Магистрала " Хемус" да е готова до 2024 г.? Реалистична цел!

Министър Аврамова: В лошо състояние са 8000 км републикански пътища
20 апр 2019 14:10, Елка Василева
37
Магистрала " Хемус" да е готова до 2024 г.? Реалистична цел!
Петя Аврамова. Снимка: архив, БТА

Реалистична е целта магистрала " Хемус" да е готова до 2024 година, каза регионалният министър Петя Аврамова по време на отчет на инициативата на партия ГЕРБ "Европа в твоя дом" в София.

До 2023 година магистрала "Хемус" ще стигне до Велико Търново, посочи тя. Тази година предсрочно ще бъде пусната отсечката между Ябланица и пътен възел "Боаза" по тази магистрала, каза още Петя Аврамова. По думите й тази година в страната ще бъдат пуснати 119 километра нови пътища.

С пари от ЕС и от бюджета са рехабилитирани над 820 км републикански пътища, но анализите показват, че в лошо състояние са 8000 от общо 20 000 километра републикански пътища, като за ремонта им са нужни 8 милиарда лева, каза регионалният министър.

Пари за тези ремонти се чакат от новата ТОЛ система, а дотогава ще се работи приоритетно по най-тежките обекти, уточни Аврамова, цитирана от БТА.

Макар пътната ни мрежа да е 20 000 километра, ВиК съоръженията са с дължина почти 90 000 километра, колкото 250 магистрали "Тракия", каза заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Тази мрежа е за най-важната комунална услуга - получаване на качествена питейната вода, каза той.

Всички собственици на санирани жилища по програмата ни за енергийна ефективност са доволни от нея, посочи Нанков. Програмата осигури на 220 000 граждани възможността да живеят при по-комфортни условия. До края на годината ефектите от програмата ще засегнат общо 360 000 души, които ще плащат и по-ниски сметки за отопление, посочи Нанков.

Максимално се възползвахме от еврофондовете, като от тях са 70 процента от публичните инвестиции през последните години в страната, казаха участници в дискусията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Тази ще изглежда добре в една раирана пижама. Пък дa вземе да каже на хората коко ще е ТОЛ таксата и колко ще поскъпне всичко или тя няма умствения капацитет да го изчисли, та се налага бизнеса да и прави сметките.
10
0
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 7Кво эначи тва House M.D. беНа български ше е Хосе МъДъ
9
5
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Ако БСП вземат властта , няма да стане.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази червена каскетка май си готви още един мандат, добре че това зависи от нас хората да я изритаме дорде не си е накупила острови и апартаменти с откраднатите парички на данъкоплатеца.
7
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново въпросителен знак след твърдение. Отново най-отявлена неграмотност.Пише се "целта е реалистична", а не "реалистична е целта". Научи българския словоред.
6
7
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Няма да е готова, защото БСП ще дойде на власт и всичко в държавата ще спре.
5
3
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 3. Амиииии, не позна. Може и да ти се иска много, да та *** в озлобения червен ***, но това зависи от много други хора, които не мислят като теб.
4
6
 
4
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 1. Това колко пъти си го писал досега?Сигурно стотици от 2013. И какво се е случило? Нищо, сега сме 2019 и ГЕРБ още са власт. Защото ти си никой и тази работа не става с ялови писанки по сайтовете.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2024 ти ще си на бунището на историята и никой няма да те помни,крадла.
2
4
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Браво на ГЕРБ, че асфалтираха изцяло пътя до селото, в което имам вила. Благодаря им !На бялото не мога да кажа черно. Колко качествен ще е новия асфалт ще видим. Факт е обаче, че от бай Тошово време не беше преасфалтиран този път. Кой обаче ще кара по тези нови пътища ?Хора не останаха !Като потегля за града за 20 км. срещам три-четири коли ... Половината служебни, зареждащи магазини... Първо трябваше да забогатее народът, а после да се строят пътища.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка, крадльовци.