Оставка в земеделското министерство, по искане на премиера

Порожанов е поискал оставката на Иванка Багдатова-Мизова
Обновена: 30 апр 2019 19:45 | 30 апр 2019 19:18,
107
Оставка в земеделското министерство, по искане на премиера
Снимка: Държавен фонд Земеделие

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка.

Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде приета.

Тя е родена на 2 януари 1979 г. През 2002 г. придобива бакалавърска степен по специалност „Икономическа информатика”. Завършва магистратура в специалност „Счетоводство и контрол” в УНСС – София през 2004 г. Владее английски език.

Кариерата ѝ започва през 2002 г., като младши експерт в дирекция „Животновъдство” в Министерство на земеделието и храните. От 2003 г. тя заема различни длъжности в Държавен фонд „Земеделие” в дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане” включително и директор.

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 29 август 2014 г. Багдатова-Мизова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори „Селскостопански пазарни механизми“, Оперативна програма „Рибарство и аквакултури“- 2007-2013 и програма САПАРД. На заседание на 27 ноември 2014 г. е освободена от поста заместник изпълнителен директор и поема поста директор на дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане“.

На 10 март 2017 г. УС на ДФЗ взема решение Иванка Багдатова-Мизова да отговаря за ресорите „Селскостопански пазарни механизми“, „Технически инспекторат“ и „Държавни помощи”. На заседание на УС на ДФЗ от 15 юни 2017 г. са определени нови ресори на отговорност:, „Селскостопански пазарни механизми“, „Краткосрочни схеми за подпомагане“, „Инвестиционни схеми за подпомагане” и Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са хората, които ще гласуват за Иванчева, защото само тя се опълчи на строителната мафия на ГЕРБ.
46
2
 
17
 
! Отговори
Втрещ преди 5 години
Колко от Вас знаят и помнят, че нарицателното ,,калинка" тръгна в зората на мандатите Му точно от фонд ,,Земеделие" ? Имаше една Калинка Илиева, пожарникарска дъщя! Казала на Миро Мършев, тогавашния Порожанов, че има тумор в корема и внезапно роди! Майчинството го бе докарала тогава на 4000 на месец!
45
3
 
19
 
! Отговори
wqw преди 5 години
А на Порожанов кога? Или той е чист като сълза
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37. Системата винаги е била такава, пич. Не от 10, а от 30 години и няма да се промени ако друг дойде на власт. Особено пък БСП. Кой ли не се изреди за тези 30 години - беше ли по-различно?
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До знаещ. А между тези 10 години нямаше ли едни 2013-2014 на БСП? Защо нищо не промениха и те?
42
1
 
26
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 5 години
Това е прах в очите на хората. По времето когато тези къщи са одобрявани от ДФЗ изпълнителен директор на фонда е Порожанов. С неговия подпис са одобрявани и изплащани парите за тези къщи. Порожанов трябва да си подаде оставката и то веднага.
41
11
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Какви морални стандарти търсите в БСП? Това е оксиморон. Там никой не подава оставка.
40
2
 
18
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 5 години
Тая ще да е от умните и красивите,а изглежда и от най-крадливите.Калинка,калинка,моя....
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То..па многУ има кво да му държи на дпеевски. И може ли удържа тази септична яма..
38
1
 
17
 
! Отговори
ШАЙКА преди 5 години
КАКВИ ВИСОКИ МОРАЛНИ СТАНДАРТИ В ГЕРБ ТЪРСИТЕ!герб и морал това е оксиморон
37
0
 
26
 
! Отговори
Лелел преди 5 години
Тази пък абсолютно безпардонна. Чак не е за вярване, като виц звучи. Но утре ще кажат сигурно, че номерът не се ползва от нея и т.н. и т.н. оправдания.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак само поради "високите морални стандарти в ГЕРБ"? Нещо за корупция, за прокурори, за арести?! Нищо че тук далаверата е очевадна?! ...
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати кадровата политика!!Сайта я копнете да разберем чия балдъза, баджаначка,роднина е?? Какво е вършила през всичкото време? Имали артексов апартамент? Колко заменки и къде...Ако не можете да питаме биволите?
34
1
 
21
 
! Отговори
34612 преди 5 години
Абе на какви оставки си играят тия хора? Остова да й платят и обезщетение, ако приложат схемата да се споразумеят!!! Дисциплинарно уволнение за такива като тази с телефончето за резервации. Докато се научат, че НЯМАТ ПРАВО на далавери, защото са назначени на висок отговорен пост!
33
2
 
25
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Хора, разберете - тотално сбъркана е системата! Умишлено сбъркана! Удобна за крадене и безнаказано нарушаване на закони и правила. Не са виновни отделните хора облажили се от средата - виновен е един, който ПОЗВОЛИ и ТОЛЕРИРА гнилите порядки. От 10 години България е подчинена на егото на един безумен нарцис, който дори няма капацитет да разбере, че мястото му не е министерски съвет, а просто някоя пожарна команда! Сега се е втурнал да разпорежда - "а га яде и блажи с простотията си" къде беше??
32
1
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Колко лесно-оставка и чупката !!! А затвор,а конфискация на заграбеното !?
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само оставка ли? Това нещо съд, конфискация на откраднатото или питаме за много ... все пак е Булг аристан.
30
1
 
28
 
! Отговори
12 преди 5 години
Тази..стана известна с уволнението си! Поне сега може да разберем колко стотици отдели агенции....комисии..има. Ка лин кинска кариера....Гер бава ка лин ка!..на това се крепи гръБ!!!.. няма ли някой читав бе Боко??.. що не пише на какъв конКуРс се е явявала?.егати държавата..калинки цецки..цацаратура..брррр
29
3
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Горката жена!Само ги тормозите!Разбрахме, че ГЕРБ са крадци! Защо тогава тормозите жените и кауните?Само Истанбулската конвенция за вас лоши мъже!Не ва е срам!
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зам.министрите затова са назначени- да гърмят като бушони. А Порожанов е целият в бяло!