11 лв. на глас. Размерът на субсидията – остава!

Парите са за ГЕРБ, БСП, ДПС, "ОП", "Воля" и "Възраждане"
37
11 лв. на глас. Размерът на субсидията – остава!
Снимка: Dnes.bg

Партиите ще получават и през следващата година по 11 лв. за един получен действителен глас. Това записаха депутатите при окончателното приемана на бюджета.

Още по темата

За запазването на размера на субсидията имаше 97 гласа "за", 46 "против" и 3 "въздържал се".

В момента държавна субсидия получават всички парламентарно представени партии - ГЕРБ, БСП, ДПС, "Обединени патриоти" и "Воля".

Освен тях субсидия взема и извънпарламентарната партия "Възраждане", която единствена премина границата от 1% на последните избори.

Премиерът Бойко Борисов обяви преди дни, че ще предложи на Народното събрание (НС) да намали партийната субсидия от 11 лева на 1 лев, за да удовлетвори волята на гласувалите в подкрепа на предложенията за промяна на изборните правила.

Борисов на няколко пъти подчерта, че е против намаляването на партийната субсидия до 1 лев, тъй като това щяло да остави малките политически формации в ръцете на "богатите, да не казвам олигарси".

"Вкарахме го, ГЕРБ го подкрепи, не събра гласове. И работим по стария закон. В началото казахте, че сме парламентарна република. Ако направим 1 лев субсидията, партиите ще попаднат в ръцете на богатите хора, да не казвам олигарси", коментира той.

И все пак субсидията и за 2019 г. запази размера си от последните години.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой съмнваше ли се, че ще ги смъкнат всички са едно цяло играят си на демокрациs за пред матря.а а задкулисно ядат и пият заедно. НС е 240 човека а се управлява от 4-5 партини лидери, 5 партийни лидери може да се купят 240 човека не може да се купят трябва мажоритарен вот. Слави да събира подписи наново.
13
1
 
39
 
! Отговори
Alpha преди 5 години
Пари на вятър, да се поддържа уж демокрация. В България в момента Бойко казва какво да става. Предлагам да се закрие парламента, един консултативен съвет при Бойко и готово. Ще спестим пари. Нашият народ не е узрял за демокрация.
12
2
 
25
 
! Отговори
Шмръц преди 5 години
ГОЛЕМИ СЪВПАДЕНИЯ! Нашенци арестувани с 11 тона хашиш в Мароко, Бай Муй се изстреля към Мароко без покана..
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХаХахахахаКой ще си гласува сам да взима по-малко пари???По-интересното е КОЙ ИМ РАЗРЕШАВА САМИ ДА СИ ГЛАСУВАТ ВЗЕМАНИЯТА???ЕГАТИ...........п о р н о т о !!!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бен ГанИ като го разбере, какво? Нещо ще се промени ли?Всичко е за партиите и олигарсите, свързани с тях.
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че това новина ли е ?Депутатите се карат и уж не могат да се понасят , но, опитай се да посегнеш на парите им, и тогава виждаш какво означава : "Обединението прави силата" . А българина ,нека още да спи ,и да чака месията, който да му даде по-добър живот.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгавриха се с референдума на Слави. Той сам се продаде и стана ПР на ГЕРБ. Остроумните му сценаристи пак ще накацат по столовете да рецитират стихове и философски трактати. Това могат. Другото е въздух под налягане.На референдума гласува народът. Управляващите показаха, че не ги интересува народЪт. Защото да се съобразяваш с народа е популистко.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей!
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как веднъж не гласуваха да си намалят парите, които получават партиите? Хора, да ги накажем, като не гласуваме повече за нито една партия! Нека се издържат от членския си внос!
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво е Парламентът в България?! Има си министерски съвет и Президент! Тази институция се е доказала не само като ненужна, но и вредна за страната ни! Да се закрие!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От днес на сетне, под 75% гласували изборите да са недествителни!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземат субсидии за офцете .
2
0
 
35
 
! Отговори
пецата преди 5 години
за пенсии няма, за здраве няма ама за субсидии винаги имааа , и винаги го приемат без обсъждане и възражения
1
0
 
21
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Много ясно. Ама няма кой да го разбере. Нали народа бил умен!