Симеонов не иска да е "воденичен камък" за кабинета: Тръгвам си сам!

Вицепремиерът обяви, че не е подал оставката си под натиск на премиера
Обновена: 16 ное 2018 20:16 | 16 ное 2018 20:06,
84
Симеонов не иска да е "воденичен камък" за кабинета: Тръгвам си сам!
Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че подава оставка заради продължаваща срещу него медийна кампания.

Той обясни, че не иска да тежи на правителството "като воденичен камък" и да бъде причина за протестите в страната.

Още по темата

"Продължението на тази кампания поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от НФСБ с частично публикуване на изказване, вадене от контекста и вменяването на вина на мои съпартийци", заяви Симеонов на брифинг в Министерския съвет.

"Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление, което аз не мога да си позволя", заяви вицепремиерът.

Симеонов посочи, че става въпрос за управлението на България, което той определи като изключително успешно.

"Аз не мога да си позволя да тежа като воденичен камък, създавайки предпоставки за протести", посочи Симеонов.

Той допълни, че оставката му е най-правилната стъпка от морална гледна точка и не иска да създава проблеми на ГЕРБ и "Обединените патриоти".

"Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, и аз съм заел този пост единствено и само защото моите партньори настояваха", заяви още Симеонов.

"Хайде сега да видим като си подаде оставката вицепремиера Валери Симеонов дали ще продължават протестите?", попита той.

Вицепремиерът в оставка заяви, че не е "стандартен политик", и че човек трябва да е деен и ефективен във всяко нещо, с което се захване.

Симеонов обясни, че оставката му е консултирана и с ПГ на Обединени патриоти, както и с Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът приключи с думите "борбата продължава" и заяви, че основанието за радост в неговите опоненти е преждевременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
12
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
"Тръгва" си сам? Е браво бе наглец долен! След 26 дни? И как спеше вечер бе ***? Спокойно ли? И тръгвайки си.Доказа ЧЕ СИ НАГЪЛ ЧОВЕК>ДО ДЪНОТО НА КОСТИТЕ СИ! Той "решил" сам да си подаде оставката?Да запази кабинета! НАТИСНАХА ГО ДА СИ ХОДИ! Ами и да беше си тръгнал веднага.Пак нямаше да го спасиш! Щото.Той ще падне след Нова година! Брей какви сме си избрали да ни управляват! Ходи си със здраве..И не искаме и да чуваме повече за теб! ***!
41
2
 
2
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
До Анонимен41 Така е. Едно време казваха на ТЖ, не се хвали с постигнатоти, то е направено от хора от преди 9 септ. А сега се прави, от живковите хора, от които си и ти.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака *** сигурно дава банкет!
39
5
 
9
 
! Отговори
От Зомбито преди 5 години
Ей от таквиз дибилчета,кат теб стигна България до тук!Тепърва,ще оберещ плодовете на охолният си живот,за сметка на останалите Българи!Евтината солидарна софра свършва "брачед"!
38
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо, но човека почна да ми харесва...
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че трябва да се направи една яка проверка на всички инвалиди и "инвалиди". Не знам защо имам "подозрения", че ако такава се направи, половината махали ще се окажат здрави и прави и единствената им инвалидност ще е, че не искат да работят, защото няма да получават помощи.
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко че малко късно се сети. Доколкото знам В НЕДЕЛЯ СЕ ОЧАКВА ДА ПАДНЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО
35
1
 
1
 
! Отговори
Decibel 99 преди 5 години
Valeri .....bg dramatichen geroi 21 vek....e, ne e kato ot na vseki kilometar ili chernite angeli, nito trimata ot zapasa, tutun, osadeni dushi, ....nito kato pod igoto, nemili nedragi, hashove, posledna radost, tarnovskata tsarica, merak......
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и воденичните камъни не искат да удавят никого, но факт е че именно заради вързания воденичен камък на шията удавниците се давят. Горе-долу същото и със Валерката - не иска да е воденичния камък, ама е...
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в така оплювания социализъм имаше такива тиквеници но бяха под 10%сега в управлението 90% са алчни и безскрупулни тиквениц
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицепремиерът в оставка заяви, че не е "стандартен политик"..................Той изобщо не е политик, а една алчна, нагла, корумпирана, ограничена твар. Недоразумение на природата най-точно казано.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бензина падна защото цената на петрола се срина с 25 процента за няколко денаи ги хвана шубето тия дето крепят гробарите че народа може да ги издухаразбрали гербавото клакьорче- дето ниже глупостикак да разбере като реди каквото са му наредили
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нахален ***- отивал си за да сспаси правителствотопо този начин той се изгаври с протестиращите- типично за всички в орбитата на гербавите алчни ***
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31"Достоен човек се оказа Валери Симеонов!"Да, достоен за презрение!
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов си отиде, бензина падна - да видим сега за какво ше протестират. Що го усукват? Да кажат честно - искаме отново БСП+ДПС на власт и братство с СССР и ще ги разберем. Ще усукват, няма да си признаят, щото ще ги разфасоваме. Дълго и подмолно ще саботират успехите на ГЕРБ, с надеждата че някой ден пак ще излъжат народа на избори. Гнуссляри!!!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си тръгва сам, изгониха го с протести. Радващо е, че обществото имаше сили да разкара един недостоен и плитк.оумен човек от вицепремиерския пост. Нека да е за урок за политиците, че за глу.постите си има цена, която трябва да се плати.
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко цялата държава те изгони, Валерка. На това, ако му казваш "Тръгвам си сам!" Ти ще видиш на следващите избори колко гласове ще имаш. :) Ще се питаш и ти:"Жената или синът не е гласувал за мен?" Хахахах!
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Протестите са за повсеместната МИЗЕРИЯ в България.
24
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достоен човек се оказа Валери Симеонов !
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лошо да си тъпигьоз като този самозабравил се измислен политик. Радвам се, че хората го приземиха. Арогантен тип. Няма място такъв в политиката в никоя европейска страна.