няма червени, бембени и тем подобни, независимо от партийните пристрастия, който дойде на власт ще ти клати клона докато не паднеш.
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за останалете блъгаре ???????????????
47
3
 
28
 
! Отговори
гио преди 5 години
този няма ли да спре да говори все едно парите ги дава от личния си джоб, а не ги дава народа. Няма ли най-накрая да започнат да мислят в перспектива, а не само да кърпят и замазват некадърните и крадливи калинки.За 10 год ГЕРБ нямат един цял мандат и все падат от власт след някакви измислени протести, като преди това за по-големи гафове драпат със зъби и нокти. Това се превръща в постоянна схема за да има кой да обвиняват.
46
3
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
когато слугата го калесат за цар,царството е обречено..И това НЕ е моя констатация!!!!..айде честито!
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е за какво ще се харчат тези 150 милиона лева.
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За майките добре, нека да им се плаща. А на хилядите освидетелствани от телковете роми. какво ще стане с тях и техните майки. Някой пак се подготвя за избори и даже си плаща за това. Доволни малцинства, вечна власт.
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
писна ми 70% от данъците ми да отиват за отглеждане на търтеиКато каза търтеи, имаме в парламента 240 такива и още десетки хиляди чантоносци-калинки-кафеварковци из институциите. С тях бих почнал.