Корнелия обвини ГЕРБ: Управляващите бранят статуквото!

КСНС не излезе с обща декларация
Обновена: 9 яну 2020 12:56 | 8 апр 2019 17:30,
120
Корнелия обвини ГЕРБ: Управляващите бранят статуквото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 Участниците в Консултативния съвет за национална сигурност не са излезли с обща декларация. Това стана ясно от думите на соцлидерката Корнелия Нинова след заседанието при президента. Червената шефка се оплака, че предложенията й за мерки срещу корупцията не са били приети и обвини управляващите, че бранят статуквото.
 
Преди началото на КСНС Нинова заяви, че е необходим изцяло нов антикорупционен закон. Соцлидерката се обяви и за промяна в правомощията на главния прокурор.

Още по темата
"Нашите предложения бяха отхвърлени. Предложеният от президента документ също бе отхвърлен от всички, само аз подкрепих декларацията. В декларацията беше посочено, че корупцията е огромен проблем, че държавата бездейства. Президентът предложи нов закон, анкетна комисия, която да разследва засегнатите от "Апартаментгейт", но това всичкото беше отхвърлено. Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти - "Няма проблем, отговорността е понесена с политическите оставки", разказа Корнелия Нинова за случилото се на КСНС.

Във връзка със съобщение на КПКОНПИ, че двама олигарси и една политическа партия атакуват комисията, Нинова определи това като защитна реакция. "Те по-скоро да обясняват за апартаментите и терасите си. Дали някой ги заплашва, да се оплачат, където трябва и да кажат откъде идва атаката", допълни още Нинова.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък обясни, че не са излезли с общо становище, тъй като са получили решението в момента на заседанието.

"Не отричаме, че има проблем, показали сме политечска воля и морал за борба с корупцията, но декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите. По-скоро предложеният текст отговаряше на нечии политически цели. Ще припомня, че самият член на БСП г-н Янков е казал, че президентът е свикал КСНС по поръчение на Корнелия Нинова", каза Дариткова.

Тя добави и че ако социалистите искат да променят законодателството, това е повод да се върнат в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
12
 
! Отговори
Циник до Стратег - а преди 5 години
Така си и знаех - червенотрол!
33
6
 
9
 
! Отговори
от 26 преди 5 години
Извинявам се явно не съм прочел внимателно статията , тя си прави пиар а не реално да се опитва да прокара закон от страна на опозиционно предложение което е в нейните ресурси да го направи.Те е важно е да се вдига шум а не да се направи по начин по който може и да има успех в начинанието.
32
6
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До *** до Стратег - аСя какво искаш ти. Да ти дадът "Техноимпекс". Ще ти го дам, бре, какъв ти е проблема? Въпросът е, какво ще правиш с него;))), защото все пак ще има нови изисквания за притежаване и управление на подобни предприятия;))) Колкото до апартаментите, нъл съм ви казал: във войната морал няма, защото никой не съди победителите;)))
31
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Факт! Румен Радев има най-висок рейтинг! В неговата стая
30
11
 
14
 
! Отговори
Циник до Стратег - а преди 5 години
Разликата е, че когато комунистите крадете ( даже и фалшивите като КуРсланинова ) - КРАДЕТЕ С РАЗМАХ! Кокошкарски истории - като апартаменти - за вас са дреболия...крадете БТК...НЕК..БУЛГАРТАБАК...ТЕХНОИМПЕКС ...МОСТРЕН ПАНАИР....КРАДЕТЕ НАЙ-ТЛЪСТИТЕ МРЪВКИ !
29
11
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименНе прави неверни внушения. Не са се върнали в Парламата на Бойко, а са били на КСНС при президента. Има разлика;))) Ще ви се, да се върне Корнелия, в Парламата, *** нема ви бъде;)))
28
2
 
2
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До ВяратаНа ГЕРБавата секта ли иде реч? -Не ме гледайте какво правя, а ме слушайте кво ви говоря! :)) пп. чуване и слушане са две различни неща! Аха, колко е приспивно да слушаш мелодията на гласът Борисов! :))
27
7
 
15
 
! Отговори
Това, че не преди 5 години
Излязоха с решение, говори само едно. Шайката иска да продължи да краде необезпокоявана. Показва, че ГЕРБ и ОП се интересуват само от собственото си забогатяване и, че просперитета на държавата и националната сигурност не ги интересува. Ще продължаваме да сме най - бедните в Европа, с най - високо ниво на корупцията, с не работещо здравеопазване и най - "висока смъртност. И вие се радвате, но не виждам нищо радостно в това. А на президентът ще му се вдигне рейтинга, но какво от това.
26
10
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До ЦиникТояно поредицата правителства на ГЕРБ са ярък израз на понятието Статукво! Защо?Защото говорим за Суджук марка - "Борисов 1,2,3,4". Ето това е Блатна Тиня - Статукво. Борисов го пререфразира като Стабилност, защото на повърхността не се вижда нищо или не излиза нищо. Астрономически, бихме го определили като Черна Дупка;))) Така, че не плюй по Корнелия, а прегледай Бостаня става ли някоя от новите реколти тикви за да смени Бойко или ще го закриваме;)))
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха кога тези се върнаха на работа в парламента , хубаво че са се върнали в парламента и вече и предложения за работен план на парламента имат, естествено техния работен план трябва да събере мнозинство , но ако го правех непрекъснато место да мислят как да предизвикат нови избори , вече щяха да имат успех.Но по добре късно отколкото никога.Постоянството е силната страна на опозицията а не желанието за пресрочни избори.А това вече говори че опозицията реши да си върши работата крайно време беше.
24
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова е мастодонт сред мъжленца, Бойко така и не излезе на открит дебат срещу нея по национален ефир. Страх лозе пази.
23
5
 
8
 
! Отговори
Лицето преди 5 години
До АнонименЙончева нека се мери с Прокуратурата
22
18
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Смела и умна жена. Браво Нинова! Народът е с теб.
21
12
 
13
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Аз и разправям, че няма кой да и чете дрънканиците, ама тя предложения, че предложения? Кой те бръсне за ... *** Корнело?
20
12
 
14
 
! Отговори
Само да дойдат преди 5 години
Бесепарите на власт, пак ще ни направят милионери - като по жанвиденово време. Ами не щем отново венецуелски сценарий в България.
19
8
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 години
КуРсланинова...пак се е "изпуснала" .... ще е хубаво да ми обясни - какво аджеба е "статукво"? Нещо за ручане...или за тръкаляне...Тази наглярка ... забравя, че тя е на пъпа на "Статуквото"!Или "Статуквото" е .... само когато и тя може да блажи?Бая се охрани... сигурно е от стрес за насъщния!
18
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Елена Йончева не можете да се мерите, само недоказани твърдения хвърляте за да се замаже скандала с апартаментите , Тя няма да се спре да изкарва кирливите ви ризи на показ.
17
8
 
11
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До ИзнервенЩо си изнервен? Нъл Европа ви чува;))) Ще губите изборите ли, какво?;))) КСНС не решава нищо, защото фронтовите линии са ясно очертани и битката е ясна. Страните са се определили. Връщане назад няма. Промени могат да станат, само с предсрочни парламентарни избори, в които една друга конфигурация на Парламата да създаде други възможности. "Борисов 4" толкова си може, да брани Статуквото с кръв и пот;))))
16
19
 
16
 
! Отговори
Вярата преди 5 години
На този президент никой не му вярва , само корумпираните комунисти. Те се подкрепят взаимно.
15
7
 
9
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Ясна е коя е партията, нали? Ама преди да предлагат мерки и разни анкетни комисия да отговорят кога лица като Елена Йончева и Манол Генов ще се ослушват с оставките.