Никой не желае края на договора между Русия и САЩ

Той е един от основните стълбове за сигурността на Европа
5 дек 2018 21:20,
23
Никой не желае края на договора между Русия и САЩ
Снимка: BulFoto

Никой не желае този договор да бъде прекратен, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод предупреждението на САЩ да се оттеглят от договореностите с Русия от 1987 г. за неразпространение на ракети със среден и малък обсег, съобщава БТА.

Още по темата

Договорът е един от основните стълбове за сигурността на Европа, отбеляза Захариева след двудневното заседание на външните министри от НАТО в Брюксел.

"Никой не желае нова надпревара във въоръжаването, договорът трябва да се спазва и от двете страни", настоя тя.

Захариева отбеляза, че САЩ са се съобразили с притесненията на европейските страни и отлагат с 60 дни оттеглянето си от договора. По нейните думи от пет години Вашингтон предупреждава, че има съмнения за неизпълнение на договора от страна на Русия.

"Всички призовахме за диалог и се надяваме за връщане на Русия към този договор. Искаме този договор да бъде запазен, но за да бъде запазен, трябва да се спазва и от двете страни", поясни министърът.

По повод отношенията Русия-Украйна тя посочи, че министрите от НАТО призовават за успокояване на напрежението и за незабавно връщане на задържаните хора и плавателни съдове край Керченския проток. Не сме обсъждали конкретни действия, уточни министърът в отговор на въпрос за възможен отговор от НАТО на поведението на Москва.

След анексията на Крим сигурността в Черно море е нарушена и съюзниците наблюдават ситуацията, правят оценка. Никой не желае по никакъв начин напрежението да ескалира, напротив - призоваваме за деескалация на напрежението, каза Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14UКъде го прочете това за нашата министърка. Нещо го няма.
17
1
 
32
 
! Отговори
българин преди 5 години
Който не чува Лавров,ще слуша Шойгу,драги ми кравари и вие - техни верни Под ло ги!
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо? Знаеш ли колко хора искат ядрена война и да си отнесете управленските си умения в гроба. Жалко, че в Париж не се стигна до жертви, но няма да е късно.
15
1
 
39
 
! Отговори
S преди 5 години
Обвиняват Русия, а никой и дума не каза, че САЩ го нарушиха далеч преди тези обвинения! Крадеца вика дръжте крадеца! Баси пропагандата!!!
14
0
 
32
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Демоните от Империята на Злото са изпълзели от дупките и са се активизирали.Трябва да си поискат премиалните!
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тя откъде зане че Русия го иска?Не е ли била уведомена за "оръжие гейт"?
12
1
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Тази кой я пита,та си отваря устата?
11
1
 
41
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Изследвано ли е до колко птиците са разумни същества , например - патките, гъските юрдечките? Слушал съм, че в щатите са издигали животни са членове на конгреса - магарета, кучета, котки! Ако да речем една *** е влязла в конгреса или парламента - има ли тя право да се изказва по международни въпроси? Изяснено ли е ,например - разбират ли патките от военна музика? А ако една *** повтаря глупости - то тя превръща ли се в папагал или си остава ***!?
10
11
 
33
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Всички освен русия.Злобнонамереното джудже иска войни за да си помпа егото и да компенсира за размера си (на познайте какво).
9
1
 
32
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонименdo 7 ...daa bee kolega ...kaklva sam " Chervena shapchitsa " !!! Po printsip si prav ...ama se chudia Tsetska ...kakvi li sposobnosti ima ?!?...Tam neshtata sa si patologia ....ama inache se vrazva perfektno s " evropeiskite tsennosti " !!! Evropeiskia uchebnik po patologia e mnoogo debel !!! Tchudno mi e obache Tsetska v koia tochno glava se vpisva ?!?? Ei taka jensko liubopitstvo...
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко не е много по жените май.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До По принцип си прав,но толкова женоря в Парламента и в Министерския съвет поне 7-8са на повикване в спалнята на ББ!
6
0
 
41
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименСек.сът няма нищо общо-Баце назначава много жени,защото са послушни и в повечето случаи си нямат представа в какво се забъркват.
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато големите се карат.......................малките трябва да мълчат, за да не отнесат някой пердах!!!Но БГ-министърка явно не е чула тая хубава народна мъдрост!!
4
0
 
41
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Хората на Сорос са вече изгонвани отвсякъде,а ние си имаме такъв външен министър....
3
0
 
41
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Въпросният договор е жизнено важен за ЕС и Русия,но крайно нежелан от САЩ!Американците виждат,че офанзивата им срещу Русия търпи грандиозен провал и биха били доволни проблемът им да се реши за сметка на Европа.Ако пък стане само с унищожаването на Източна Европа е просто идеално за тях!Според американските виждания за войната с Русия спокойно могат да бъдат пожертвани Прибалтика, Полша,Унгария,Румъния,България и разбира се-Украйна.САЩ нямат време и натискат това да стане веднага!
2
0
 
40
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...Kateto ,shto ne se probva v pornoto ?!?? Da I se chudi chovek .
1
0
 
46
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Как така никой не желае край на договора? Тръм друго говори."Всички призовахме за диалог и се надяваме за връщане на Русия към този договор."- че Русия ли иска да излиза от този договор? И въбще, кой ви пита вас, госпожо Захариева?