Медведев в България - много приказки, а конкретиката?

Русия хитро конструирала ЕС като трета страна в темата "Балкан"
Обновена: 5 мар 2019 21:28 | 5 мар 2019 20:51, Камелия Цветанова
155
Медведев в България - много приказки, а конкретиката?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи официалното посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Все по-малка е вероятността да има нов транзитен газопровод от турската до сръбската граница. "Газпром" се отказа от участие в газов хъб "Балкан".
Още по темата
"Знаците на визитата бяха няколко. Путин беше в Сърбия, но не дойде в България. Това означава нещо на дипломатически език. Това не е драма, тъй като е достатъчно значимо посещението на руския премиер. Политиците ни трябва да разчетат тези ходове. Важно е какво се каза. Обсъди се енергетиката, но не и политиката. Разговорът беше изцяло на икономическа тематика. Има немалко политически въпроси, които трябва да обсъдим с Русия. Нищо ново не се каза, нищо конкретно – само приказки", отбеляза лидерът на партия "Народен съюз" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Според гостa Русия хитро конструира ЕС като трета страна в темата за газовия хъб "Балкан".

"Не може да питаме Брюксел дали можем да строим или не. Държавниците ни трябваше да водят разговорите с Русия като представител на ЕС. България не бива да търси одобрението на всички, трябва да бъде активна членка на ЕС. Имаме разминаваме в геополитическия диалог. Дипломацията ни допусна грешка", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на туризма Йончев отбеляза, че Борисов и Медведев малко могат да направят, за да подобрят ситуацията.

"Туризмът е изключително частен бизнес, който държавите трудно могат да направляват", посочи още той.

С Русия не можем да правим само бизнес без политика, изтъкна лидерът на "Народен съюз" за финал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
33
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Ей така, с безхаберие и празни приказки, за десет години Тиквата докара България до под дъното. На първо място по корупция и кражби и на последно място по стандарт на живота.
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като за начало трябва да започнем да отстояваме интересите си. Какво ми дреме за цената на суровината и дали по тръбата щяла да тече само руска газ, след като ще снабдяваме половин Европа и печалбите ни от транзита многократно ще надхвърлят цената, която плащаме? ЕС като иска диверсификация- да си пусне тръби до Азербайджан и Катар.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям , много важен световен лидер да ти дойде на крака и малко умието на Падишаха пропиля всичко ! Всъщност , стана както последните десет години , идва американски ххххххх и на другия КАТАСТРОФА !! Герберотъпчета КАТАСТРОФА !!!
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз, честно казано, не виждам какъв е проблема да строим тръби по Южен поток....при положение, че западняците спокойно си пускат тръбите по Северен поток. Те нас питаха ли ни за това, та ние трябва да им се обясняваме? Но Бойко направо се на.сира под американския и западноевропейски натиск.В крайна сметка, явно всичко е политика стещу Русия. Опитват са да ограничат приходите им...и за съжаление се оказа, че има държави и държави..за Германия може, за България не.
10
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледат си интереса хората. Южен поток щеше да е директно през България, но нашите изтъкнаха Брюксел. За какво да се продължава през България, ако утре кажат, че няма да се изполва в Европа? Бойко чка каквото му кажат шефовете, затова хората напускат колонията, защото никой не мисли, че трябва да има собствени производства.Няколко "другари" си разделиха България, а сега се чудят защо е изчезнал комсомолския ентусиазъм у хората. Не е лошо България да си купи и космически кораб за няколко милиярда
9
30
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
Руснак съм но със български корени говоря и пиша отлично на българска.Но от мен ви съвет,несе заигравайте със Медведев и Путин.Русия.Те имат за цел в най близко време да смажат Българи Румъния и отцепилитеср Руски републики.Много се говори това в Русия,уважавайте Америка и нато до сега те ги спират.Неве чака добро паднели сегашната ви власт.Путин казал 24 ч сани достатачни в цяла българия и румъния да забием Руските знамена.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев като иска нещо, вие искате ли нещо в замяна или просто изпълнявате искането му?Можете ли да се пазарите в полза на българските интереси?За какво са тия побратимени градове и някакъв феробот между черноморските градове?ПЕТРОЛЪТ И ГАЗТА???
7
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три дена- Медведев, Медведев, Медведев..., сякаш Господ ви се явил!Ай, спрете с това слагачество! Всички се правят на евроатлантици, а само да дойде някой руснак и се пос.рате от подмазване.И к'во- ще ви даде ли евтин петрол и газ, а?
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не може да питаме Брюксел дали можем да строим или не. Държавниците ни трябваше да водят разговорите с Русия като представител на ЕС. България не бива да търси одобрението на всички, трябва да бъде активна членка на ЕС."Да, ама последния път когато се държахме като "активна членка" , ЕС започна наказателна процедура срещу нас заради Южен поток. Явно за Брюксел ние трябва да сме подчинени, които да искат разрешение за всичко. Германия някой наказва ли я за Северен поток?
5
26
 
7
 
! Отговори
Русия е несигурна преди 5 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
4
1
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Държави могат да направляват туризма и Русия го прави .Има и други държави които го правят. Държавите имат възможности да влияят на цената на пакетите ,както и да стимулират туризма ;) Просто наще политици са не европейци .Не знаят как се прави .
3
29
 
11
 
! Отговори
Всеки път преди 5 години
Винаги когато сключваме договори с Русия сме на голяма загуба. 1. Най-скъпата газ в Европа е нашата. 2. Лукойл не е платил и едни лев данъци вече 17 години./само една година плаща нещо мижаво.../3. Платихме дори и оборудване за реактор който намя да се ползва и сега плащаме за съхранението и консервирането. 4. Плащаме и за членове на дружество което да управлява Южен поток--който дори и на хартия го няма. ИЗВОД: ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ РУСИЯ....ТЯ ВИНАГИ НИ Е ЛЪГАЛА И МАМИЛА.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкретиката я каза Путин:"Под влияние на външен натиск, България се отказа от Южен поток. Сега те съжаляват и искат да получат нашия газ чрез "Турски поток". Не ми се иска цяла Европа да изглежда като България - да прояви такава слабост и да е неспособна да защити своите национални интереси
1
4
 
21
 
! Отговори
българин преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ МАФИЯТА УПРАВЛЯВА РОБИТЕ !!САМО СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ НЕ НИ ПРЕВЗЕХТЕ !!