Цачева призна: Бонуси има не само в Агенцията по вписванията

Дават се по нормативен акт, който е за администрациите, обясни тя
Обновена: 10 ное 2018 14:46 | 10 ное 2018 13:11, Анисия Иванова
115
Цачева призна: Бонуси има не само в Агенцията по вписванията
Снимка: Булфото

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред Дарик радио.

"Във вчерашната нарочна пресконференция информирахме представителите на медиите, че съгласно действащата наредба за възнаграждение на служителите в държавните администрации, която е в сила от 2012 г., е предвидено нормативно възможността във всички администрации. Искам да заявя - бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията“, коментира Цачева.

Още по темата

По думите й това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, но е разбираемо защо Агенцията е във фокуса на вниманието с оглед безпрецедентния срив, който се случи това лято в Търговския регистър.

"Важно е да се знае и още едно число, че средномесечната сума на възнагражденията за всички тези служители в нея е над 815 000 лв. Това не са суми, които се раздават процентно на равно по всичко. Действително сривът на Търговския регистър доведе до затруднения в цялостния стопански живот в страната. Нямаме загубена информация или заведени дела. Вярно е, че по време на кризата в Търговския регистър други три регистъра работиха. Назначила съм проверка от Инспектората на Министерството на правосъдието със задача да провери дали има нарушения на наредбата и на вътрешните правила при определяне на бонусите“, допълни тя.

Цачева обаче подчерта, че тя в роята си на министър на правосъдието няма отношение нито към определянето на лицат, които получават финансови награди, нито към размерите на тези бонуси.

"За нуждите на регистрите има предвидени средства и за календарната 2018 г., и допълнително за цялото Министерство 2,5 млн. лв. за бюджета за 2019 г., които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се иска да заявя, че няма да спре Търговския регистър, но се работи с техника. Няма вече опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, така че да няма затруднения за бизнеса“, каза още Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни хора сте? Заради един, според вас трябва да страдат всички. Има си конкретни хора отговорни за срива на регистъра, ако изобщо има наистина виновни. Държавата ни се срива, виновни са мафиотите, които ни управляват, но по вашата логика, никой в България не трябва да получава заплата, заради този срив на България.
70
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли има човек от тази администрация, който да иска тези бонуси. Всички те, биха искали да не им бяха намалили заплатите, заради тези бонуси, които я вземат, я не вземат, и от които само губят.
69
0
 
10
 
! Отговори
@ Сол преди 5 години
Знаеш ли, че едно вярно нещо не си написал?! Затова очаквам всички от онези 80% да ти сложат плюс
68
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за народа няма бонуси!За него има ЕДИН ГОЛЯМ!Народа кучета го яли, и нека мисли как да върже от заплата до заплата, и как да плати новите, огромни разходи за колата, които се задават - огромна цена за гражданска, за винетка, по-висок данък и безумно скъп бензин...
67
13
 
3
 
! Отговори
До 72 Сол преди 5 години
97 хиляди са в тази администрация през 2017 година, сега по-малко, а не 435 хиляди или 4-5 милиона, както обичате да пишете
66
3
 
30
 
! Отговори
Сол преди 5 години
Тази администрация е толкова раздута и продължава да се увеличава435000 служители при 6 милиона население . В Холандия при два пъти по-голямо население 23000 служители или 20 пъти повече. Хрантутници на наш гръб. Не плащат ЗО и пенсионни, почиват в правителствени станции за жълти стотинки. Затова гласуват за ГЕРБ . Това са близо 1милион със семействата. Иначе калинките ще се върнат на село
65
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анониментова не е вярно!..Преди 5 години заради обстоятелства,които по никакъв начин не са предмет на темата,получих официална разпечатка на заплатата на служителка в деловодството на РС.Сумата се движеше м/у 1200 и 1400 лв. преди 5 години!
64
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според публикуваните данни за заплати и бонуси, масовите заплати в тази Агенция са 510 лева плюс добавка за клас и "бонус" веднъж на три месеца пак 510 лева, общо, около 700 лева на месец, това преди задължителните удръжки, Учудващо е защо работят там за такива мижави пари?
63
4
 
19
 
! Отговори
az преди 5 години
До Изработили ли са ги!------------------------------------------------Те и лекарите в болниците са си изработили с денонощния си труд десетки пъти повече,ама за тях 1000 лв заплатка и бачкане по Коледа и Нова година.Затова там ще плащате,че ще ви плющят ушите.Иначе да ви лекуват чиновляците.Да не съм чул някой да претендира за безплатно здравеопазване.
62
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е партия на държавната администрация, има идеи само и единствено за разграбване! За жалост, другите бг партии също имат идеи само за разграбване!
61
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг.,защо не ни пощадите поне в почивните дни?Или тази физиономия ще ни натресете или на Цецо крадецо.Имайте милост.Няма ли по-приятни лица в тая държава?
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има една мисъл на знаещ демокрацията човек - За да спечелиш едни избори е достатъчно да купиш глупаците! За България е достатъчно дори не всички - само половината, дори само 1/3 са достатъчни да получиш цялата власт и да правиш каквото пожелаеш!
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на пенционера - 5 % от средата на следващата година! До тогава 150 000 старци няма да дочакат! А на Цечка сега и се е паднало да е най умна и красива! Няма да се даде лесно!
58
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавните чиновници не плащат осигуровки,държавата им ги поема,т.е.всички ние.А в парламента и правителството и всичко друго им е безплатно.И понеже и това им е малко си дават бонуси за милиони.От излишъка,де.Да не мислите,че на вас ще го дадат.
57
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това ви вдигат осигуровки,данъци,гражданска отговорност,глоби за стари автомобили,щото замърсявали,а печките с ***-не.Високи цени на горивата и от там на всички други цени-ЗА ДА ИМА ЗА БОНУСИ НА ЧИНОВНИЦИТЕ!!!А вие се оплачете на арменския поп.
56
2
 
35
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
10. XI. 201829 години от преврата. 29 години от както българската нация се топи като ланшния сняг.29 години - години на разграбване, унищожаване и сриване на моралните устои на българина.
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти другарко Цецке как си с бонусите или те са държавна тайна ??
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова нагли ... ама това заслужава тоя заспал народ.
53
2
 
23
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Да се задавите дано!Ненаситни крадци и разбойници.
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в другите ведомства го има, но не при всички е в тези нагли размери! Едно е 3000 лева и съвсем друго - 300!