"Тренд"-овете: ГЕРБ води на БСП с 1,3%, подкрепата за ОП се топи!

Зад парламентарния борд остават "Демократична България" и "Воля"
Обновена: 21 ное 2018 13:10 | 21 ное 2018 09:15,
226

Ако изборите се провеждаха днес, българите биха гласували така:

ГЕРБ – 21,2%
БСП – 19,9 на сто
ДПС – 6,5%
ОП – 4,2%

Зад парламентарния борд остават "Демократична България", които събират 1,9 на сто подкрепа сред избирателите, и "Воля", които се сриват до 1,4 на сто подкрепа.

Още по темата

Това отбеляза пред Bulgaria ON AIR политологът от Агенция "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

По думите му ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция (ГЕРБ+ Патриоти – бел.ред.), не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

"Сред всички институции най-ниско е доверието в парламента, защото той е еманация на целия политически елит. А хроничното недоверие към него няма нужда да бъде коментирано", отбеляза още Ганев.

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

"Отчетеното през месец ноември всъщност е една продължаваща тенденция, която се наблюдава от началото на септември насам. А именно - постепенна лека ерозия на положителните оценки за работата на основните институции", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли желаещи за протест срещу българските политолози и журналисти ? Да се организираме и да спрем вече Андрей Райчев да ходи по телевизиите . Оставка от медийното пространство Райчев .
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези проценти се подбират прецизно, но едва ли могат да си представят колко много хора има, на които им е писнало от числа и сметки.
88
10
 
14
 
! Отговори
АНТИ до тея с (-) преди 5 години
По бай Тошово време, ми откраднаха детски велосипед от улицата.ВЕДНАГА, се задейства милицията и до 24 часа, го намериха и ми го върнаха.Айде сега се обадете на полицията, за откраднато детско колело.Ще ви се изсмеят.
87
11
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До АНТИПocepкo, по времето на социализма домовете стояха постоянно заключени. Дори, когато хората са си в къщи, пак се заключваха. Тия опорни точки от Пocpaнo 20 си ги зaвpи отзад.
86
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ!
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНТИпреди 10ти също имаше разграбване и три държавни фалита. Стига сте ревали за "хубавото" време. То беше време назаем и накрая сметката дойде с лихвите.
84
2
 
7
 
! Отговори
ф преди 5 години
Най -мразя политолозите и журналистите .Те са фейк обществото в БГ .Райчев е тотално смахнат престъпник .
83
5
 
8
 
! Отговори
alek преди 5 години
това е държавен тероризъм,не желая да се внушава на изстрадалият народ кои бастуни водят,това нее вярно ниие ще определим кой и кога води а на гебаджииските пустиняци казвам честни избори или ще стане пожар
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе това същата социологическа агенция ли е , която даваше 10% преднина на Цачева , на президентските избори .Хахахахаха
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от правителството зависи много неща и е резонно да се протестира...например за да се скъсваш от работа...да кажем някоя шивачка и и да си на минимална,с която се чудиш кое по-напред да платиш...или пък да си пенсионер с 200-300 лева пенсия...ами разни му там данъци...ДДС-та...данъци за колите...ами да въведат данък и на печките с твърдо гориво...ами данък смет...нали уж от догодина щеше да се разпределя по-справедливо,а не да плащаме за празни апартаменти,ако живеем на село...ами инфлацията....
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската нация се състои от настоящи и бъдещи емигранти ,пенсионери от времето на Живков ,*** и турци . Според вас колко ще издържи ?
79
8
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Всички тези партии, крали досега, свалиха бай Тошо.Казвате кражби имало и преди.Да, ама имаше ред и не си заключвахме домовете денем.Имаше и страх от смъртно наказание и т.н.
78
3
 
11
 
! Отговори
до Василев преди 5 години
Същото се отнася и за детето на Ц. Цачева и редица др. видни фигури от ГЕРБ. Защо не ги посочваш и те?
77
10
 
6
 
! Отговори
алтернатива преди 5 години
Който гласува вече в избори е тотален *** .Бойкот на изборите и ще видите как политолозите ще измрат първи ,след това и партии ,а после и мафията.
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги подкрепата за Атака се топи и Атака винаги влиза в парламента..
75
8
 
17
 
! Отговори
Тирбушона преди 5 години
Цяла България се тресе от протести против тях, пък те с по висок рейтинг.
74
1
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 5 години
Не трябва ли да искаме, който и да дойде на власт да озапти ширещата се корупция. Няма как с тази корупция да вървим напред. Как очаквате, че с уредени обществени поръчки, надвишени средства за изпълнение на даден ремонт, от който половината се крадат да вървим напред и да се развиваме. Къде са реформите по сектори в който са зле нещата? Няма смисъл да ги изброявам.
73
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА НЕ СЪМ ХОДИЛ НА ПРОТЕСТИ ЩОТО Е ЯСНО, ЧЕ ПАТЕРИЦАТА НЯМА ДА НАПУСНЕ ГЕПБ!НО АКО ГЕПБ СЕ ИЗЛОЖИ НА ЕВРО ИЗБОРИТЕ 2019 И НЕ ИСКА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ОТИВАМ НА ПРОТЕСТИ!!!БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ КАТО ЦЯЛО Е ДОКАЗАЛО, ЧЕ НЯМА ДА ПОУМНЕЕ НО ПОНЕ ИЗМИРАТ ПО НАД 100 ХИЛЯДИ ДУШИ НА ГОДИНА И ТОВА СЕ ОТРАЗЯВА МНОГО ЗЛЕ НА БСП И ГЕРБ!
72
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както каза една баба сутринта докато си броеше стотинките да си купи хлебец. Ние сме виновни баби да ни лазят по главите като въшки. Едно време имаше въшки и си мажехме главите с газия да ги убием. Така трябва иначе нема отърване от въшките. Така ми каза бабата докато ровеше в портмонето и търсеше левчето да си купи хлебец. Попитах я от кога не си яла месце. Тя ме погледна учудено. Ами не помня чедо. Купих и половинка телешко. С моята огромна заплата от 500 лева. В очите и видях сълзи и мъка.
71
0
 
4
 
! Отговори
locust преди 5 години
Останалите 50% не искат и да чуят за български партии. Защо не си допълните информацията в тази справка ?