Радев против вмешателството в енергийните проекти

Президентът алармира за натиск от трети страни
Обновена: 28 фев 2019 13:51 | 28 фев 2019 13:10,
238
Радев против вмешателството в енергийните проекти
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град Кошице за участие в срещата на високо равнище във формат Б9, съобщи прессекретариатът на президента. В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша обсъждат въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Още по темата

"Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. Трябва да материализираме интересите си, а не да ставаме заложник на чужди интереси, подчерта държавният глава преди срещата на високо равнище на страните от Б-9 в Кошице.

„Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията“. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище във формат Б-9, която се провежда в словашкия град Кошице.

В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Държавният глава подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси“. По думите на Румен Радев, НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Президентът добави, че за съжаление неформалната инициатива Б-9 се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
17
 
! Отговори
дедо на 95 г преди 5 години
Ей,не плюйте *** с глупаците ви по Президента ,ами чуйте какво ви казва,щото вече работите ви в България са толкоз зле, че веке няма накъде
103
1
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Каталунец 122 То само с грижа не става.
102
9
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Тази Радев все е против.Егати противника.Как па нищо хубаво не каза.Защо ли си мрази държавата ?
101
8
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Драскайте, драскайте *** герберски ,ама бедна ви е фантазията каква далаверка си е замислил пожарникаря с ердоганя.Вие тука си чешете езиците по за 20 лв на пост, а те ще си турят милиончета в джобчето и ще духнат,а вие ги крепете *** такива!
100
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е истински генерал,изградил кариерата си труд,знания и умения,а не пародия и псевдогенерал,като някои други уж "генерали".
99
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев,взимай властта ,какво чакаш,направи референдум!
98
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащото има посредници,бе умнико,затова газта ти е по-скъпа,нали затова държавите от южна Европа искаха да прекарат директен ЮП,но герберите тотално се провалиха.Те държавата дръпнаха на дъното,че потока за южна Европа няма да провалят!
97
6
 
10
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
Евалла Генерале! Някой все пак трябва да удари по масата! Не може с нахалство да правите народа ми беден!
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джингиби, когато "братушките" продаваха на Германия газта за 330$, на нас я продаваха за 550$, защото сме били малък пазар, поразсъждавайте над това.
95
12
 
10
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Най-свестния президент до сега.
94
9
 
9
 
! Отговори
до 124 преди 5 години
Някой е толкова заблуден, че трябва да му обясня. Ако нямаме нищо общо с руската газ се превръщаме в държавица 9-та дупка на кавала.
93
12
 
20
 
! Отговори
българче преди 5 години
РАДЕВ Е ГОСПОДИН ""НИКОЙ"".... ДОБРЕ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ИМА ЗА ФАКТОР! АКО СТАВА ДУМА ЗА НЕЩО НАИСТИНА ВАЖНО, ХОРАТА ЩЕ ГОВОРЯТ С БОРИСОВ, ТОЙ Е ЧОВЕКА, А НЕ НАШ МУНЧА!
92
7
 
15
 
! Отговори
Смех ! преди 5 години
*** направил нешо за България !!! Сам се хвали ! Нема срама тоя *** ! Кога е зависело нещо от тебе ,бе фукльо?
91
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предприятие в Австрия си е монтирало слънчеви панели на покривите на сградите и така загряват 10 тона вода до 60 градуса всеки ден.Така за цялата година само 4-5 дни използват руски газ за загряване на водата.Ето така в Австрия защитават националният си интерес.Енергиините проекти с чуждо участие винаги ще защитават чужди,а не български интереси!
90
6
 
17
 
! Отговори
Мими преди 5 години
***, ***... Пак ли руските интереси те вълнуват? Какво общо имаме ние с руските газови проекти, освен че и внуците ни ще плащат заради такива продажници като тебе?
89
4
 
8
 
! Отговори
президент за пример преди 5 години
Полицията е глобила с 30 лева шофьора от НСО, превозвал съпругата на президента Десислава Радева, заради това, че влязъл в насрещното движение със служебен автомобил по време на скандала в центъра на София през ноември. Освен това началникът на екипа за охрана на президентшата е наказан по дисциплинарен ред. Това става ясно от отговори на НСО след официално запитване на сайта Меdiapool по Закона за достъп до обществена информация.
88
17
 
9
 
! Отговори
Каталунец преди 5 години
Ето това е истински президент. Горд съм, че го е грижа за националните интереси и всички нас. Не е продажник като тези, които управляват сега съобразявайки е поръчки отвъд океана. Затова народа го уважава, а герберите мразят.
87
6
 
13
 
! Отговори
до 118 преди 5 години
Американски шпионки в България колкото искаш. Точно те влизат в графата "Крадеца вика дръжте крадеца". Достойните българи защитават българските интереси, не американските.
86
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като имаме един обикновен шофьор за президент. Пък бил той и на самолет. Все едно да сложите някой от бакшишите от Терминал 2 за държавен глава.
85
8
 
16
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Е нали срещата е за колективният подход в НАТО, какво отношение имат тук енергийните проекти?Да се изказваме по всичко, навсякъде и без причина!