44% от българите не симпатизират на партия... Дори не гласуват!

С най-високо доверие от институциите – президентската!
Обновена: 14 ное 2018 19:20 | 14 ное 2018 18:00,
116
44% от българите не симпатизират на партия... Дори не гласуват!
Снимка: архив, Investor Media Group

44% от българите не са решили кого биха подкрепили, или изобщо не биха отишли до урните, ако днес се провеждаха парламентарни избори. Такива са резултатите от национално представително проучване, финансирано и проведено от "Маркет Линкс".

Отношението към политическата класа в страната остaва силно негативно. След края на Европредседателството нивата на доверие към ГЕРБ остават над 37%, но същевременно недоверието е почти 60%.

"Обединени патриоти" и БСП запазват сходни нива на доверие и недоверие, отчитат социолозите.

Още по темата

Преднината на ГЕРБ в електоралната подкрепа пред втората политическа сила БСП е около 2.1% – съответно 19.4% и 17.3%.

Българите имат най-високо доверие в президентската институция. Народното събрание пък за пореден път е в дъното на класацията с над 3 пъти по-висок дял на гражданите, които нямат доверие, от тези, които имат.

Европейското председателство се отразя положително на доверието към Европейската комисия.

62% от участвалите в анкетата изразяват неудовлетвореност по отношение на развитието на страната. Почти две трети от имащите право на глас споделят това мнение, докато около 30% са тези, които са удовлетворени в една или друга степен, коментират от "Маркет Линкс.

---------------------------------------------

Обем на извадката: 1065 лица над 18 г. Период на провеждане: 23-28 юни 2018

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Напротив, при управлението на БСП и ДПС беше в пъти по-зле. Да не говорим за Орешарски, който фалира държавата и изби хиляди българи!
44
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Аз за листи с послушковци не гласувам. Гласуваме гласуваме е Лъчо Мозъка се ни пише законите.Истинските избори които променят играта - МАЖОРИТАРНИ в два тура са забранени на българите. Партиите са узорпирали властта реално и както и да гласувате Нинова/Борисов/Доган все ще ни ...
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Книжкопускането- с бюлетини нищо не променя, трябва кръвопускане, затова да гласуваме с тоягите за истинска промяна
42
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #37, знам какво е представителна извадка. Проблемът е, че в заглавието пише "44% от всички българи", а не "44% от произволна извадка". Оттук и манипулацията, че всички 6000000 българи мислят като тези 1000.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯВНИ УПЛАШЕНИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ГЕРБАВИТЕ ЗАПОЧНАХА С ПОЗНАТИТЕ ПОХВАТИ ДА ПУСКАТ ПО МЕДИИТЕ( ПРАВИЛНИТЕ )РАЗБИРАЧИ ДЕТО НИ ВТЪЛПЯВАТ,ЧЕ БЕЗ ТИКВАТА БЪЛГАРИЯ(ЗАГИВАЛА),А СЕГА КРИВОГЛАВИЯ ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ ВЪВ ВЪРШЕЦ ПАК Е РАЗВЪРЗАЛ КЕСИЯТА ДА ПЛАТИ НА ПОРЕДНОТО (СОЦИОЛОГИЧЕСКО) ПРОУЧВАНЕ ,ЧЕ ГЕРП БИЛИ (ПЪРВИ) ..ГЕРБЕРЯСИ ЖАЛКИ СТЕ ,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВИ МРАЗИ И НЕ ВИ ИСКА.
40
0
 
4
 
! Отговори
До 40 Баш преди 5 години
Това е баш като " аз умен и красив ама не съм баш"
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата партия в България е тази на негласуващите и реално в парламента трябва да има само нейни представители.
38
8
 
8
 
! Отговори
Баш преди 5 години
Аз пък не симпатизирам на никой, но гласувам за по-малкото зло.
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГАВРАТА С НАРОДА ПРОДЪЛЖАВА ,ДНЕС БЕЗ МНОГО ШУМ ДУПЕТАТИТЕ СИ ГЛАСУВАХА ПО 6 ХИЛЯДАРКИ КОЛЕДНИ ,А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ(ЩЕДРО) ОТПУСНАХА ПО 40 ЛЕВА ..ТЕ ЗАТОВА Е НАРОДА НА УЛИЦАТА И СКОРО МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В ВСЕНАРОДЕН БУНТ,ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБИМ
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой Европейски народ мрази най-силно политиците си?Ето това е въпроса.
35
2
 
4
 
! Отговори
До House M.D. преди 5 години
Явно няма никаква предства как се правят статистиките!Тези 1000 човека се наричат "представителна извадка" https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0
34
3
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И как при разпитани едва 1000 души се съди за мнението на 6000000?
33
11
 
0
 
! Отговори
ДОСТ преди 5 години
Висчко ще е ДОСТ от Перник до Айтос.
32
2
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Комунист, комунисту око не вади освен, ако иде реч за пари. В случая става реч за много пари така, че гербавите *** няма да делят с червените ***. Е за какъв избор изобщо става дума, че не го виждам та и да им ходим да гласуваме.
31
2
 
13
 
! Отговори
Тревога преди 5 години
истински се разтревожих като чух премиера в началото на правителственото заседание - той се кара, за да не му личи колко е уплашен. А горките министри ... а Далаверко като един мишок ...
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които имда доиде се краде за какво да ходим на митинги БСП ли да ме командва нека да стане герб ли се един дол дренки са нито ме интересува нито искам да знам ако не бе задължително нямаше да ходя и глас да дам се мие тая използват народа мият си очите а сега и революция ние се побъркахме честито на Марешки направи наи големия удар в историята варненски тарикат
29
15
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Българина симпатизира само на парата ,ако може да лежи да пие ракия да се тъпче и да чакай някой да му намери работа
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не гласуват, защото всеки глас струва на хазната 11 лв и на бюджета като премахнат тези 11 лв нека ги търсят и да забранят на неграмотните да гласуват не може някакъв кафяв *** живеещ в коптор да ходи и да определя нечие бъдеще след като не може да си оправи личния живот r.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генезисът на всички бълг***ски партии и политици в б....я от 1944та до този момент е бкп и държ.сигурност.всички държ.длъжности на високо средно и най ниско нивоса от същият генезис.това се отнася и за абсолютно всички медии вкл.тази.в б...я не можеш да намериш добра работа ако не си одобрен от някой мазен комуня няга.не си правете илюзии.спасявайте се от кен ефа
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де е Боко Тиквата? Де се е скрил? В някоя миша дупка? Де е WC Симеонов? И той нещо се покри. Тия двамата да не избягаха или се укриват при баба Меркел? МВР веднага да ги пусне за национално издирване!