Радев с вето и върху промените в Наказателния кодекс

Президентът върна за ново обсъждане разпоредби от Закона
Обновена: 19 дек 2018 11:11 | 19 дек 2018 11:09, Анисия Иванова
39
Радев с вето и върху промените в Наказателния кодекс
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев упражни правомощието си и върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалният кодекс, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

С тях се дава възможност за отлагане до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа.

Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълнолетие и задължава държавата да ги подпомага.

Президентът подкрепя усилията и мерките в борбата срещу тероризма, организираната престъпност и други форми на усложнена престъпна дейност като уместни и оправдани, но не е съгласен с подхода на законодателя, се посочва в съобщението.

Без да е очертан кръгът на лицата и на конкретните престъпления, за които може да се отлага уведомяването, се открива възможност за непропорционално засягане на права и се създава риск изключението да се превърне в правило, се допълва още в съобщението.

Спазването на високи стандарти за защита на основните права на гражданите е неизменна насока в развитието на европейските правни системи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
8
 
! Отговори
az преди 5 години
Герберите как са се хвърлили на амбразурата като един същи Матросов. Личи си, че са горди наследници на комунистите
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев не разбрали че "вето " у нас значи : Я си гледай работата..!Според мен вето значи : Измисляй нещо друго. Това не минава.
26
6
 
10
 
! Отговори
Кирилов преди 5 години
До Анонимен: Този арест в продължение на 48 часа без знание на роднините ти и адвоката го нямаше дори по времето на Тато. Въведен е през 30-те години на миналия век от Тайната политическа полиция - Гестапо. Оттам си го е харесал шефът на ПК на НС - Д.Кирилов , въведе го в закона за изменение ЗИД на Наказателния кодекс НК и мнозинството ГЕРБ + ОИ го гласува. Ще се използва от Специализираната прокуратура СпП и КПКОНПИ за арест на виновни и невиновни лица. КОНПИ е също творение на ГЕРБ.
25
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Друг 29 Др. червен ***, проблема е , че Радев не е чел нито една книга освен устава за армията. Толкова елементарет и същевременно злобен човек никога не е бил Президент .
24
9
 
16
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Герберастите са като строителите или онези нали са продукт на герберастите са като тях!! Искат да смучат но никой да не иска сметка.Затова сме в блатото!! Добре че е Радев!! Ако рабфак плевен бе президент..каква пародия щяхме да се!! Намери се поне някъде във властта един умен,не крадлив мъж!!не става само с една книга герберасти,па макар и вонету!!
23
12
 
7
 
! Отговори
1984 преди 5 години
До АнонименКогато някое непълнолетно ромче убие, изнасили и ограби дъщеря ти....дали ще бъдеш довелен от прецедента и наложеното вето от него, или ще искаш изчадието да бъде зад решетките???? Аман от толерастия.
22
11
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЛЕЛЕ КОЛКО ЖЛЪЧ И ОМРАЗА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ. ВИЕ СТЕ НЕГРАМОТНИ ЯВНО И НЕ СХВАЩАТЕ КАКВО ИСКА ДА ПРОМЕНИ ТОЙ. АКО ВАШИ БЛИЗКИ ИЛИ ДЕТЕ БЪДЕ ЗАДЪРЖАНО И ОТСЪСТВА 48 ЧАСА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ КАЖЕ КЪДЕ Е, ЗАЩО ГО НЯМА КАК ЩЕ РЕАГИРАТЕ. НЯМА ЛИ ДА ВИНИТЕ ОРГАНИТЕ НА РЕДА, ЧЕ НЕ СТЕ УВЕДОМЕНИ И ЗАЩО Е ЗАДЪРЖАНО ДАДЕНО ЛИЦЕ. СИГУРНО ЩЕ ГИ ОПЛЮЕТЕ ЗА ПОСТЪПКИТЕ ИМ А ТЕ ЩЕ СПАЗВАТ НК И ТОЛКОВА. *** ХВАЩАТЕ СЕ ЗА ЛИЧНОСТА РАДЕВ А НЕ ЗА ТОВА КОЕТО Е ВАЖНО ЗА САМИТЕ ВАС. АМА НАЛИ ПАК ГЕРБ ВИ Е В ГЛАВАТА.
21
5
 
8
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
И ??? Ние ще го отхвърлим и пак ще е на нашето !!!
20
19
 
16
 
! Отговори
Патриарх Кирил преди 5 години
Румен Радев дойде като президент, но май ще си отиде като гимнастик...
19
17
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Саботьор...
18
25
 
15
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
По-застрелян президент България не е имала. Застане като истукан и като че ли чете и препрочита устава на армията !
17
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаварит Масква :)
16
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 111111При положение, че реално друг кандидат нямаше за кой искаш да гласуват? :))) Радев обеща на всички от пиле мляко едва ли не без да има идея какво реално може и какво не един президент в парламентарна република. Бунаците му се вързаха както винаги.
15
19
 
16
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Льотчика пак нещо се прави на Батман, но ще му свием перките!
14
15
 
24
 
! Отговори
111111 преди 5 години
До Анонимен 12Радев е достоен човек и достоен президент. Не случайно за него гласуваха и безпартийни, и дори подържници на ГЕРБ. Пък щом питаш за по-смешен, веднага се сещам за предишното недоразумение, дето се хилеше като.....
13
18
 
16
 
! Отговори
президент ли ? преди 5 години
С червените ботушки, потропва Дядо Мраз!Дечица веселушки пилот дойде при вас!
12
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв срам не съм брал от никой Президент досега. Жена по цял ден пазарува рокли със служебен мерцедес, а той се чуди какво да измисли за някакво глупаво вето. Дъното е да разрешиш приемането на подаръци в пари и златни Ролекси от емира на Катар . Абе аланкоолу той ти гледа сеира, че се излагаш за дребни пари. Просто срам, срам и позор.
11
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев още не е разбрал къде се намира общо взето... не си в армията брат, президент в парламентарна република си. Тоест твоята работа е да вдигаш наздравица на нова година по телевизята. Толкова.
10
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то освен едно калпаво никакво вето друго не можеш да направиш като президент. Пак ще си го приемат не се притеснявай ама нали трябва да покажеш "дейност".
9
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е правилно становището на Радев в случая! Какви са тия мракобесни закони?!?!