Тясно му на Радев на "Дондуков" 2, искал да управлява

Имал шансове, ако си направел партия, но тя щяла да ощети БСП
Обновена: 28 яну 2019 21:54 | 28 яну 2019 21:13, Екип на Bulgaria On Air
261

Президентът Румен Радев разкритикува остро работата на правителството и парламента при отчета на втората година от мандата си.
Още по темата

Държавният глава поиска радикална промяна на политическата среда и стила на управление и определи ситуацията у нас като "критична".

"Радев учи добре наизуст, но му липсва политически рефлекс. Добър играч е когато има режисиран сценарий. Това проличава в живата връзка с журналистите. Той иска да бъде политик, но няма политическата интуиция. Той анонсира политическия си проект. Изцяло ми прилича на Първанов с АБВ. Корупцията сега е продукт на прехода. Тя е болест на демокрацията. Радев постоянно прокламира тезите на Путин за ЕС, за САЩ. На БСП ѝ е много трудно да спадне към християнската консервативна руска идеология. Говорим за сблъсък на олигарси и доктрини в БСП", отбеляза политологът Цветанка Андреева.

"Напоследък президентът се заявява като алтернатива на управлението. Иска му се да бъде коректив не само от президентската трибуна. Той иска да управлява. Комисията, която с негов декрет ще се формира, има функцията на коректив. БСП е обективна към момента – не могат да надскочат електоралния таван от 900 000 гласа. Хората биха гласували за Радев, ако се появи с нова партия с хора, които преди това не са били в парламента. Това ще бъде задължително в ущърб на БСП. Клиентелизмът и шуробаджанащината са маниер на обществото ни от векове. Това няма да се промени със смяна на управлението. Който и да дойде на власт – ще виждаме същите неща", категоричен бе политологът доц. Стойчо Стойчев.

Темата на разговора в "Денят ON AIR" обхвана и малката коалиция в управлението "Обединени патриоти". Според Андреева те доказаха, че действат ефективно в предизборно време. "Там проблемът е по-скоро кой да оглави дружината на войводите", поясни още тя.

"Социологическите изследвания не могат да уловят, когато хората гласуват за партията, от която е работодателят им. От 2009 г. насам, ГЕРБ не пада под милион гласа, а БСП не се качва над 900 000 гласа. Тази разлика може да се стопи, ако се случи много тежък проблем за цялата държава. Това в момента не го наблюдаваме. В България много трудно някоя партия би продала жена за политик – това ни е манталитета", добави доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
31
 
29
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А бе този *** не може да управлява разпасаната си жена, къде е тръгнал държава да управлява.
6
21
 
29
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Този съвет, дето ще го създава радефф, бас държа, че ще включва ония изкуфели старци от БАН и разни комунистически номенклатури. Те други няма и да отидат при този ***.
5
32
 
29
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Айде и тоя ли ще ни оправя? Не ни ли станаха много оправячите?
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанке, Цветанке?Що така се получава напоследък всички дето името им започва с Ц СА ВСЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.
3
32
 
32
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
Няма никакви шансове. Видяхме ги такива като него, дето само на думи ги бива. "По делата ще ги познаете" пише в една важна книга.
2
22
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Сигурно е напълнял по празниците, затова му отесня.
1
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдееее, тоа си повервА.Единствената причина да е президент, е че обра негативния вот + твърдия електорат на БеЦеПе... Дали ще може да мобилизира пак негативния вот - спорно, а без гласовете на твърдия хелекторят няма да го докара и до 5-то място...