Депутат хибрид избира, да катери той баира към... избирателите

НС пусна обществена поръчка за три броя, 162 500 лева без ДДС
Обновена: 15 ное 2018 14:05 | 15 ное 2018 11:00, Камелия Цветанова
49
Депутат хибрид избира, да катери той баира към... избирателите
Снимка: Reuters

Депутатите ще се возят вече не само на Мерцедеси и БВМ-та, но и на модерните напоследък хибриди.

На сайта на Народното събрание е публикувана обществена поръчка закупуването на три броя plug-in хибридни електрически коли.

За еко колите парламентът е готов да брои 162 500 лева без ДДС.

Най-общо, плъг-ин хибридите (съкращавани като PHEV) са хибридни автомобили, чиято батерия може да се зарежда от електрическата мрежа.

Те не се ограничават само с леките коли - има плъг-ин могоциклети, автобуси, камиони, влакове и дори плъг-ин бронетранспортьор.

Също като обикновените хибриди, и те могат да са три основни типа. При серийните хибриди задвижването е изцяло от електромотор, а двигателят с вътрешно горене захранва генератор, който произвежда електричество=

Паралелните хибриди могат едновременно да се задвижват от два агрегата - с вътрешно горене и електрически. И накрая има комбинирани, или серийно-паралелни хибриди, които могат да действат и по двата начина.

Само преди месец стана ясно, че парламентът ще похарчи 100 000 лева за застраховки на автопарка си за следващата година.

Освен задължителната застраховка "Гражданска отговорност" в тази сума е включено и "Каско", която да покрива всички видове рискове за общо 102 коли, ползвани от законотворците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
9
 
! Отговори
гашо преди 5 години
Дядо коледа идва с нови коли и бонуси за който слушал. За Омбудсмана без кола. Явно не слуша. Но пък спечели моята симпатия.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефа казва, искам ви в 9:00 на работа да работите вече. Ок, отива се в 8:45-8:50 всичко точно.Пита ли ни как отиваме? Не.Интересува ли го ? Не.е тия защо не могат да си ходят където трябва както си искат , но не и на чужд гръб.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко луксозни лимузини - хубаво.Но останалото за какво ни е точно?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновничето май е от Позитано. Много добре "помага" на Бойко.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поколението на прехода е гневно! Те не искат това, което е досега да продължава и занапред. Няма как в ГЕРБ да се появят внезапно нови идеи, нови лица, нов тип поведение, нито нова енергия за нещо съзидателно.Излизането по площадите няма да приключи скоро. Сегашният политически модел не може да продължи. Той доведе до превръщането на властта в йерархия от мрежи (суджуци), които се хранят с корупция.
23
7
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Шишо Б.Тоя път белия автобус ще е за простолюдието. Със или без предсрочни избори пак ГЕРБ ще управлява защото друга алтернатива НЯМА.
22
1
 
9
 
! Отговори
do 21 преди 5 години
Защо да нямаме?въпроса е колко трябва да бъдат и защо всеки си вози Д-то с лимузина от НСО.Не пречи да имаме луксозен но малък авто парк, като идват гости от Летището да ги взимат, не да ги карат с метрото.Може би 5 коли с 5-6 шофьора са им напълно достатъчни. Всичко друго е да правят панаир.Вчера ги гледах на цариградско, кола отпред, кола отзад, една в средата, 3-те ленти заети от тях никой да не ги изпреварва, все едно петролен шейх пътува.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо въобще имаме лимузини на НСО? Защо се запази тази соцпрактика на "колите с перденца" и въобще служебните автомобили? Богата държава ли сме? Огромна ли сме, че примерно разни комисийки да имат служебни автомобили и няма как иначе да стигнеш от т. А до т. Б? Омбудсманът има 60 (шестдесет) човека екип. Какво всъщност правят тези хора? Или разните му комисии там, агенции и т.н.?
20
1
 
5
 
! Отговори
Шишо Б. преди 5 години
избира избира, ама скоро пак ще има бял автобус.паметта им е къса като пробег на хибрид.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България никога няма да мръдне. Просто няма традиции и история на гражданска активност и съпротива. Колко революции има в Българската история ? 0
18
1
 
15
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Аз от депутати не виждам смисъл. Те решенията се взимат еднолично. За какво са ни хрантулници.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно подобни места където се кара много има смисъл от плъг ин, фул електрик и тн.Но не само от към еко норми.Ако приемем че лимузина на НСО обикаля 200км дневно то един електрик който вечер да се зарежда ще им върши идеална работа. Абе много идеи има, ама там не се взима бюджетно а хай лай блай сериите които имат смисъл само в музея на тъпотията.
16
0
 
18
 
! Отговори
Селтак от Банкя преди 5 години
Абе да им дадат по едно колело за 500лв и това им е много даже!
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ, които са вече към 350 милиона души, имат 435 представители и 100 сенатори. Общо 535 човека.Ние имаме 240.Че и коли им купуваме. Защо?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще подкарат онея Тесли за по 300 000 лева и ще има теслЪ у галу
13
0
 
9
 
! Отговори
НИК преди 5 години
До 9 Аз пък за първи път чувам за марката "сузики"
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те хибридите си вървят, както и дизелите, и бензините, и също толкова си и замърсяват. Но Тиквата да каже от къде ще взема петдесет бона на ден, за да може да плаща глобите за мръсния въздух, поради факта че електората му се топли и развъжда горейки всевъзможни отпадъци.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kuceto laee kervanit virvi
10
0
 
0
 
! Отговори
boian saraev преди 5 години
az se interesuvam ot dalavera i pari ot enorii a ne svarzani s rodopite,i oot tv imam pari
9
0
 
6
 
! Отговори
Веско преди 5 години
За първи път чувам марката "БВМ".