Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени

Патриотите против: Едно вероизповедание се фаворизира!
Обновена: 8 мар 2019 11:45 | 8 мар 2019 10:58,
318
Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени
Архив: Булфото

С гласовете на ГЕРБ и ДПС бяха приети на първо четене спорните поправки, с които се опрощават дълговете на вероизповеданията.

В текстовете се предвижда да се освободят от плащане на неплатените задължения към 31 декември 2018 шест вероизповедания. Общо дълговете са за над 8 млн., но се оказа, че почти цялата сума е задължение на Главното мюфтийство.

Именно това породи недоволство, а от БСП заподозряха, че това е сдека между ГЕРБ и ДПС. Малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" също остро се противопостави на идеята за опрощаване на големите дългове на Главното мюфтийство и настоя, че така се противопоставя обществото.

Още по темата

"Законът вече трябва да се казва Закон за вероизповеданията в полза на Главното мюфтийство", отсече Искрен Веселинов от ВМРО.

Според него този закон е бреме, показва двоен стандарт и създава усещането, че едно вероизповедание се фаворизира.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоя, че за пореден път ще се забие клин в обществото, за да бъде разделено на мюсюлмани и немюсюлмани.

"Отново сме поставени в ситуация Народното събрание да бъде рекетирано от една парламентарна група - ДПС. Те пари имат, не става въпрос за тези 8 млн. Трябва да се покаже, че без ДПС нищо не става, че тя командва парада. Но това аз не го приемам", отсече Симеонов.

Проф. Станислав Станилов от "Атака" пък настоя, че Народното събрание не може да опрости дългове със закони и обясни, че това е в правомощията само на президентската институция.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отрече обвиненията, че в случая става дума за рекет и договорка.

"Никога по никакъв начин не е поставяно някакво условие за Закона за вероизповеданията. Никой не е оказвал някакъв рекет, за да сложа подписа си и да гласувам днес за законопроекта", настоя Цветанов.

"Да не делим България на мюсюлмани и християни, защото това няма да доведе до нищо добро, а само може да ни отдалечи от това, което са ни завещали нашите деди. България е ценна за това, че има многообразие от вероизповедания и че успя да запази етническия мир", продължи той.

Цветанов призова и БСП да не се заиграват с тази тема, защото крайните изказвания могат да доведат до противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
29
 
! Отговори
promo преди 5 години
да си го кажем ГЕРБ харчи парите на БЪЛГАРИНА за МЮСЮЛМАНСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА ДПС
258
2
 
10
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
До аз питам; И с какво ще отвърнеш на удара? С миг 21 дето не лети, с двата Су 24? С танковете дето нямат акумулатори? Или с 20.000 простаци,които не знаят да стрелят? Само прослужилите в Югоизточна Турция, деца на прокудени от България са над 56.000. Обучени за партизанска война, когато натиснат спусъка куршумът си намира целта. Вие с 150.000 армия 65.000 милиция и КДС, 75.000 запасняци, 3400 оръдия,2450 танка и БТР-а, 120 самолета 65 хеликоптера не успяхте през 1989г. Сега едва ще можете.
257
2
 
20
 
! Отговори
аз питам преди 5 години
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ????Време е за ответен удар !
256
39
 
4
 
! Отговори
Ramada преди 5 години
Бъ*лгаритe от 140 години крадат имотите на мюсюлманите. По цял свят ги знаят като крадци.
255
2
 
30
 
! Отговори
Cadilacs & Dinos преди 5 години
Толкова си могат един пожарникар и даскал по фискултура ! Срам ,че тия кухендри са в управлението .Отдавна БГ политиката е станала за пример , как хора с интелект на тостери за една препечена филия водят за носа цял един народ , трупат си парички и ни излагат по цял свят .Срам ме е от държавате ни , жалко
254
29
 
5
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Вместо да опрощават данаците на Мюслюманите да им върнат всички вакъфски имоти които са заграбени от българската държава и тогава няма да има нужда нито от държавни помощи и средства, нито от опрощаване на дълговете. 10.000 имота из цяла България за заграбени, на земи пренадлежащи на Мюфтийствата са построени цели квартали и хотелски комплекси, ж.п. гари, автогари, паркове, търговски обекти, бедестени. Върнете ги на Мюфтийството или плащайте полагащия се наем и всичко ще е ОК.
253
1
 
14
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Аз съм истински турчин!
252
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не гласувай, Иване, Не гласувай. Хасан няма да пропусне да гласува. После не се оплаквай.
251
1
 
21
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Това по времето на лошия бай Тошо никога, ама никога нямаше да има шанс да се случи!!!! Ама сега е демокрация, има банани, яжте банани, има и тоалетна хартия, каквато искате, да се избършете след като излезнат бананите. Затова мълчете, защото това искахте и си го имате.
250
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и бай тодор не си позволяваше така да нарушава конституциятаднес сме в повече от диктатурав конституцията е записано че това право има само президентаи всички които са гласували и предложили подобен текст трябва да бъдат съдени
249
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 5 години
До точкада ама мустафа хаджи си е кирлив *** така че...
248
3
 
24
 
! Отговори
иван преди 5 години
гласуваха още една причина да не гласувам докато съм жив...
247
0
 
24
 
! Отговори
Турко преди 5 години
Религията и политиката са измислени да точат пара от раята!
246
0
 
28
 
! Отговори
Християнин преди 5 години
Излиза, че ако заплаша да се взривя, ще ми опростят данъците?!!! Хм... интересна хрумка, имам едни данъчни задължения, малко просрочени
245
0
 
47
 
! Отговори
?! преди 5 години
Не разбирам обясненията, които даваше ЦвЦв по телевизията - за опазването на националната сигурност.Значи плащаме на *** за да не ни бомбят така ли?
244
0
 
27
 
! Отговори
Тройната коалиция преди 5 години
Тройната коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП (с любезната подкрепа на Марешки) се чувства съвсем добре в парламента. Едната патерица на Бойко ако гласува против, другата гласува "ЗА" и всичко се приема. Проблемът им е, че рейтингът им бавно, но неотклонно пълзи надолу. Да видим докога ще могат да изкарат заедно. Бойко сигурно вече се чуди по какъв повод да хвърли оставка докато още има шанс да спечели следващите избори. А и да му остане подръка някоя патерица.
243
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако този закон влезе в сила, аз лично ще се "радикализирам" тотално ! Не се успокоявайте, съвсем няма да съм само аз ... 88
242
0
 
37
 
! Отговори
точка преди 5 години
Ако Мустафа Хаджи наистина е духовен водач,няма да приеме опрощаване на дълговете,а ще обясни как се е натрупало задължението към държавата и щом мюфтийството има 4700 имота да покрие дълговете си като ги продаде.Другото е кражба от джоба на данъкоплатеца.
241
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От дружбата си с дУпИсЕ всички партии губят.Печелят само дръндарския хидроЕнженер и паравана му Пеевски.ГЕРБ повтарят грешката на БСП и Атака.Но няма как да е иначе защото всички за производни на БКП=ДС.И Цветанов вече да млъкне с глупостите защото всяка негова поява и словоблудство буди същото отвращение у хората както станиШЕФР.А дУпИсЕ за пореден път доказаха че са ромска партия,Движение за Присвояване и Слободия.Щом така наричащите се в България"турци" се припознават с нея значи са роми.
240
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите и турците имат повече права от българите на тая територия!Гарантирано от ГЕРБ!!!Добро утро, селяни прости..............пак гласувайте за гербаджиите!!