Маринов увери: Всеки сигнал по "Апартаментгейт" се проверява

Ако се работи с внушения, не е добре за никого, заяви министърът
Обновена: 9 апр 2019 08:56 | 9 апр 2019 08:56, Александър Попов
40
Маринов увери: Всеки сигнал по "Апартаментгейт" се проверява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов увери, че по всеки сигнал за корупция се работи и проверява, включително и по сделките с евтините апартаменти.

"С прокуратурата работим съвместно и резултатите са видими. Законът за противодействие на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се декларират. Всичко се проверява и към момента.

Още по темата
Към момента работим много добре с новата агенция. Те нямат полицейски правомощия, което означава, че ние трябва да имаме много добра координация. В следствие на тази координация виждате много успешни примери", коментира Маринов пред Нова тв.

Той уточни, че КПКОНПИ и прокуратурата имат правомощия да разследват и министри.

"В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм свикнал да изчакваме да свършат проверките, защото ако се работи с внушения – това не работи добре за никого. Ако има нарушение – всеки ще си понесе отговороността", каза още министърът.

Относно предложенията за нов закон за противодействие на корупцията, Маринов заяви: "КСНС е съвещателен орган при президента. Аз като министър на вътрешните работи не мога да отнемам правомощия на Народното събрание, тъй като законите се приемат там. Моето лично мнение е, че ако един закон е работил успешно една година, то това не означава че е лош. Ако има нужда – може да се направи поправка. Не е добра практика при всеки проблем да пристъпваме към промяна на закона, защото хората се объркват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
DennisToice преди 5 години
Пункт секционирования столбовой 6-10кв, КТП КОМПЛЕКТНЫЕ ТРАНСФОРМАТОРНЫЕ ПОДСТАНЦИИ москва, Производство ктп москва и другое Вы найдете на нашем специализированном сайте: sviloguzov.ru/ - Вам к нам!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигнал за помощ, искам и аз апартамент, помощ, помощ.
33
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 5 години
По корупция сме на първо място в Европа и затова логично по доходи -на последно !
32
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Нали видяхте и с ТЕЛК решенията! Ако си платиш - първа или втора група , ако си болен и не плащаш . трета ! Имам много такива примери на хора около мене , затова го казвам ! Корупция на всякъде ,от горе до долу !
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа е силата ,сега ще видите кон боб яде ли ,всеки ден ще гърми някой ,само като драсне един ред във фейсбук или новините за някой комшия олигарх сега е началото на народната сила.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нарушение на конституцията в герб е цялата власт - няма разделение на властите - законодателна, изпълнителна и съдебна - ти си го избра. ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ АКО КОРНЕЛИЯ Е ВИНОВНА АРЕСТУВАЙТЕ Я ДЕ. НО ВИЕ НЕ Я АРЕСТУВАТЕ, А САМО СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО ХОРА БЕЗ ВЛАСТ И Я ОПЛЮВАТЕ. ЕТО ТОВА СТЕ ВИЕ ОТ ГЕРБ - ДОЛНОПРОБНИ оплювковци, радващи си на двете и катастрофи с коли на такси фирма на замогнал се по ваше време случаен гражданин. .
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехоооо гербери ,има ли гербери тук да говоря с някой че продадох много ниви ,и искам да си купя апартамент на половин цена има ли тук такива връзкари да говорим на 4 ри очи :):):)
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЯ Е НАЙ-НАЙ-НАЙ-УЛТРА-МЕГА ХИПЕР простата част от българския народ???отговор: Това са няколкостотин хиляди души, които са гласували последователно за убиващите българския народ Костов, Симеон, Бойко и са готови да гласуват за следващия ЛЪЖЕЦ, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕН ЗА ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОР ОТ ВРАЖДЕБНИТЕ ПОСОЛСТВА. Прости и неграмотни антибългари ще си умрат в простотията.
27
0
 
2
 
! Отговори
НЕ МИ Е ЖАЛ ЗАГЕРБЕР преди 5 години
Герб сега са в ужас, защото електората им е съставен освен от лапачи и от оскотели от мизерия хора, които вярваха, че някой ден герберастите ще им напълнят празните джобове. Само че живота си им отива бавно и полека гаснат а герберските напеви утре ще ви оправим, че сега още оправяме нас си им звучат все по-ясно че на ДЕСЕТ ИЗБОРИ са гласували за продължение на собственото си ограбване и мизерия. А *** ЗАГУБЕНИТЕ ГЕРБЕРИ ОТ ГЕРБЕРСКО УПРАВЛЕНИЕ И ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ НАИВНИЦИ НА ВСЯКАКВА ВЪ
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверете предишния шеф на топлофикация Георги Беловски колко апартамента е взел ,колко хора е разплакал,и колко той апартамента има и колко магазина ,айде да видим дали всеки се проверява ?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резултатите са видими! Много по-видими за някои, невидими за други. Но всичко е точно!
24
2
 
3
 
! Отговори
И кво сега.... преди 5 години
Нема да си купуваме апартаменти, щото било "неморално"... Ха, ха, ха, хааааа.....Егати тъпнята.....!!!!!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните високопарни простотии с адресант наивно-глуповата тълпа. Така наречения апартаментгейт е абсолютно законно придобиване на имот, придружен със съответните документи. МВР и КПКОНПИ единствено вдигат врява, резултата ще е едно голямо нищо и те много добре знаят това. Институцията която би следвало да компетентна е НАП, защото тук имаме очевадно неплащане на данъци, след което ако се докаже че е имало пари на ръка, МВР, ДАНС и прокуратура да разледват за пране на пари и корупция.
22
4
 
2
 
! Отговори
Аз пък питам: преди 5 години
Ако един апартамент купен законно, това неморално ли е?!!!Защото *** купила "законно " Техноимпекс-и го продала, а казва че е" морално"!!!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И пак не стана ясно къде се намира апартаментният портал!
20
1
 
1
 
! Отговори
мери преди 5 години
В закони те им има едно основно правилно " Ти на мен аз на Теб" това трябва да се махне ,то го има във всички инститиции, кметсва,министерства,организации ,и др Значи закона е калпав и могат да си правят врътките .Навъзани черва във всяка една област.Нека питат Боко и Цецо защо има сигнали, като е толкова изрядни в всички инстанцуии на Герб Значи не работят институциите им . Значи че наистина са смешни с оставки . трябва да работят за това а те са в всеки скандал и в всяка корупция Докога
19
1
 
4
 
! Отговори
Мето Илиенски преди 5 години
Кой си ти, та да казваш кое се проверява ?
18
0
 
14
 
! Отговори
Нито преди 5 години
Дума за това, че Пламен Георгиев вчера осуети проверката за терасата. И този човек ще се бори с корупцията.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички знаем какво "проверяване" пада сега, особено на Цвъко.. Парите пак ще е окажат от тъщата. Той не случайно се изцепи по телевизията че "не се страхувам, защото няма кой да ме накаже".. Това не е само защото той е нагъл тип, просто това е истината, поне докато шайкаджиите са на власт
16
0
 
15
 
! Отговори
цирк "Буш" преди 5 години
Пародия на управление.