Може ли ДПС да заеме мястото на ОП във властта?

Мехмед Дикме: ГЕРБ трудно биха приели открита коалиция!
20 ное 2018 11:15,
38

Ще се възползва ли ДПС от трусовете в управляващата коалиция и може ли да заеме мястото на "Обединени патриоти" във властта?

"Предстои много интересна и гореща политическа зима. ДПС има своето място в управлението на държавата. Около 10% от населението в България гласува за ДПС и те трябва да бъдат представени по един или друг начин във властта. Друг е въпросът, че с това ръководство на ДПС трудно биха могли да намерят партньор за участие във властта", коментира бившият министър на земеделието Мехмед Дикме.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че ДПС винаги е подкрепяло правителството в трудни моменти. Според него се коментира, че "кликата около Доган е в негласна коалиция с хората около Борисов".

"Но трудно ГЕРБ биха приели открита коалиция с ДПС за участие в управлението. Няма нищо лошо в това, ДПС е най-предвидимата партия", каза още Дикме.

"Бъдещето на ДПС, за добро или за лошо, минава през политическото оттегляне на Ахмед Доган и кликата около него от взимането на решенията в партията. Тогава ДПС може реално да бъде поканена за партньор в управлението", убеден е Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че изборите не са решение в създалата се ситуация и се позова на исканията на протестиращите за смяна на системата и нови взаимоотношения между властите. А по думите му Бойко Борисов трябва да излезе и да каже какво предлага на протестиращите граждани.

"Никой да не се смята за незаменим в политическата система", завърши бившият министър на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,турски депутати е имало по квота и според Търновската конституция.Но просто в НС.Така трябва да е вече ,а национални предатели като Сидеров и Андрей Райчев няма да го променят. В НС но без власт.Простотията на Доган и алчността му настроиха българите срещу турците .Унищожи цяло поколение с чалга и проституция .
12
3
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Няма как да станеДПС винаги са били в симбиоза с БСП.Единственият начин да влязат във властта еПредсрочни избориБСП взема най голям процент и влиза в коалиция с ДПСТози филм колко пъти ще го гледаме
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Около 10% от населението в България гласува за ДПС и те трябва да бъдат представени по един или друг начин във властта."Що бе, представени са - в опозиция. Вечна опозиция. И без никакви ръководни постове.
10
6
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
дпс във властта? това не трябва да се допуска, турска партия в българския парламент не ни трябва!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това значи край за ГЕРБ и Бойко го знае.
8
2
 
20
 
! Отговори
д преди 5 години
Най -добре е Сидеров да напусне коалицията или да бъде изключен.Но Борисов е страхливец и няма да го направи.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От НФСБОКО казаха, че Сидеро ходел в Сараите при Доган.От Батака казаха, че Симеоно е ***.Сините каскети от МВРО си гледат бизнеса с пашапорти и не се месят в празни приказки.Остава ДПС да крепи властта.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС не биха афиширали участието си във властта. Не биха го направили открито. Може би ще изчакат развитието на протестната вълна.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Борисов е ислямско ***. БСП също ,ДПС управлява.Сидеров е слуга на Доган.ВМРО и НФСБ са ланкаджии за пари.Марешки е откровен турчак.Само една ТСВ може да ни спаси от ислямизацията .Тогава едно пренасяне на ДНК на белите на МАРС след радиационния хаос ще е добро решение.
4
3
 
16
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Няма нужда от акъл за да схванеш, че Дпс и Герб са в негласна коалиция. За никого не е тайна че пеевски притежава много медии. Прочетете неговите сайтове и ще видите как едностранно подкрепят правителството и хулят протестиращите. Особено едни близашки и пиkливи сайтчета изобщо не крият подкрепата са за правителството. Пеевски е депутат от Дпс и касичка на Доган.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ДПС и сега е във властта чрез своя човек Волен .С.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студено, студено, като студен резерв за Доган.
1
7
 
10
 
! Отговори
Октай преди 5 години
Може ама на куково лято.