"Тренд"-овете: ГЕРБ води на БСП с 1,3%, подкрепата за ОП се топи!

Зад парламентарния борд остават "Демократична България" и "Воля"
Обновена: 21 ное 2018 13:10 | 21 ное 2018 09:15,
226

Ако изборите се провеждаха днес, българите биха гласували така:

ГЕРБ – 21,2%
БСП – 19,9 на сто
ДПС – 6,5%
ОП – 4,2%

Зад парламентарния борд остават "Демократична България", които събират 1,9 на сто подкрепа сред избирателите, и "Воля", които се сриват до 1,4 на сто подкрепа.

Още по темата

Това отбеляза пред Bulgaria ON AIR политологът от Агенция "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

По думите му ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция (ГЕРБ+ Патриоти – бел.ред.), не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

"Сред всички институции най-ниско е доверието в парламента, защото той е еманация на целия политически елит. А хроничното недоверие към него няма нужда да бъде коментирано", отбеляза още Ганев.

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

"Отчетеното през месец ноември всъщност е една продължаваща тенденция, която се наблюдава от началото на септември насам. А именно - постепенна лека ерозия на положителните оценки за работата на основните институции", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по- зловредни от ГЕРБ!
169
1
 
10
 
! Отговори
До 192 преди 5 години
Анонимен, тоя дето се пише,, чиновник" от 9 кладенеца вода ще ти донесе, за да ти докаже, че е прав. Преди 2 дни, 1 час спорих с него. От администрацията на ГЕРБ е.
168
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ума ми не го побира как може нормален човек може да допуска, че БСП+ДПС ще управляват по-различно от ГЕРБ ? Нима Доган не беше първия, който си призна, че е в политиката, заради кръгът от фирми около него ? Нима смятате, че Делян Пеевски му пука, за който е от вас ? ДПС е една от най-зловредната партия в новата ни българска история, единствените, които ги надминават са БКП-БСП !
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник 190Ами много свободни места има, защото вместо да съкращавате, вие си увеличавате бюрокрацията!!! НО ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШВА!!!
166
2
 
11
 
! Отговори
За чиновника преди 5 години
Тоя дето се пише,, чиновник", е платен от ГЕРБ. Сега ще ви разпъва локуми, знае че падне ли ГЕРБ ще го съкратят. Тук е сама да ви убеди колко добре се живее със сегашните доходи и че няма ,, спасение".
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновник, заплатите не са ви чак толкова малки+ бонуси на тримесечие + карта за цялата градска мрежа + ......... Така един районен кмет си взема едни три хилки, а на тримесечие шест.
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път гербаджиите се гласят да управляват с ДПС важното е да са на власт.
163
3
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До АнонименЩом смяташ, че в държавната администрация ще взимаш висока заплата и живота ти ще е песен, заповядай и стани част от нас :) В момента има много свободни места. Сигурно защото се взимат много пари за малко работа.
162
4
 
7
 
! Отговори
До 188 преди 5 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБ, НИКОГА.НИКОГА,НИКОГА ПОВЕЧЕ.
161
7
 
6
 
! Отговори
До 160 преди 5 години
Ти се моли ГЕРБ да НЕ управлява още 30 години, защото България ще е изчезнала до към 15-та година от управлението на Бойко. Ще е окрал всичко което може да бъде окрадено и народът ще е емигрирал.
160
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са мизерници. Депутатите им незнаят, че по конституция са депутати на целокупният български народ, а не на един милион избиратели "гласували" за тях.
159
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варианти са коалиция АНТИГЕРБ или обединена БКП.
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП + ДПС > ГЕРБ + ОП
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алтернативите не са много, но да се гласува за сегашните партии означава, че нищо няма да се промени. И ГЕРБ, и БСП са еднакво корумпирани и зад тях стои КОЙ. ГЕРБ се опитват да го прикриват, но за всички е ясно. БСП пък не се и опитват даже да го прикриват, защото те по принцип са безсрамни. Най-много да издигнат Пеевски този път направо за министър-председател.
156
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ГЕРБ!
155
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не лъжете хората това е невъзможно, не познавам вече човек който да симпатизира на хунтата от ГЕРБ. Въпрос на време е да ги изхвърлим, затова трябва да намерим млади хора образовани, необременени със сегашните продажни партии, да поемат управлението на държавата.
154
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е важно как гласуват избирателите важно е кой брои гласовете.
153
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи всякакви протести са безсмислени , защото масата от *** пак ще си изберат Бойко.
152
3
 
11
 
! Отговори
Бен Гън преди 5 години
Народа си мърмори и недоволства, но наближат ли избори всички гласуват за Бойко, защото той е на техния акъл. Няма как професор да стане премиер при положение, че я има я няма хиляда души на неговия акъл, които да го изберат. Българите избират винаги някой, който да е на техния акъл, да е висок и красив, мъжествен, с хубав перчем и строг поглед за да може да ги работи яко :)
151
0
 
5
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Не съм гласувал последните десетина години, но на следващите избори ще гласувам задължително!