Премиерът Борисов зове Украйна и Русия за разум и сдържаност

"В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог"
Обновена: 27 ное 2018 07:18 | 26 ное 2018 23:10, Красимир Ангелов
227
Премиерът Борисов зове Украйна и Русия за разум и сдържаност
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова лидерите на Украйна и Русия за разум и сдържаност във връзка с конфликта в Азовско море, при който бяха задържани украински моряци.

Още по темата
"С тревога следя напрежението между военноморските сили на Украйна и на Руската федерация в Азовско море. Винаги съм отстоявал тезата, че трябва да развиваме отношенията си прагматично, на принципа на икономическите ползи и спазването на правилата на международното сътрудничество", написа Борисов в своя профил във Facebook.

"Призовавам колегите от Украйна и Руската федерация за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад. В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог, а задържаните моряци незабавно да бъдат освободени", написа още българският министър-председател.

Както Dnes.bg съобщи, тази вечер Върховната рада на Украйна утвърди въвеждането на военно положение в граничните райони на страната за 30 дни, считано от 28 ноември.

Президентът Петро Порошенко внесе в парлламента съответния законопроект, който беше одобрен от депутатите с 276 срещу 30 гласа при необходим минимум от 226 гласа.

Пред депутатите Порошенко заяви, че военното положение се въвежда не на цялата територия на страната, а само в тези райони, които непосредствено граничат с Русия, Молдова, включително Приднестровието, а също по крайбрежието на Черно и Азовско море, а "именно там, където може да бъде нанесен удар", както уточни той.

Първоначално Порошенко искаше въвеждането на военно положение за 2 месеца, но после промени искането си на 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРИМ Е РУСКИ ОТ ВРЕМЕТО НА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА И КРИМСКАТА ВОЙНА !!! БИЛ Е И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ !!!.А преди това нямало ли го е? Руснаците ли са го построили?
83
0
 
1
 
! Отговори
До 96 преди 5 години
Продължавайте, продължавайте! За моя милост е височайша чест да има възможността да Ви чете, мосю!
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим не е нито руски, нито украински.Който си е чел историята, знае за какво говоря.
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом баце казва, то непременно ще го послушат и Путин и Порошенко. Все пак баце не е кой да е, а е повелителят на западните Балкани, най-мирното и спокойно място на света благодарение на него...
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна завижда на Русия и Турция, че се провали с АЕЦ Чернобил и подари газовата си мрежа на САЩ.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна се опитва да блокира турски поток. В 2023 г. Турция пуска и АЕЦ Акую.
78
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Плохая собакаКакво да ти обяснява. На *** човек каквото и да му обясняваш няма да те разбере. Нерде Ямбол, нерде Стамбол. Каква е връзката между Крим и Гибралтар че не можах да я разбера. Що не говориш за Хонг Конг или Макао? Или пък за Индия, Палестина или Зимбабве и те са били в британската империя. Щото така ти е изгодно. Щото си мpъсен руски слуга.
77
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Плохая собакаКолкото и да оправдавате руския башибозук, за целия свят е ясно че Русия е подъл агресор който трябва да си получи заслуженото. Българските русофили не принадлежат съм света те са слуги на руските бандити т.е. и те самите са бандити. А мястото на бандитите е зад решетките.
76
0
 
12
 
! Отговори
Плохая собака преди 5 години
"Пустинният" Крим е стратегическо място, за чието завоюване Русия е проляла доста кръв. И което никой руски патриот не би подарил, защото, както казах, именно Крим осигурява на Русия стратегическо присъствие в Черно море.Задавате ли си въпроса защо британците не дават и дума да се издума за оная скала, Гибралтар? Не?Е, всеки с проблемите си...
75
2
 
5
 
! Отговори
Стрезов преди 5 години
Тъкмо се чудех вчера за чий украинците започнаха тази провокация вчера, а то избори се задавали. То планът бил за военно положение... мдааам, помним колко удобно се получи онова военното положение в южната ни съседка. Те апропо и испанците правят подобни провокации 2-3 пъти годишно в Гибралтарския залив, твърдейки че водите са си техни, ама нейсе... Театърото е за вътрешнополитическа употреба
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен78ОтговориАнонимен преди 12 минутиДо Анонимен 77Имаме от 50 години тръба с Русия и Украйна.
73
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Призовавам колегите от Украйна и РФ за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад. "Че те руснаците преминаха границата още през 2014, ама ти проспа този момент по-скоро се направи че не забелязваш. Тивоний, от изказването ти отново не проличава кой е агресора, кой е сгазил лука и кой е за еб.ане. Понеже теб те е страх дори на ум да го кажеш, аз ще го напиша. Агресора е Русия, лука е сгазен от руската бандитка шайка, за е.бане е Путин.
72
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов *** да опрашиш Путин та най-сетне да миряса и да си седне на ***.
71
0
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тесни са границите на България за простотията на Тиквата. Той трябва да се изявява и навън. Сиреч трябва да ни излага и по света.Как така ще призоваваш да бъдат "незабавно освободени" престъпници ?Украинските военни са нарушили границите на Руската федерация и поради това се смитат именно за престъпници.И изобщо като какъв се изказва този *** човек за един толкова сложен и деликатен международен проблем, какъвто са руско-украинските взаимоотношения ?
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Добре че няма Южен поток, иначе щяхме да имаме същите проблеми като Украйна.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** на снимката да се сети защо няма Южен Поток и да се позамисли. Би трябвали да пожелае на украинчетата да водят война докато не бъдат изтребени нацяло, понеже заради тях сега нашите родители умират без качествени лекарства заради липса на средства за медицина! Заради украинските саботажи на Южен Поток в България УМИРАТ ХОРА!
68
0
 
10
 
! Отговори
нз преди 5 години
Я па тоя *** къде се бърка.
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Пyтев да види как се прави анимация от Insight mission, не като неговата анимация с пиксели големи колкото смилянски боб.
66
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разумът ще надделее и ще закупим новите ф 16 v .А Радев е национален предател с неговите Грипен стар модел !
65
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските шматки ще бъдат унищожени като *** от Марс. Тогава язък за троленето, язък за 25% от БВП идващо от Русия за тролене и плащане на националистически и беcепарски мeкеpета в парламента.